» »

Pc se mi po modifikaciji reboota!

Pc se mi po modifikaciji reboota!

Tomaz27 ::

-Asus A7N8X
-xp2000+ ThoroughBread
-256 mhz DDR ram 333 Mhz
-radeon 9000 pro 128

Sem sel v Bios in ker mi sedaj ram zazna kot 266 sem hotel malo spremenit nastavitve in sicer tako,da sem procesorjev mnozilnik zmanjsal iz 12,5 na 10 in dvignil fsb na 166. Vbistvu je hitrost ostala
ista prej je bilo 12,5x133 kar znese isto kot 10x166.
Pa nastavitve sem nastavil na aggressive ker pise ce overlockas je boljse tak. Pol mi je vbistvu ram zaznalo kot 333 mhz samo ko se je masina zbootala in je windows xp se nalozo se je ponovno kr sama resetirala.

A bi mogo se kaj voltazo povecat?

Aja hladilnik je volcano 7+ in mam normalno temperaturo mameplate 38 stopinj in procesorja 40 stopinj.


hvala

BoO ::

Lahko, da ti ram ne deluj pri 166 na aggresive.

morphling1 ::

Ne da mu verjetno ne deluje na aggressive, ampak 100% mu ne deluje na aggressive. V windowsih si izlopi auto restart, pa boš zagledal en lep BSOD.
Dvigni voltažo ali spusti timinge zaenkrat si še zelo daleč od stabilnosti, nevem pa zakaj vsak hoče takoj navijat, ne da bi se vsaj malo spoznal kako to gre potem...
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

the_unborn ::

morphling1: kaj pa pomen reboot brez bsod-a? napajalec?

morphling1 ::

Maš izklopljen tisto v system properties ? Če ni BSODa je možno da je napajalec potem samo težko verjame razen če ni nek res nek crap.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

the_unborn ::

seveda mam izkloplen, napajlac je res en crap, sicer je 300w pa vseeno, proc sem fural na 2.1v al se vec, ko sem zalaufu toast je direkt reset ruknu

morphling1 ::

Ja, ja to je pa potem sigurno napajalc, ker Toast res obremeni proc, ampak taka situacija ne bo normalno nikoli, tost je samo za gretje uporabne ter testiranje za neko skupno stabilnost pa ne pomeni velik, ker če imaš dober napajalc da ti toast ne crkne imaš lahko v bistvu že kar nestabilno mašino (prime95 errors) tost pa veselo melje dalje.

Jaz bo ta teden testiral štiri napajalnike med drugim tudi 300W Enhance ki ima zelo dobre podatke in je poceni, tako da če bo zdražal mojo mučenje na naviti mašini, bom rekel, da bo dovolj za 99% uporabnikov
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Tomaz27 ::

Morphling:

Ja na kolko pa dvignem voltazo oz timinge? Kaj ce bi ti meni to malo napisal hehe.
Pac rad bi probal malo navit a ne. Sej ne moremo se vsi takoj na zacetku ze na vse spoznat, zato pa imamo take ljudi kot si ti, da nam povejo. A ni to fajn;)) !

Se bom ze naucil pocasi ce mi nebo prej rac. pregorel:))

Aja sem izklopo si restart ja pol sn pa samo error msg-je dobival celi cas. Igrca nobena ni laufala, explorer je po 10 sekundah crkno ko sem sel na kaki www tak da nekak ni slo ;))!

Daj samo na hitro mi malo povej prosim na kolko voltazo dam ce bi rad fsb mel 166 in mnozilnik 10. Proc je 2000+ Tbread. Pa kolko dam timinge pri ramu.

