Forum » Zvok in slika » Problemi z graficno kartico
Problemi z graficno kartico
Entity ::
Pozdrav,
imam mobo GA-7VAXP in Radeon 9500 (rdeco) AGP8.
Danes prizgem racunalnik in mi po cca 15 minutah display zašteka. Vertikalno se pojavijo 4 serije po 10 linij, ki spreminjajo barvo R-G-B. Tekst neberljiv, pixelated, vse nekaj utripa, itd.. skratka popolnoma neuporabno. Restartam PC in ponovno cca 15 min vse ok, potem pa spet.
Sem potegnil z neta nove driverje za ATI in sicer delujejo (slika je ok) se pa vse veliko bolj počasi odpira. Npr glavni meni START se odpira cca 2-3 sekundi, s tem, da se najprej prikaze skoraj transparentni, potem malo bolj siv in koncno tak kot je treba. Tudi v drugih programih kakšnih napak ni videti (corel npr lepo riše) samo meniji so spet cca za 1 sekundo pocasnejši kot ponavadi,
Hardware manager ne javlja nobene napake, mobo in kartico javlja kot VSE OK.
V zadnjem casu nisem delal nobenih hardware ali software sprememb, tako z biosom ne bi smelo biti nic narobe.
Kaj je narobe? Je problem s kartico?
Mi je pred mesecom javilo neko napako s kartico in display ni delal, samo sem restartal in potem vse ok.
Hvala za pomoc!
Lp, Matic
imam mobo GA-7VAXP in Radeon 9500 (rdeco) AGP8.
Danes prizgem racunalnik in mi po cca 15 minutah display zašteka. Vertikalno se pojavijo 4 serije po 10 linij, ki spreminjajo barvo R-G-B. Tekst neberljiv, pixelated, vse nekaj utripa, itd.. skratka popolnoma neuporabno. Restartam PC in ponovno cca 15 min vse ok, potem pa spet.
Sem potegnil z neta nove driverje za ATI in sicer delujejo (slika je ok) se pa vse veliko bolj počasi odpira. Npr glavni meni START se odpira cca 2-3 sekundi, s tem, da se najprej prikaze skoraj transparentni, potem malo bolj siv in koncno tak kot je treba. Tudi v drugih programih kakšnih napak ni videti (corel npr lepo riše) samo meniji so spet cca za 1 sekundo pocasnejši kot ponavadi,
Hardware manager ne javlja nobene napake, mobo in kartico javlja kot VSE OK.
V zadnjem casu nisem delal nobenih hardware ali software sprememb, tako z biosom ne bi smelo biti nic narobe.
Kaj je narobe? Je problem s kartico?
Mi je pred mesecom javilo neko napako s kartico in display ni delal, samo sem restartal in potem vse ok.
Hvala za pomoc!
Lp, Matic
Entity ::
Napako z pocasnostjo sem rešil z spremembo nastavitve Hardware Acceleration.. Sedaj je na predzadnji nastavitvi in dela vse ok.
Še vedno pa me zanima ali je to problem zgolj v graficni kartici ali tudi kaj z matično?
Lp, Matic
Še vedno pa me zanima ali je to problem zgolj v graficni kartici ali tudi kaj z matično?
Lp, Matic
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Photoshop racunalnikOddelek: Kaj kupiti | 6131 (5561) | MK99 |
» | Nadgradnja graficne.. nasvet..Oddelek: Kaj kupiti | 1163 (1079) | axee |
» | Problem z zaslonomOddelek: Pomoč in nasveti | 1001 (1001) | zcetrt |
» | PC problemiOddelek: Strojna oprema | 1244 (1021) | gavro |
» | NEC MultiSync LCD1980FXi - mnenje?Oddelek: Kaj kupiti | 1969 (1795) | Entity |