Forum » Strojna oprema » Problem.. z matično in procesorjem
Problem.. z matično in procesorjem
billposter ::
Lep pozdrav,
že kar nekaj časa nazaj sem menjal plato ker je pač stara crknila, imam amd athlon 2600+ 2,1ghz , ampak ko sem dal novo plato not mi že od takrat kaže 2100+ 1,6ghz... in se tut pozna pri igricah in tako naprej... sem že pisal enkrat na ta forum pa ste mi rekl naj updejtam bios, sem ga pravkar in je še vedno isto.
imam plato albatron km400 pro rm1.00(po updejtu rm 1.02)
pa tudi problemi z DVDjem so nastali, če ga priklopim se mi bios ne bo zagnal.. samo črna slika.. tako da morem še DVD izklopljen imet...
nikjer v BIOSu nebi znal najti kaj za navijat procesor na višjo frekvenco tako kot so mi že nekateri rekli naj storim..
takda prosim za pomoč še enkrat,
hvala
že kar nekaj časa nazaj sem menjal plato ker je pač stara crknila, imam amd athlon 2600+ 2,1ghz , ampak ko sem dal novo plato not mi že od takrat kaže 2100+ 1,6ghz... in se tut pozna pri igricah in tako naprej... sem že pisal enkrat na ta forum pa ste mi rekl naj updejtam bios, sem ga pravkar in je še vedno isto.
imam plato albatron km400 pro rm1.00(po updejtu rm 1.02)
pa tudi problemi z DVDjem so nastali, če ga priklopim se mi bios ne bo zagnal.. samo črna slika.. tako da morem še DVD izklopljen imet...
nikjer v BIOSu nebi znal najti kaj za navijat procesor na višjo frekvenco tako kot so mi že nekateri rekli naj storim..
takda prosim za pomoč še enkrat,
hvala
dejansan ::
kakor sem na hitro pogledal imaš na plošči 2 jumperja za nastavljat fsb ( 100, 133, 166 )
vzemi lepo manual v roke ( če ga nimaš si ga snemi z neta ) in lepo nastavi fsb na 166
kar se pa dvd pogona tiče pa ? kakšen imaš napajalnik?
vzemi lepo manual v roke ( če ga nimaš si ga snemi z neta ) in lepo nastavi fsb na 166
kar se pa dvd pogona tiče pa ? kakšen imaš napajalnik?
dejansan
Če se ne motim je 330W, ampak ne prejšni matični mi je delal lepo.. pa še kak teden nazaj sem kupil gf 7600gs in dela lepo brez kakih opozoril..
tisto z FSB bom pa zdaj pogledal, hvala.
tisto z FSB bom pa zdaj pogledal, hvala.
hm, mogoče pa bi lahko bil potem napajalnik, če si kupil grafično, ki rabi več štroma
če imaš še staro grafo jo daj nazaj pa priklopi potem še dvd
če imaš še staro grafo jo daj nazaj pa priklopi potem še dvd
dejansan
sem že probal... sem probaval vse mogoče.. tudi izklopiti pekača in disketnik pa samo DVD priklopil pa je blo enako... Men se zdi kot da je plata prestara da bi sploh podpirala DVD al nekako tako...
PS
nikjer ne najdem kakšnega manuala ;/ ... mogoče lahk kakšen link tle prilimaš :d
PS
nikjer ne najdem kakšnega manuala ;/ ... mogoče lahk kakšen link tle prilimaš :d
Po ogledu tega manuala sem prišel na ugotovitev da bo treba kišto narazn spet vzet U.U
poglej
čeprav se mi sanja ne kaj je na sliki pa kaj morem nardit bom nekako probal...
poglej
čeprav se mi sanja ne kaj je na sliki pa kaj morem nardit bom nekako probal...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: billposter ()
Še eno vprašanje,
imam grafo 7600gs >256< mb
v biosu pa imam agp aperture size 128mb... sem probu dat na 256 pa ni blo neke razlike nikjer.. s tem da mi je začelo z igrc ven metat pa nevem če je glih zarad tega.. Torej, pustim aperture size na 128mb ? ma sploh to kake veze ? In kaj je to fast write ?
imam grafo 7600gs >256< mb
v biosu pa imam agp aperture size 128mb... sem probu dat na 256 pa ni blo neke razlike nikjer.. s tem da mi je začelo z igrc ven metat pa nevem če je glih zarad tega.. Torej, pustim aperture size na 128mb ? ma sploh to kake veze ? In kaj je to fast write ?
ja, kišto boš moral odpreti
nastavi fsb na 166, tako kot kaže slika, se pravi oba jumperja morata biti skrajno levo in ne kot na sliki, ko sta desno
kar se tuče grafike pri starejših grafikah je bilo vsaj pri meni bolje, če je bil ta fastwrite diseblan, sprobaj, kar se pa količine pomnilnika tiče je pa po moje vseeno ali je na 128mb ali 256
nastavi fsb na 166, tako kot kaže slika, se pravi oba jumperja morata biti skrajno levo in ne kot na sliki, ko sta desno
kar se tuče grafike pri starejših grafikah je bilo vsaj pri meni bolje, če je bil ta fastwrite diseblan, sprobaj, kar se pa količine pomnilnika tiče je pa po moje vseeno ali je na 128mb ali 256
dejansan
to z FSBji sem uredil,
bilo je na 100 to je default, 133 morem jaz met in ne 166 .. tako da zdaj imam 133 in je lepo 2600+ tako kot mora bit to se pravi 2,1 ghz... kaj se bi zgodilo če bi na 166 dal O.O ?
bilo je na 100 to je default, 133 morem jaz met in ne 166 .. tako da zdaj imam 133 in je lepo 2600+ tako kot mora bit to se pravi 2,1 ghz... kaj se bi zgodilo če bi na 166 dal O.O ?
hm, potem imaš to athlona z 256kb predpomnilnika
ja, če bi dal na 166fsb bi proc navil, samo verjetno se ti ne bi zbudila zadeva
ja, če bi dal na 166fsb bi proc navil, samo verjetno se ti ne bi zbudila zadeva
dejansan
ja tako je, sem z enim softwarom probaj dal FSB na 134... FREEZE, vgasnem in se ne pržge več, pošlatam processor... sem se opekel.. tako da bom kr pusto tko kot je ;X sem zadovoljn z 2,1ghz
hvala za pomoč obema
hvala za pomoč obema
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje računalnikaOddelek: Navijanje | 2921 (2921) | forummaster |
» | Navijanje Athlona XP 2500+ (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5584 (4147) | Pyr0Beast |
» | Procesor prepočasenOddelek: Navijanje | 947 (709) | Dr_M |
» | Kako je z Athloni 2500 XP (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8272 (5949) | Tarzan |
» | Pc se mi po modifikaciji reboota!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1121 (961) | Tomaz27 |