Hvalaaaa

lp

Tarzan ::

Voltažo zvišaj toliko, da ti bo sistem deloval stabilno. Seveda ne toliko, da ti bo procesor rjavo zapeklo.

morphling1 ::

Lover22 nimam jaz toliko volje in časa da bi zdaj vsakemu detaljno govoril kaj naj nastavi v biosu, ampak po tvojem odgovoru sodeč imaš ti še zelo zelo nestabilen sistem na 166.
Najprej dvigni napetost rama vsaj na 2.8 V to ni niti malo nevarno za karkoli, ter probaj na enakih nastavitvah kot jih imaš zdaj. Zdaj govorimo sam o navijanju rama, cpu imej na istem se pravi znižaj množilnik da bo skupaj na 166 MHz zadeva tako kot na 133 MHz .
Preveri če ti ram deluje sinhrono, da nimaš slučajno nastavljeno FSB na 166 MHz ram ti laufa tam okrog 200 MHz. Ko to probaš, poročaj nazaj, stabilnost preverjaj s kakšinim prime95 ali pa sisoft sandra burn in test tako da označiš samo memory benchmark in označiš še loop tako da ti test laufa neskončno dokler ga sam ne prekineš.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

BoO ::

Daj samo na hitro mi malo povej prosim na kolko voltazo dam ce bi rad fsb mel 166 in mnozilnik 10.

jaz bi mel fsb 1500 ... >:D :\

Fora ni v tem kaj bi ti rad imel ampak v tem kaj lahko dosežeš.


Najprej sprobaj kaj lahko dosežeš z ramom; če je potrebno: znižaj fsb ali nastavi timinge na manj agresivne ... saj ti je že morphling1 napisal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BoO ()

Tomaz27 ::

Glej boo sej to je zlo zanimivo ne, samo meni to nic ne pove ce mi napises timinge nastavi na manj agresivno. In to pomeni kaj? Iz 7 na 1 al iz 7 na 6? In kere timinge, in za kolko kerega. Ti ko se spoznas na to verjamem da ti je lahko ampak ce bi ti mene spraseval nekaj o kvantni fiziki pa bi ti jas reko eh sej to sploh ni problema samo formulo mores pravo uporabit za izracun.

Meni bi bolj pomagal kaki nasvet v smislu pri 10 x 166 mhz in takem ramu kot ga imas je primerno dat 1 timing na 5, drugi na nevem 5000 itd itd. Ker se pac ne to ne spoznam.
V forumih pa tudi nisem kje zasledil kolko bi naj bli timingi da niso aggresive.

To da bi rad fsb mel na 166 pa je blo misljeno pac zato da bi mi lazje svetoval ne. Ne da bi rad zdaj jas neke cudezne stevilke vun spravo. Ampak da ve da nebom mel nevem 200 fsb in niti 133 ampak recimo 166 :))) !

Tak, zaj pa prosim ze stevilke hehe!

Uzivajte

lp

Tomaz

morphling1 ::

Evo manj agresivno:
Dram cas latency: 2.5
Memory Interleaving: 4way
Precharge to active (TRP): 3
Active to precharge (TRAS): 6
Active to CMD (TRCD): 3
Dram command rate: 2T

To so glavni timingi če ti pri tem ram ne dela na 166 sinhrono ga vrži stran.
Pa navadi se že opisat svoj problem jaz ne mislim ugibat vsako tvojo nastavitev. Če bi od začetka točno prepisal vse tvoje nastavitve v biosu (spominske ter tiste s napetostmi) bi že davnaj imel odgovor. Naprej se pa malo sam potrudi
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Tomaz27 ::

Morphling1:

Tnx, bom probal jutri z temi nastavitvami pa ti sporocim kak je delovalo. Programcka za testiranje ze mam(sandro pa prime95) samo danes nisn mogo rebootat ker sn ravno v ftpje not prileto pa ce se disconectam spet 10 let neom not priso ;))!

Hvala se 1x pa ti jutri proti veceru napisem kak je delovalo.

Uzivaj

lp

Tomaz


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razočaran na računalnikom! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
533447 (2593) kajzer
»

Twinmos pri Mlacomu!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1329040 (5503) AtaStrumf
»

Racunalnik se mi reboota po spremembah v Biosu

Oddelek: Navijanje
5827 (811) boštjan
»

Naviti Athlona XP, nič mi ni jasno več

Oddelek: Navijanje
161210 (1015) Tarzan
»

FSB in ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
593434 (2873) morphling1

Več podobnih tem