»

Nakupovalni vodič po grafičnih karticah

Tom's Hardware - Na strani THG so spisali precej uporaben vodič za igričarje, ki se trenutno odločajo za nakup nove grafične kartice. Podrobneje so si ogledali tako ponudbo trenutno standardnih, PCI-E kartic, kot starejše izvedenke za režo AGP. Pri obeh so vzeli pod drobnogled vse možne cenovne razrede, tako da lahko v članku najdete nasvet prav vsi, neglede na debelino vaše denarnice. Ne bom dolgovezil, ker ni kaj dosti povedati - najbolje bo, če kar sami preberete prispevek.

20 komentarjev

Nov članek: Dedek Mraz kupuje za vas

Slo-Tech - Prazniki so že tu, z njimi pa tudi občutek, da moramo kupiti nekaj zase in za bližnje, ki nam ga na vsakem koraku vcepljajo zlobni kapitalisti (na oni strani Luže že od konca oktobra). Tako smo na Slo-Techu pripravili prijazen članek, v katerem vam bomo poskušali svetovati ob vaših tehnološko usmerjenih nakupih.

Vabljeni k branju in srečno v letu 2007!

P.S. Veseli bomo tudi poročil o vaših (prejetih oziroma danih) darilih.

6 komentarjev

Nov članek!

spajkanje

Slo-Tech -

Simon Belak, bolj znan kot Owca na naši spletni strani [:D], se je potrudil in spisal članek, v katerem je opisal voltmod VDD-ja na EpoX 8RDA+ matični plošči. Z modifikacijo, ki mu je odlično uspela, je pridobil nekaj dragocenih desetink volta, kar mu je omogočilo, da je iz pomnilnika iztisnil še tiste zadnje megaherce moči. Za povrhu še to; postopek sploh ni težak. Če je v vas vsaj malo navijalca, si članek le preberite.

15 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Kot ste lahko opazili že okoli šestih popoldne, je slycer, naš ultrapridni pisun, napisal tudi članek, v katerem se je poglobil v delovanje procesorskih (in ostalih računalniško povezanih) zračnih hladilnikov. Kup kovine, en ventilator, enosmerna napetost, in vrum, že lahko hladimo 70 vatno zverino. A-a, tako lahko pa ne gre. Preberite si sami!

10 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Dokler ne naredimo mature, od nas žal ne bo kakšnega resnejšega testa. Nas pa zato rešujejo bralci. Tokrat je na vrsti ASPMaster s svojim člankom, v katerem je opisal, kakšne moči kladiva inu vrtalnega stroja je moralo preživeti njegovo računalo. Mahnjenec na Območje 51 poroča! [:D]

18 komentarjev

Vaš e-mail naslov v 2.900 nabiralnikov...

Vnunet - Če bi šlo za 'URL' naslov, bi bili prej ko ne veseli. Nisem pa prepričan, da bi bili tako veseli, če bi prejeli e-poštno sporočilo, v katerem bi videli ostalih nekaj tisoč prejemnikov. Taista napaka se je pripetila Compaqu, ki je poslal emaile kupcem Windowsov XP. Šlo naj bi za človeško napako, če se vam ljubi brati godrnjanje kupcev - Klik!

Morda bi zapisal še mojo osebno izkušnjo, ki je e-naslov sicer razkrila samo okoli petdesetim, morda stotim ljudem: tržiška trgovina je (najverjetneje) prebivalcem Tržiča poslala pošto, v kateri nas obvešča, da so svoji 'štacuni' dodali 'e-'. Ko sem zarobantil, od kje jim moj naslov, ter, zakaj za vraga so vse prejemnike vpisali v okence 'Za/To' in ne 'Kpp/Bcc', so mi le odgovorili, da so moj naslov dobili v Telefonskem Imeniku. Bes jih plentaj!

9 komentarjev

Za paranoike

Guru 3D - Kot da že ni zadosti, če slabo zapečete CD... Japonsko podjetje TEAC se je zdaj spomnilo, da bi bilo prijetno imeti tudi CD-uničevalnik. Če imate kaj takega na CD-ju kar želite trajno uničiti in ste nesposobni uzeti kladivo in preprosto udariti po CD-ju, si morate kupiti DC-201. Strojček bo trajno uničil vaš 8 ali 12cm CD v pribljižno dvajsetih minutah. 20 minut se mi zdi ogromno, da uničiš CD. Sploh, če to lahko storiš v 2 sekundah s kladivom... Strojček deluje na principu Pushing pressure convex concave scar system (kdo ve, kako se to prevede?) na obeh straneh CD-ja. Kaj vse si ljudje ne izmislijo...

20 komentarjev