» »

predračun za aplikacijo

predračun za aplikacijo

egolob ::

Upam, da vas ne bom prosil preveč. Rabil bi neko uslugo in sicer:
V indiji mi je podjetje naredilo predračun za spletno aplikacijo in sicer za 2600 USD. Sam se ne spoznam veliko na to pa bi si drznil prositi, če si lahko kdo pogleda v excelu narejen mock up in pove ali se mu zdi cena zares ugodna,normalna ali rahlo zasoljena. No pa če se bo že komu dalo pogledati lahko še sam da svojo ponudbo :)

tnx

sash ::

in ponudba jeeeeeeeeeeee
--------------------
Think different...
TOROiD Group

egolob ::

saj pravim, ne morem postaviti cene ker se ne poznam toliko ne izdelavo. Zato bi rad dobil več mnenj kakšna cena je sploh realna, da imam vsaj neko izhodišče za pogajanje. Seveda pa v kolikor da kdo dosti nižjo ponudbo za pravo kvaliteto (reference) bom le-to sprejel. Če se da komu pogledati mi naj prosim piše na ernest1c@eml.cc

hvala

sash ::

človek bi pričakoval, da boš ponudbo nekje objavo, če že hočeš mnenje, čeravno javne objave ponudb nekak niso v skladu s poslovno etiko.
--------------------
Think different...
TOROiD Group

LoneWolf ::

"Spletna aplikacija" ne pove cisto nic. Ce se gre za Hello World v JavaScriptu, potem je 2600 USD malcek veliko. Ce ti bodo spisal Google2, potem si poceni prisel skoz.

Resno, ce koga mika, da bi tule dal svojo ponudbo, mu toplo svetujem, da se ogne v najsirsem loku vsake stranke, ki ne zna dovolj dobro specificirat kaj bi sploh rada. To je world of pain, ki se praviloma konca s splosnim nezadovoljstvom nad koncnim izdelkom (ker "to ni ravno to kar je bilo misljeno"), na koncu pa pristane na sodiscu. Izjema velja, ce je osnovni namen, da se taksno stranko financno odere do spodnjih gat in vsako naknadno spremembo zaracuna po minutnem ceniku leta space shuttla. Azijci so prav specializirani za take...

Kar se tice dajat to narest v Indijo, bi bil jaz malo bolj previden. Indijci vsekakor imajo odlicne programerje, tudi spletne, ampak dobri ze dolgo delajo na drugacen nacin kot takole. Indijci imajo tudi verjetno najvec na svetu "garaznih programerjev" z agresivnim spletnim oglasevanjem, ki za male denarje spackajo kaj skupaj, ni pa vse skupaj na nobene omembe vrednem nivoju. Lahko ti rata, ampak zavedaj se, da je takle posel resno poslovno tveganje, sploh ce se sam ne spoznas na stvari.

Reso ::

Po mojih izkušnjah so indijci odlični za programeranje poceni splošnih spletnih aplikacij (forum, novice,anketa). Vse kar se vsaj malo razlikuje od splošnega modela pa je bolje da narediš kar doma.

Meni so že delali neko storitev za cca 2000$ in je bil postavljen rok 3 mesece. V enem mesecu je bila narejena polovica aplikacije. Drugi mesec niso naredili popolnoma nič poleg par emailov z izgovori. Tretji mesec smo se kregali da morajo narediti še nekaj stvari (video,audio kompresija), ki so bile omenjene v dokumentaciji. Četrti in peti mesec smo "dokončali" stvar, ki ni bila izpopolnjena. Manjkalo je okoli 50 malenkosti (cross browser compatibility,ip block na anketi,vnosi smeškov v post,...) in zaradi njih stran uporabnikom nikoli ni bila na voljo. Vse stvari z napakam sem jim sproti emailav in nekatere so preprosto pozabili in ignorirali. Ko sem seštel vrednost moje takratne ure cca 5.000 SIT/ura in njihovo plačilo sem za moj čas porabil okoli 30% 'denarja'.

Če hočeš nizko ceno lahko najameš nekaj študentov, ki jih v primeru problemov obiščeš in jim poveš svoje. Dela z njimi boš imel enako če ne celo manj in aplikacija bo vsaj dokončana.

Lahko pa vzameš kakšno slovensko podjetje ali malo dražjega programerja in boš prihranil na svojem času.

Če hočeš ponudbo mojega oddelka mi prosim piši na miha.resman@eroka.com .

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Reso ()

egolob ::

nekateri ste napačno razumeli. Sem namreč že takoj na začetku omenil, da imam narejen mock up in da prosim če lahko komu pošljem (torej mi mora posredovati e-naslov). Mock up vsebuje komplet načrt strani oz. aplikacije, vključno z vsemi povezavami ki vodijo na podstrani, opravili ki jih mora aplikacija izvesti, itd.

Reso hvala za obrazložitev. Se pa verjetno tudi ti strinjaš, da ne gre vse metati v en koš. Sicer pa saj se podpiše DNA pogodbo in jim plačaš vnaprej samo nekaj procentov. Če so resni bodo pripravljeni na takšen plačilni pogoj, večino zneska pa dobijo ko aplikacija deluje. Ko plačaš celoto pa se naredi prenos.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: egolob ()

Reso ::

Ko bodo naredili polovico in dobili nekaj denarja bodo kmalu začeli težiti kako niso vedeli za par stvari. Pri meni so tako "iztržili" še nekaj procentov višjo ceno, ker bi drugače vrgel proč denar in čas. Vsekakor ti želim pri iskanju poštenih Indijcev veliko sreče. Tudi za dopolnitev spletne aplikacije z java applet-om, ki ga je razvijal nekdo iz Romunije se je slabo izteklo.

Tudi sam sem bil sit slovenskih študentov z 'visokimi' cenami v primerjavi z indijci ampak sedaj sem mnenja da so vredu:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko bi stala taksna sletna stran (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
508627 (5919) TheBlueOne
»

Izdelva mobilne aplikacije !

Oddelek: Programiranje
495916 (3789) Drevesce
»

Delo preko interneta (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18352173 (13393) medus
»

Študij in zaposlitev v IT (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
14233523 (27769) lobo_feroz

Več podobnih tem