» »

Program za fotomontažo

Program za fotomontažo

Damjan Jagar ::

Niti ne vem kako se temu reče, da bi vsaj na guglu kaj našel. Še dobro, da sem našel vsaj podobno fotko, da pokažem kaj bi rad naredil.



Imam fotke voznika quada v skoku (stativ, 6 fotk v sekundi) in bi rad fotke nekako združil, da bi nastal izdelek podoben zgornjemu na linku. Uporabil bi vsako drugo, morda vsako tretje sliko, tako pač, da se osebek ne bi prekrival. Obstaja kakšen namenski software ali se bom moral z PS igrati?
http://jagar.si

LoneWolf ::

V PS so take stvari trivialne z layerji. Enostavno vsako sliko nalozis kot nov layer in odradiras del slike (npr. skakalca), ki naj se vidi iz prejsnjega layerja. S temle imas par minutk dela v PS, namenski software za take stvari je cist overkill.

Damjan Jagar ::

Hm, sam se pomislil na isto rešitev, pa mi nič čist jasno kako. Ti praviš naj odprem prvo fotko, kjer je pozicija skakalca skrajno desno in potem čez nov lejer, kjer je skakalec malenkost bolj v levo. Zakaj bi zdaj poradiral skakalca, če ga želim imeti na sliki?

Če bi v drugem layerju izbral večjo transparentnost bi bil slabo viden tudi skakalec. Nekako se mi zdi, da je edina rešitev, da na vsaki fotki izrežem skakalca in ga nalimam na prvo fotko. Je res ali je kakšna hitrejša varianta?
http://jagar.si

Damjan Jagar ::

Mi je frend dal idejo. Na vsaki fotki odrežem pokončen pas fotke kjer se nahaja skakalec in fotke potem združim s aplikacijo za izdelavo panoramskih fotk. Mislim, da bo to še najhitreje, edino, če ima kdo drug kakšno idejo.
http://jagar.si

opeter ::

Paths + Feather kombinacija... ampak prezahtevno za povprečnega uporabnika.
Imaš pa možnost z imenom Extract (če se dobro spominjam so to funkcijo integrirali od 6-te verzije naprej v PS). Uporablja se kot signirka/flomaster, pač označiš sliko, kater želiš da ostane (pazi, konturo moraš zapreti v vsakem primeru), potem pa s kanto zapolniš področje, katero naj ostane nedotakljivo.

Enostaven primer (sorči, je v hrvaščini, ampak ker smo Ex-jugo država, upam da razumeš jezik)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Damjan Jagar ::

Rešeno s primerom kot sem ga opisal. Fotke razrezane na pasove in zlepljene s SW za izdelavo panoramskih slik. Malo dela in željen rezultat.
http://jagar.si

:roketa> ::

Samo kot dopolnilo. Tak problem se reši z layer mask. S freehand toolom približno označiš premikajoči objekt, ostalo pa odmaskiraš. Tako se iz vsakega layerja nad backgroundom vidi ravno tisto, kar si želiš.

Damjan Jagar ::

Ob naslednji priliki poizkusim še to. Tukaj pa še prvi izdelek, končni izdelek bo brez desne odrezane fotke in skrajno leve, ki dela gužvo.

http://jagar.si

bastadu ::

Koliko slik na sekundo pa mora podpirati fotoaparat, da lahko delaš kaj takšnega?

#000000 ::

Ni nujno imet tazga aparata, lahko posnameš z kamero ali movie z aparatom, in film/insert ali posamezene frejme izvoziš z v-dub v slike.

Pol pa samo še mal igre s fotošopom in FD. LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

bastadu ::

V mislih sem imel izdelavo kvalitetne slike, se pravi z uporabo fotoaparata... Bi naprimer šlo narediti takšen posnetek, če mi aparat slika s 3 posnetki v sekundi ali je prepočasno?

#000000 ::

Probi parkrat pa boš videl, čeprav 'laično' mislm da bo 3 premal. LP

Damjan Jagar ::

Poslikal mi je kolega, fotkič pa mu naredi 6 fotk v sekundi. Ker je skok počasnejši od fotkiča in bi se fotke prekrivale je čas zmanjšal na 4 fotke na sekundo. Pomoje bi tudi s tvojim kaj solidnega ustvaril, odvisno od hitrosti dogajanja.
http://jagar.si

Maximus ::

Lahko probaš tudi z gimp-om.

bluefish ::

vsekakor je za dobro športno fotografijo obvezen dober SLR aparat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Olympus pen mini in slabe slike v prostorih z manj svetlobe (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
897588 (6104) eric_cartman
»

predelava slike

Oddelek: Zvok in slika
183088 (2690) Senitel
»

Sonyjeve fotografske novosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
7416388 (12690) technolog
»

"Umiranje" analognih fotoaparatov? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
798898 (6217) Matev

Več podobnih tem