» »

Nov članek: Dedek Mraz kupuje za vas

Nov članek: Dedek Mraz kupuje za vas

Slo-Tech - Prazniki so že tu, z njimi pa tudi občutek, da moramo kupiti nekaj zase in za bližnje, ki nam ga na vsakem koraku vcepljajo zlobni kapitalisti (na oni strani Luže že od konca oktobra). Tako smo na Slo-Techu pripravili prijazen članek, v katerem vam bomo poskušali svetovati ob vaših tehnološko usmerjenih nakupih.

Vabljeni k branju in srečno v letu 2007!

P.S. Veseli bomo tudi poročil o vaših (prejetih oziroma danih) darilih.

6 komentarjev

frudi ::

pohvale za trud, ampak članek se mi zdi hudo pomankljiv:
- matične plošče - ravno za C2D procesorje, kjer je izbira matične plošče najbolj kritična, ni napisano praktično ničesar; kateri chipset (945, 965, 975), katerega proizvajalca, kateri model
- grafične kartice - halo, a je avtor kdaj slišal za ati oz. amd? x1650pro/xt sta primerljiva z 7600gs/gt in vsaj vredna omembe, x1900gt pa daleč boljši od vseh naštetih, za ceno podobno 7600gt. stopničko više je x1950pro boljša izbira od 7900gs, x1900xt/x1950xt pa od 7900gt. v tem razredu (200-300€) je edina nvidiina kartica, ki se jo splača kupit, 7900gto.
- monitorji - manjkajo vsaj NEC-i, lg l200c, samsung 244T...
- zvočne kartice & zvočniki (slušalke) - očitno sploh ne obstajajo, ali pa se predpostavlja, da smo vsi bralci gluhi...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Matek ::

Se strinjam, da bi clanek lahko bil boljsi, nekatere od zadev, ki si jih omenil, bi lahko bile dodane (predvsem x1900gt), ampak drugje grejo zadeve precej na noz. Pisec ima recimo dobre izkusnje z dellovimi monitorji, zato ni priporocal samsunga 244T. Kar se tice zvocnih kartic je zadnje case vse manj popularno kupovati loceno (integrirane resitve vecino zadovoljijo), ozji krog kupcev, ki potrebuje loceno zvocno kartico, pa ima vec ali manj na voljo samo creative. Pri racunalniskih zvocnikih zna biti podobno, creative in logitech dominirata, oba pokrivata bistvene segmente trga in redno posodabljata modele, tako da za vecino ni prevelike dileme, ce vedo, koliko nameravajo zapraviti. O teh podrocjih nisem pisal tudi zato, ker nimam prevec izkusenj.

Kakorkoli ze, tovrsten clanek je tezko napisati tako, da bi zadovoljil mnenja vseh. Kjer so performanse izenacene, je izbira znamke pogosto stvar okusa, zato bomo veseli argumentiranih komentarjev, kot je tvoj, potrudil pa se bom tudi, da se katera od bistvenih pomanjkljivosti doda/popravi.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Jux ::

1.Kritika leti predvsem na matične plošče - dejansko ni nič dorečeno in matična plošča v veliki meri determinira stabilnost + overklokabilnost računalnika (še posebej neumestna je pripomba za intel chipsete - nvidia 680 je odličen čipset za C2D).

2. Podobno velja za grafične kartice - osebno sem večji fan nvidie, ampak po testih je price/performance na strani ATIja. (škoda ker imajo meni osebno slabše gonilnike).

3. Respekt pa za omembo philipsa med monitorji, imel sem priložnost stestirat kar nekaj zaslonov in je le ta po P/P odličen - še posebej Brilliance serija.

Škoda da ni cel članek tako detajlno napisan kot odsek pri tipkovnicah in miškah - za moj okus sicer najmanj pomembnem delu računalnika (čeravno nisi pro gejmer).
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jux ()

Matek ::

Posledica tega, da se na tisti del najbolj spoznam :8) .
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

mHook ::

Dober članek,

Priporočam, da se taki članki pojavljajo vsek pol leta oz. po potrebi, ko se spremeni tehnologija oz. večje cenovne spremembe (ta trenutek je bil primeren, saj je poleg treh dobrih mož v igri tudi Vista).
Ali pa odprtje neke nove teme, podobno kot kode za popust.

Mavrik ::

Jux: Za uporabnika, ki nebo overclockal je praktično vseeno kako ploščo ma, dokler ima gor vse priključke, ki jih potrebuje.
Tisti, ki pa overclockajo... pa itak ne kupujejo po takih vodičih.
The truth is rarely pure and never simple.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uporabljam AdBlock-sem Najboljši. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Slo-Tech
10421237 (16451) thramos
»

Nov Slo-Tech (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
12815076 (9553) Jst
»

Novice-resen problem Slo-techa!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
585132 (4000) Gandalfar

Več podobnih tem