» »

racunalnik umru

racunalnik umru

zlobcek ::

Zgodilo se je torej to, kar piše v naslovu...

Teme nisem odprl, da bi reševali problem ampak bolj ali manj zato, da dobim malo sočustvovanja :|

Opis dogodka:
Računalnik je c2d 6400 na eni MSI matični s p965 intelovim čipovjem, 2G rama in 160 + 320G diski in 7600GT.

Pred enim 4 uram sem nadaljeval s prevajanjem ene solate in nemščine v slo. Vse je delovalo čisto lepo, poslušam musko, laufal sem potiho tv na tunnerju, ker imam dva monitorja, uglavnem vse poteka normalno... Potem začne baba nekaj težiti po MSN - še vedno vse deluje... Hrčki začnejo piskat po sobi in letat po kolesih in po kletkah - še vedno vse u redu...

Potem pa pred pol ure od nekje u tri P.M. poči ko svinja. Kišta takoj crkne. Glih hotel sem pritisnit tipko A, ko ves trapast začnem buljit u ugasnjena monitorja in njun kurč. napis "No signal" in "check signal kabel". Ne znam vam opisat, kako domišlijsko sem sestavil prvih deset kletvic, ko sem po minuti prišel malo k sebi.

Potem se odločim da rajše neham pizdit in potegnem kišto izpod mize, ker se mi reševanje problema zdi jako bolj smiselno kot če brcam u mizo in tepem roke. Celo vzdržal sem se mlatenja tipkovnice in metanja glodalca po sobi (je brezvrvičen).

Potem nekako zberem trohico potrpljenja in izklopim vseh 100 kablov iz računalnika in ga potegnem izpod mize, odprem stranico in potem zadiši po sobi po sveže pečeni tiskani plošči, kablih in tako naprej.

No zaenkrat sem ugotovil le to, da je zasmodilo napajalnik. Res ampak cist RES upam, da ni slo u 3 p.m. se kej druzga, ker niti ne morem probat zdele nic. Seveda se je to zgodilo ravno takrat, ko sigurno nebom rabil racunalnika vsaj se pol leta, nimam nobene seminarske za napisat, diploma je normalno vsa back-upirana in na diskih ni blo niti ene stvari, ki bi bla bolj pomembna od rozic na moji okenjski polici. Vse jasno lepo varnostno skopirano na drugo masino ali cd-je.

OOOooooo jeb... mat.......

OCCULT ::

He he he to se je enkrat zgodilo meni na eni stari škatli pa je šla zraven napajalnika še matična po gobe.
No te nebom strašil lahko ,da je samo napajalnik poglej na matični da nimaš kake konektorje napihnjene ali počene če je to pol je šlo še to po gobe8-O .

Lp
Occult

zlobcek ::

No danes sem si vzel po urice in priklopil stvari na neki drugi napajalnik. Računalnik se je normalno zbudil. Hvala bogu.

Očitno je nekje prebilo napajalnik - LC power 6550. Kje točno še iščem. Varovalka na njem je cela. Je pa izven garancije. Črno na prvi uč ni nič. Verjetno je šel eden od čipov na hladilniku.
Uglavnem pomoje kr sreča in sem malo boljše volje kot učeri. Čeprav ga nebom mel časa popravt še cel nasledn teden.

LP Zlobcek

Tugo ::

zlobcek: sicer ti ne morem dat kakšnega nasveta, ampak preden sem začel brat sem bil slabe volje, sedaj pa skoraj jokam od smeha. način pisanja seveda, da ne bo pomote. upam, da boš zrihtal in da je res odpovedal samo napajalnik. javi kaj vse je šlo in po možnosti kaj poslikaj.

veliko sreče!

lp, T.

G2 ::

Socustvujem, vendar ob enem tudi zavidam... Sreco imas, da ti je crknu samo napajalnik.
Meni je pred 1 tednom odneslo (glej, glej) tudi LC6550 in zraven se Asus maticno plosco. Na sreco je procesor prezivel.
LP
G2

___ ::

sočustvujem s tabo...in sm veseu da glodalec ni letu rpeko sobe:) upm da je s tvojo mašino vse uredu. požen kaki test da boš vidu če ga preživi...še prej pa ustvari varnostne kopije datotek iz diska...:) za vsak slučaj.... jaz grem pa hitro pogledat kateri napajalnik imam....vem samo da je LC power...:) sporoči kako je s tvojim sistemom

igorn ::

moje sožalje
meni je šla 1800xt po gobe-že leto je naokrog. je žena pozabla vodno uklopit ,ko se je dovolj segrelo je butnlo ven skozi rezervoar direkt na grafo ,je fanj zasmrdelo in zdej dela sam še u win in divix je sposobna predvajat ,dvd je že problem

Dr_M ::

zlobcek: zdej ves, katerega napajalnika ne smes vec kupit :) za dober racunalnik, dober napajalnik. in upej, da ni slo z napajalnikom se kej...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

matjaz23 ::

Hm, ja pa kaj je z LC napajalci? Men je tud pred enim mescem spustil dušo (LC6420) pa zraven odesel še asus plato. Malo sem si pa sam kriv, ker je kaka dva tedna spuščal piskajoči zvok, a sem ga vseeno pustil v računalniku. Nameraval sem ga poslati nazaj in uvajati garanjcijo, samo zdaj pa nisem več prepričan, da je to pametna ideja :\ Bom dobil nov LC in mi bo spet čez kako leto neslo plato :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napajalnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13213196 (8830) Napajalc
»

Kako vzgat pc brez power gumba ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
223129 (2372) ronaldo
»