Forum » Strojna oprema » bios na prenosniku - zelo malo možnosti
bios na prenosniku - zelo malo možnosti
slovencl ::
Imam prenosnik compaq presaio v3000, na katerega bi rad inštaliral freebsd (poleg xp-jev). Problem je, da moram spremenit nastavitve za DMA in ACPI, pa tega sploh ne nejadem v biosu. V biosu skoraj da nimam nobene možnosti natsavitve (razen ure, gesla, in boot order). A je to normalno za leptope (imam PhenixBIOS), a bi moral nadgradit bios?
BoBr ::
Pri prenosnikih je to normalno in dvomim da bo nadgradnja odprla več nastavitev.
Zakaj rabiš nastavitve za DMA in ACPI?
Zakaj rabiš nastavitve za DMA in ACPI?
Also known as "Intel-aš".
slovencl ::
Rad bi inštliral freebsd na prenosnik, pa se mi ne zažene. Še preden pride v prvi menu, se ustavi in npiše BTX halted. Rešitev naj bi bila, nastavitve DMA in ACPI.
BoBr ::
Kater release freebsd poskušaš inštalirat? Jaz sem imel podobne težave z nekim starim pcjem in je potem pomagala takrata novo izdana verzija 6.1
Also known as "Intel-aš".
jrtjtejtt ::
jst mam hp compq 9020 in isto phenixBIOS. V tem BIOSu ne boš ničesar spreminjal ker se ne da. sm že za upgrade BIOSa pogledal pa sploh nimajo dodanih kakšnih funkcij tko da...
laptopi so glede tega en klinc, vsaj HP
laptopi so glede tega en klinc, vsaj HP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Toshiba Satellite L350, SSD, HDD v DVD caddy, Win 8.1, problemiOddelek: Pomoč in nasveti | 1292 (1004) | seba-beba |
» | Zakaj 50% obremenjenost CPU med snemanjem?Oddelek: Strojna oprema | 1604 (1311) | AvtoFun |
» | Ultra DMAOddelek: Strojna oprema | 2282 (1687) | amigo_no1 |
» | linux shutdownOddelek: Operacijski sistemi | 1518 (1340) | karafeka |
» | IBM DTLA 15GBOddelek: Strojna oprema | 1203 (992) | Boky |