» »

2 Problema z virusi/črvi ali karkoli že

2 Problema z virusi/črvi ali karkoli že

;-) ::

Kako se rešiti tega:

In tega:

Za drugo stvar sem preizkusil že 100 in 1 antivirusni. Tud firewall imam pa nič;( Pri prvem je bil komp preskeniran z avastom pa ni pomagalo.

HVALA!
  • zavaroval slike: OmegaBlue ()

Kami ::

2. Izklopiš messenger service (Start -> Run -> services.msc -> messenger-> stop -> disable )

amigo_no1 ::

1.
poženi "hijackthis" ( http://www.spywareinfo.com/~merijn/prog... -> naredi log datoteko , -> in skopiraj vsebino datooteke v: http://hijackthis.de/

Nekdo na tvojem računalniku uporablja MS IE kar lepo piše v Title baru slike 1

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

jsmith ::

Vzroki za težave so:

1.) Nimaš vklopljenega požarnega zidu
2.) Nimaš nameščenega Windows XP SP2 (ki izklopi servis Messenger, kot so ti že zgoraj napisali)
3.) Namestil si BS.Player FREE in očitno nisi prebral, kakšni so pogoji za uporabo brezplačne verzije

StratOS ::

jeje997 :

Ni nujno, da je IE kriv za to, problem je v tem ker ima inštalirano več brskalnikov in je izgleda IE default ali pa uporablja kakšen program, ki se zažene ob startupu in random odpira add okna in ostalo.

Prijatelju sem že velikokrat pomagal odpraviti takšno in podobno nadlogo.
Poglej malo pod "Add/Remove" programs in prečekiraj malo za sumljivimi programi ( Security, AV, fixerji ... ), našel boš 100% kak program, reč je o advertisment spammerjih, ki se naključno prikazujejo kod advertisment strani ...

Kar se tiče Messenger Servicea in samega programa, mislim, da v njem ni problem.
Mislim, da MS preko servicea samega nebi nikoli vsključil messagebox z linkom na 3th party site ( liveregupdate.com - oziroma registrydoc.com/index.php Ne obiskuj teh strani in ne poteguj dol nobenih programov ).

Poleg tega pa je lahko program tudi tracker, kak keylogger ...

Več o takšni skupini klon programov poišči tukaj

Takšni programi, ki se začenejo ob strtupu naključno so le klient side, drugače bi jih AV že zaznal, res pa je da so vedno dobro zapakirani in obstaja več klonov, po večini primerov kot pri tebi te le naprošajo in nagajajo, da si misliš, da je res nekaj narobe, zato le pogumno naprej in stvar boš rešil.
Potem inštaliraš server side aplikacijo in se recimo podatki ki jih je klient "zbral" veselo pretočijo na nek serverček za kasnejšo uporabo in analizo.

lp
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Vsi streljate v prazno. Drugega problema sem se rešil minuto po tem ko sem oddal post. Prvi ni na mojem kompu. SP2 Nedam gor iz drugih osebnih razlogov.

Prvi problem na prvem kompu še je ostal kljub vsemu;( Na tem kompu je SP2 vendar računalnik uporablja...nežnejši spol tako da:D

zee ::

"SP2 Nedam gor iz drugih osebnih razlogov."

potem pa ne sprašuj, zakaj se ti je na računalo nasnelo raznorazno sranje. SP2 se da inštalirat tudi če nimaš legalnih Windowsov, če je to problem.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Kaj sem te vprašal za mnenje? Nisem!

SP2 Gre tud na nelegalne winse če še neveš, pa ni to razlog. In ga nemorem met zaradi tega ker potem nemorem delat vsega kar delam z kompom. V podrobnosti nebom hodil.

LP

EWEER
Kako se rešiti tega:

Hvala lepa, za takšen odgovor, ne vem zakaj sprašuješ če vse veš in uspeš popraviti/urediti sam.

Tvoje vprašanje je bilo res čisto brezpredmetno, nisi nič napisal da gre za dva različna sistema ( XP in visto ),podrobnosti pa se tako ali tako razberejo iz samih slik pa ne samo glede OS-ov.

... brez ostalih komentarjev

Sorry sam nobeden ni rekel da se ne vidjo podrobnosti, ti še osnov ne vidiš! Negre za 2 različna sistama. Oba sta windows XP Pro.

moglasi ::

Matr si prijazn.. takoj ti bom pomagal..
hahahahahha

zee ::

@EWEER:
a) Nisi vprašal za mnenje, povedal sem samo najpogostejšo rešitev takšnih težav (kot sistemc bom že nekaj vedel o tem) - SP2 namreč zakrpa marsikakšno varnostno luknjo, ki je prisotna v izvirni različici Internet Explorerja 6.0.

b) Norenje zaradi a) je povsem nepotrebno.

c) Če uporabljaš specifično programje, ki ne dela po namestitvi SP2, se ti pa opravičujem.

č) Malo bolj prijazen odnos do forumašev (ne samo mene) ne bi škodil.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Vidim osnove in še mnogo ostalih stvari, ki se da iz slik razbrati. Torej na drugem sistemu uporabljaš nekakšen Vista theme manager na XP-jih.
Kar se ostalega tiče, si lahko v bodoče tudi malo bolj specifičen v naslovu in v samem besedilo problema.

lp

Ok vse je sedaj rešeno. Sem oboje sformatiral in naložil SP2, kukije v IE onemogočil, namestil FF 2. In naložil kaspersky firewall.

Ostalo kar ne delam z SP2 oz. je nemogoče bom pa delal na kompu ki nima internetne povezave.

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z odpiranjem strani

Oddelek: Pomoč in nasveti
102576 (2398) SkIDiver
»

Trojan big problem:(

Oddelek: Strojna oprema
133819 (3612) mini-moris
»

Virus, ki se ga ne morem znebiti!

Oddelek: Programska oprema
81182 (1020) |Luka|
»

Windows XP SP2 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Operacijski sistemi
49247693 (21370) R33D3M33R
»

lsass.exe in panda platinum internet security 2005 problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
61753 (1687) OtonVM

Več podobnih tem