Forum » Omrežja in internet » Dva računalnika direktno preko wlana?
Dva računalnika direktno preko wlana?
[Boštjan] ::
Živjo!
A se da povezat dva računalnika z wlan karticama brez roterja? Pa če se da, naj prosim nekdo na kratko malo opiše, ker sem poskušal, pa mi ni uspelo!
Če je pomembno, sta kartici od Asusa.
Hvala!
A se da povezat dva računalnika z wlan karticama brez roterja? Pa če se da, naj prosim nekdo na kratko malo opiše, ker sem poskušal, pa mi ni uspelo!
Če je pomembno, sta kartici od Asusa.
Hvala!
alesp56 ::
samo narediš novo(wlan) povezavo(v oknu za nastavitve wlan povezave imaš možnost dodajanja povezave) na enem izmed računalnikov in obkljukaš nakoncu okna (this is computer to computer... uglavnem skoncentriraj se na ad-hoc med tistim tekstom in to obkljukaj), Izberi poljuben ssid, avtentikacijo itd... zadeva bo postavila "omrežje" in to bo to. Hitrost pa mislim da je max 11mbps
in to je to...
[Boštjan] ::
Sem naredu to, pa "gost" najde gostitelja in se poveže (res je 11mbps), samo omrežje še vedno ne deluje. Gostitelj ima še vedno rdeč križec na povezavi. Kakšna ideja?
alesp56 ::
ja seveda more bit dodeljevanje ip-jev pri wlanu avtomatsko, za internet pa je potrebno še spraviti dns-je gor.
edit: delovati pa bi moralo tudi če so ročno nastavljeni.
edit: delovati pa bi moralo tudi če so ročno nastavljeni.
in to je to...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alesp56 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wireless router canyon cn-wf514Oddelek: Omrežja in internet | 7309 (5314) | jancus |
» | HomenetworkOddelek: Omrežja in internet | 3472 (2748) | MrStein |
» | wireless mrežaOddelek: Kaj kupiti | 3055 (2263) | pujsek_ |
» | Brezžično omrežjeOddelek: Strojna oprema | 1046 (968) | pujsek_ |
» | wireless LAN (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4749 (3502) | pujsek_ |