» »

Slabe slike TV programov zaradi kondenzatorjev

Slabe slike TV programov zaradi kondenzatorjev

SisQ ::

Lep pozdrav....

Prejšnji POST je bil zaklenjen zaradi podvajanja. Problem je bil s svetlimi lisami na TV, ko sem gledal filme preko računalnika. MILICA mi je pomagal rešit ta problem, vendar se je s tem pojavil novi. In sicer zelo slabša slika TV programov. Kako sedaj lahko rešim ta problem?! :\

Pozabil sem napisat, da sem dodal na kabel kabelske antene dva kondenzatorja kot je bilo prikazano na skici. No slika filmov s RAČUNALNIKA je sedaj 100% boljša. Takšna kot bi morala biti. Vendar...sedaj so se pojavile vertikalne lise na sliki ko gledam TV programe in čisto malo "snega". Sneg ni moteč, so pa lise.

• spremenil: SisQ ()

podtalje ::

Slike se z uporabo kondenzatorjev vedno delno poslabša. Če je signal dober, potem to ni problem, v tvojem primeru pa žal ni tako.
Lahko se sicer poigraš z različnimi vrednostmi kondenzatorjev, če bo kaj učinka.

Obstajajo tudi druge rešitve za ta problem, ki so malenkost boljše. Če boš iskal na googlu, išči pod izrazom "ground loop",
drugače pa raje vidim, da se o tem problemu razpravlja v eni temi, ki je temu namenjena: Brum na TV-ju?.

Probal sem tudi s slabšimi kondenzatorji, in sicer 68 nF. Problem ostane. Celo sem probal (in tudi) pustil kondenzator samo na masi, ker ima čisto isti učinek kot, če imam dva. Pač sem se malo poigral z vsemi možnostmi. Celo sem dal kondenzator samo na "glavno" žilo, samo tam ni bilo nobenega efekta.
Ali je možno, da pokličem kabelskega operaterja, če mi poveča signal?! Nekje sem slišal/bral, da se to da.

gumby ::

probaj dat par pF... tam ene 100
my brain hurts

Ejejej...nisem električar niti malo tako, da te prosim za bolj laično variant "pF" - a.

KandazaR ::

Ejejej...nisem električar niti malo tako, da te prosim za bolj laično variant "pF" - a.

To je piko farad (pF) 1000x manjša enota od nano farada (nF).

Aha, OK. Bom probal in sporočil.

Yo...
Sedaj sem probal s 680pF in zadeva še ni boljša. Pravzaprav se mi zdi, da je isto. Baaahh...sranje vse skupaj. Naslednjič, ko grem v trgovino bom kupil še "slabše", če bo kaj sreče za boljšo sliko :\ .

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava ure - Pomoč pri izdelavi vezja

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
163453 (1796) pure00
»

Prisluškovalna naprava ( domača raba ) (strani: 1 2 3 )

13220675 (6343) Mamaplata
»

kondenzator

121826 (1519) Duhec
»

kje dobiti kodenzator

131871 (1578) seminal
»

Kako odpraviti brum na TV brez izklaplanja antene?

162563 (2186) podtalje

Več podobnih tem