Forum » Elektrotehnika in elektronika » Gorenje TV
Gorenje TV
sirotka ::
Oi!
Imam en čuden problem s Tvjem. Najprej so se na ekrenu pojavile 2 skoraj nevidni sivi črti, nato je sliko treslo, jo malo skup potegnilo(zgoraj in spodaj) nato je kar lezla skup in zdaj kaže samo še belo črto...če potoučeš pri strani se slika pojavi in spet zgine. Zvok dela normalno.... Ima kdo kako rešitev, ali naj peljem kar na servis:)?
lp
Imam en čuden problem s Tvjem. Najprej so se na ekrenu pojavile 2 skoraj nevidni sivi črti, nato je sliko treslo, jo malo skup potegnilo(zgoraj in spodaj) nato je kar lezla skup in zdaj kaže samo še belo črto...če potoučeš pri strani se slika pojavi in spet zgine. Zvok dela normalno.... Ima kdo kako rešitev, ali naj peljem kar na servis:)?
lp
paljer ::
A to gre za starejši TV. Mi imamo tudi eno TV od Gorenja pa ima vsake dve leti tudi podobne težave s sliko. Enkrat preozka, enkrat raztegnjena, enkrat je sploh ni. 5 jurjev oz zdaj 25 € in bo stvar kot nova.
2 let pa pol je nekje star...tv 70 STB.. Upm da bo sam 5 jurjou ja:) Sj sm klicou enga majstra tle pa mi bo pogledou.
M@73Y ::
Mi smo mel iste probleme pri gorenje orbiter 1988. torej zvok je na sredini ekrana pa se kaže taka črta bela. zamenjal smo vse kondenzatorje in slika je ok. daj poskusi si od nekoga sposoditi osciloskop in pomeri vsaj kondenzator. če ti pokaže elipso oz krog je kondenzator še v redu če pa ti kaže kr en ful popačen krog pa je zanič in tako greš vse kondenzatorje skozi jih zamenjaš in mora da dela.
Lp. matej
Lp. matej
..jump into psytrance tunnel..
Uf, če so sam kondi bi blo fino ja...Bom doma premeru vse skupi in šel potem v nabavo....ne bi rad ne vem kolko dajal za servis...tv ni več vvreden negha bajnega denarja...
VolkD ::
Če se slika spreminja, ko potolčeš po televizorju je 100% nekje hladen spoj. Ta najraje nastane tam, kjer se stvari pregrevajo. Mnogokrat se ga da že vizuelno najti. Včasih, pa je bolj trdovraten. Vzemi kak manjši izvijač in z ročajem trkaj po elektroniki. Tam kjer so spremembe največje je hladen spoj. Vse sumljive spoje na tem mestu prespajkaj.
Če tega ne obladaš je bolje, da stvar prepustiš servisu.
Če tega ne obladaš je bolje, da stvar prepustiš servisu.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.
sammy12 ::
Prespajkaj vertikalni čip tam so sigurno slabi spoji, lahko pa ti tudi prekinja trimerček tako kot je rekel Azrael.
Bom probal zdej čez vikend stvar sam poštimat, drugač pa pač na servis. Js tud summ hladen spoj, ker drugač nebi nič pomagalo tolčenje po njem:)
lp
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pokvarjen TVOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5993 (4549) | M@73Y |
» | TV fuč?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2523 (1870) | Pyr0Beast |
» | Televizor kaže vijolično slikoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3844 (3551) | krho |
» | Pogin televizorja!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4467 (4089) | Azrael |
» | Xpji mi zmrzujejo, cisto tako...Oddelek: Pomoč in nasveti | 974 (827) | pingo76 |