Forum » Pomoč in nasveti » Grafična Ati Radeon in matična Kudoz 7x/400A problem!
Grafična Ati Radeon in matična Kudoz 7x/400A problem!
Karthum ::
Pozdravljeni!
Imam problem pri zamenjavi grafične kartice WinFast Geforce2 MX/MX 400 za Ati Radeon 9200 128 MB.
Konfiguracija računalnika je naslednja:
AMD Athlon XP 2800+, 512 MB (DDR SDRAM)
Matična je QDI Kudoz 7X/400A, čipset VIA VT8377 Apollo KT400
Tip BIOSa: Award
Award BIOS Tip: Phoenix-Award BIOS v6.00PG
Award BIOS sporočilo: KT400A KuDoz 7X/400A BIOS V1.3LCP Dec.30,2003
Grafična: AGP 4X
Opis naprave WinFast GeForce2 MX Series
Besedilo kartice GeForce2 MX/MX 400
BIOS Verzija Version 3.11.01.30.00
Tip čipa GeForce2 MX/MX 400
Tip DAC Integrated RAMDAC
Velikost spomina 64 MB
Problem nastane ko želim zamenjati grafično kartico za Ati radeon 9200 128Mb 8x AGP in sicer računalnik sploh ne da slike na monitor, kot da nebi bilo grafične kartice v računalniku, oz. kot da monitor sploh nebi bil priključen na grafično. Računalnik enostavno ne prepozna nove grafične.(grafična v drugem računalniku deluje normalno)
Probal sem še s tremi drugimi novimi karticami Ati Radeon (modelov se ne spomnim točno, mislim, pa da so bile 9550 SE 128MB, 9600 126MB in 9600 256MB vse 8X AGP), v trgovini, vendar je bil rezultat enak. V trgovini so dejali, da verjetno delajo te kartice na drugačni voltaži, kot moja in da matična teh grafičnih ne podpira.
To težko verjamem, saj matična podpira 8X AGP, prav tako sem na tem in drugih forumih zasledil kunfiguracije računalnikov z enako matično Kudoz 7X/400A in več zaličnimi modeli grafičnih Ati Radeon 8X AGP.
Vmes sem že posodobil Bios na zadnjo verzijo, ki sem jo našel na internetu za mojo matično (žal je zadnja verzija iz 2003), prav tako sem, ko sem vstavil novo grafično resetiral CMOS preden sem zagnal računalnik, vendar je rezulat vedno enak. Na monitor sploh ni nobene slike.
Prosim pomagajte z nasveti, saj je z staro Geforce grafično nekaj narobe, ker nemorem več igrat normalno igric. Na nekaterih igricah je samo črn zaslon, pri drugih pa ne izrisuje pravilno grafike (čez ekran skačejo in utripajo črte in besedilo so samo neki kvadratki). To so igrice, ki sem jih že pred tem na tem računalniku normalno igral.
Hvala!
Imam problem pri zamenjavi grafične kartice WinFast Geforce2 MX/MX 400 za Ati Radeon 9200 128 MB.
Konfiguracija računalnika je naslednja:
AMD Athlon XP 2800+, 512 MB (DDR SDRAM)
Matična je QDI Kudoz 7X/400A, čipset VIA VT8377 Apollo KT400
Tip BIOSa: Award
Award BIOS Tip: Phoenix-Award BIOS v6.00PG
Award BIOS sporočilo: KT400A KuDoz 7X/400A BIOS V1.3LCP Dec.30,2003
Grafična: AGP 4X
Opis naprave WinFast GeForce2 MX Series
Besedilo kartice GeForce2 MX/MX 400
BIOS Verzija Version 3.11.01.30.00
Tip čipa GeForce2 MX/MX 400
Tip DAC Integrated RAMDAC
Velikost spomina 64 MB
Problem nastane ko želim zamenjati grafično kartico za Ati radeon 9200 128Mb 8x AGP in sicer računalnik sploh ne da slike na monitor, kot da nebi bilo grafične kartice v računalniku, oz. kot da monitor sploh nebi bil priključen na grafično. Računalnik enostavno ne prepozna nove grafične.(grafična v drugem računalniku deluje normalno)
Probal sem še s tremi drugimi novimi karticami Ati Radeon (modelov se ne spomnim točno, mislim, pa da so bile 9550 SE 128MB, 9600 126MB in 9600 256MB vse 8X AGP), v trgovini, vendar je bil rezultat enak. V trgovini so dejali, da verjetno delajo te kartice na drugačni voltaži, kot moja in da matična teh grafičnih ne podpira.
To težko verjamem, saj matična podpira 8X AGP, prav tako sem na tem in drugih forumih zasledil kunfiguracije računalnikov z enako matično Kudoz 7X/400A in več zaličnimi modeli grafičnih Ati Radeon 8X AGP.
Vmes sem že posodobil Bios na zadnjo verzijo, ki sem jo našel na internetu za mojo matično (žal je zadnja verzija iz 2003), prav tako sem, ko sem vstavil novo grafično resetiral CMOS preden sem zagnal računalnik, vendar je rezulat vedno enak. Na monitor sploh ni nobene slike.
Prosim pomagajte z nasveti, saj je z staro Geforce grafično nekaj narobe, ker nemorem več igrat normalno igric. Na nekaterih igricah je samo črn zaslon, pri drugih pa ne izrisuje pravilno grafike (čez ekran skačejo in utripajo črte in besedilo so samo neki kvadratki). To so igrice, ki sem jih že pred tem na tem računalniku normalno igral.
Hvala!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero grafično ste že imeli ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 20543 (13608) | Janac |
» | Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 16837 (8876) | Vlad Tepeš |
» | Za koliko prodati (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5601 (4322) | sid911 |
» | radeon 9600...AGP stalno off????Oddelek: Pomoč in nasveti | 1206 (1100) | jurchi |
» | Katero grafično kupiti do 30k?! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8375 (6617) | js |