» »

NEC MultiSync LCD1980FXi - mnenje?

NEC MultiSync LCD1980FXi - mnenje?

Entity ::

Pozdravljeni,

ali ima kdo omenjeni model in kakšno je vaše mnenje?
Imam zelo razlicne komentarje. Eni ga blazno hvalijo, veliko tudi zaradi odlične barvne reprodukcije, drugi spet pravijo, da so obcasne motnje v sliki (predvsem pri rastrih in črna, ki ni črna ampak zelenkasta). Glede na to, da gre za prakticno najdrazji NEC-ov model v 19" razredu, bi ze moral biti ok, ne?
Je tudi eden redkih z pravim 4:3 razmerjem in ne 5:4.
Rabim za obdelavo slik in grafiko.
Do zdaj sem uporabljal Ilyama Vision Master Pro 410 in sem bil izredno zadovoljen. Samo je cas za prehod na LCD.

http://www.necdisplay.com/products/Prod...

Hvala, lp,
Matic

opeter ::

Pozdravljen!

Sam uporabljam tudi en monitor od NEC-a, sicer NEC/Mitsubishi MultiSync 2080UX+. Kupil sem ga lani (marec 2005)
Če bi imel takrat več denarja bi si privoščil večjega bratca, ki je imel hardversko nastavljivo 10-bitno Gamma tabelo za barve.
Ne vem na kako visokem nivoju se ukvarjaš z barvnim reproduciranjem itn.
Takrat sem si ogledoval tudi serijo SpectraView podjetja NEC. Vendar pa je bilo predrago. Tako sem se odločil, da raje kupim en boljši kalibrator za monitor in tako sedaj nimam več problemov (dobro, ni 100%, ampak nimam pa večjih odstopanj pri odtisih v tiskarni).
Jaz ti zelo priporočam nakup zgoraj napisanega monitorja (LCD1980FXi), saj ima kar nekaj dobrih lastnosti, vendar pa bi še dodal, da bi bilo zelo pametno, da bi si dodatno priskrbel kakšen kalibrator (SpyderPro se ne proizvaja več, Pantone ima zdaj novega partnerja - takoti ostane recimo XRITE monaco Optix serija, npr. PRO).

Če boš imel to kombinacijo, bi morala takšna kombinacija zadostovati za polprofesionalno delo. Za kaj več pa rabiš ogromno denarja, časa, vloženega truda ter energije.

LP,
crnapika
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Entity ::

Pozdravljen,

hvala za odgovor.

V bistvu se še odlocam. Najbolj me moti, da kljub 19" ostane delovna površina enako kot jo imam sedaj torej 1280x1024. Tako ni nobene razlike med mojim 17" CRT in tem 19" LCD. Samo raztegnjena slika. Kolikor mi je uspelo izvedeti, obstaja samo en 19" z 1600x1200, tega pa pri nas seveda ni.
Sicer cele A4 strani bolj redko delam, tako to niti ni nuja (saj je tu Pivot). Samo ko daš 170K+ se mi zdi da bi pa nekaj boljšega ze moral vzeti oz. dobiti, ne? Predvsem tudi zato ker npr. za 100K dobiš LG 1980U, ki je pa tudi hvaljen, da o designu sploh ne govorimo. (http://www.comshop.si/article.asp?Artic...

Tako se trenutno bolj nagibam k LGju in dobremu "spiderju" za kontrolo (imam pa tudi še moj trusty Vision Master, ki je skalibriran v nulo in se tu dela bolj obcutljive zadeve), cez 2-3 leta pa skok na 21" ali celo vec.

Še razmišljam..

Thx, lp, Matic

Kato ::

A so kalibratorji barv vedno prikljopljeni na monitor ali to enkrat nastaviš barve in stvar pospraviš nazaj v škatlo? Koliko stane najcenejši kalibrator za neprofesjonalno rabo ? Oprosti ker sem si sposodil tvojo temo.

Entity ::

Niso ravno vedno priklopljeni (razen Huey-a), niso pa tudi samo za enkratno uporabo. Cisto odvisno od potreb in kvalitete tako monitorja kot kalibratorja. Ce ga ze imaš, ga vsaj 1x na mesec daš iz škatle in stestiraš ce je vse ok. Predvsem LCDji bo bolj obcutljivi.
Cene zelo razlicne, vse od cca 25K (Pantone Huey) pa tudi cez 100K. Spider mislim, da je okoli 50-60K. Spet odvisno od kvalitete in kaj vse ti omogoca oz. ponuja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Entity ()

opeter ::

Xrite-ov monaco Optix PRO sem kupil za akcijskih 103.000 (lani julija 2005) - kupil pa sem pri Taviji
Monitor pa stestiral vsaj dvakrat mesečno. Edini problem je bil, da nisem dobil gonilnike za MacOS 9, vendar se je to sedaj že rešilo, saj sem našel gonilnik na XRite-ovi strani za OS9, pod MacOS X in Windows 2000/xp/2003 ni nobenih problemov.
Do zdaj me še napravica ni pustila na cedilu. Rabil bi še kakšen boljši spektrofotometer, vendar pa se (vsaj z mojega stališča in vrste dela) ne splača investirat.
Naše tiskarne (vsaj tukaj v Prekmurju, razen mogoče S-Print) niso ne vem kako kvalitetno barvne kalibirirane. Tak da je dovolj, če imaš neko zlato sredino (če to sploh obstaja) nastavljeno ter da imaš dobre odnose z repro-osvetljevalnim studiom (v mojem primeru Atelje za črko in sliko, MS)

Sicer pa pri LCD-jih niso takšni problemi, kot je/so bil(i) pri elektroniki v katodnikih. LCD-i imajo nekako bolj stabilno svetlobo in pa eletronika se ne stara v smislu CRT-jev.
Če se ti LCD pokvari se pač pokvari. Tukaj nimaš kaj popravljat. Pri CRT-jih se je še dalo popravljat.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Entity ::

Kaj pa tole: MultiSync 20WGX2
Ali kdo ima? Zgleda prav hud..
Link

Primoz78 ::

Tukaj je se en test NEC 20WGX..

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Entity ::

Thx.
Sem ze ugotovil, da je slaba resolucija za kakšno bolj konkretno delo. Za filme itd. ze, za kaj vec pa ne.

gljivec ::

Kakšno je Vaše mnenje o 20WGX2. Potrebujem pa ga predvsem za delo z grafiko ( Autocad, Coreldraw). Ker se ravno ne spoznam najbolje na monitorje me zanima, ce je omenjeni primeren?
Hvala.

Entity ::

Jaz bi ti odsvetoval. Ga iščem za podobne zadeve, samo tale je samo widescreen. Ne pridobiš nic delovne višine, resolucija ni ne vem kaj, razmerje je pa sploh out. Pa kolikor berem, je zaslon bolj "glossy" in ima odboj, ki ni ravno hvaljen, predvsem ne za kakšno konkretno delo. Za filme je pa baje super. Tako, da raje poglej za čim drugim.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri 20"LCD monitor kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
354545 (3674) Ted
»

Kvalitetni monitor do cca 500 €

Oddelek: Kaj kupiti
222502 (1913) bosmla
»

monitor

Oddelek: Kaj kupiti
71383 (1293) Kriko
»

Monitor LCD 22" vreden nakupa?

Oddelek: Kaj kupiti
253166 (2115) 54321
»

20" LCD (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
505116 (3747) miwche

Več podobnih tem