» »

Mocno rezanje grafice

Mocno rezanje grafice

#Fr3aKazoiD! ::

Pozdrav,

Pred 7mimi meseci sem kupil graficno kartico Nvidia GeForce 6600 GT z AGP 8x vodilom za moj 4 leta star racunalnik (Pentium 4: 2.0GHz, RAM: 768, HD-Maxtor 6Y060L0(60gb),Maticna plosca-ASUS P4S333-M, SiS 645), no 4 leta sem imel graficno NVIDIA GeForce2 MX/MX 400, pred 8 meseci sem pa kupil GF 6600 GT AGP 8x , ki so mi jo vgradili novo noter, sem prisel domov, sem zagnal igro in po 20ih minutah igranja v igri, vsaki igri, so se pojavile take podolgovate crte, pa na modelih, igralcih (Wolrd of Warcraft, Call of duty, Call of duty 2, Flatout 2, Chrome Specforce, Counter Strike Source, Doom 3, Far cry...) sem videl trikotnike, pa videl sem trikotnike na drevesih in skozi drevesa, in potem sem jim nesel racunalnik na servis tam ko sem kupil graficno in so rekli da je vse vredu, graficna ima se kar garancijo, potem sem jim ene 11x nesel na servis in enajstic ko sem prisel domov ni blo crt po 20ih minutah, in ene 6 mesecov ni blo crt, pred kratkim se je pa spet nazaj pojavil isti problem. Igram 20 minut, se pojavijo crte na likih v igri, potem igram se dalje in dalje, in dalje ko igram, vec crt se pojavi in trikotnikov, tako je kot da bi ekran rezal oz trgal, potem pa resetiram racunalnik pa ko resetu oz ponovnemu zagonu grem v igro, in prvih 20 minut igranja spet ni crt, potem se pa pojavijo in dalje igram vec se jih pojavi. Imam najnovejse driverje za grafo, sem jih tudi reinstaliral, serviserji se pa sploh ne ubadajo s problemom, recejo naj drugo graficno kupim, al pa recejo da so popravili pa samo mal pogledajo pc, pa mi zaracunajo 5 jurjev... sploh jih ne zanima problem, zato sem se obrnil na ta forum, ce bi mi lahko dali kaksen nasvet v cem je problem in kako naj ga resim,tukaj sta pa 2 slike kako je ko so crte v igri in 2 filmcka:




http://s145.photobucket.com/albums/r227...
http://s145.photobucket.com/albums/r227...

ko se jaz premikam se tudi crte z mano in nove se pojavljajo in nekrte izginejo nekatere ki so pa na dolocenem mestu, npr ob drevesu so pa zmeraj tam, ce pogledam tja v drevo zmerom pod istim kotom

Lp, Fr3aK

Vesoljc ::

wild guess: pregreva se ti?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Scorpia ::

Ne se ne pregreva. Sem že jaz pa še en uporabnik imela te iste probleme, sam da je pr men in njemu 6600. Uglavnem prišel sem do zaključka da je problem v gonilnikih. Bolj nekje je prbolem v directx in tisto verzijo windowsov ki jih maš. Sam sem imel iste probleme, pa čeprov sem 3x na novo dal sistem se je napaka pojavila. Nato sem zamenjal cd xp-jev bolj novejše izdanje, od takrat tega problema ni več.

xabre ::

Če se pojavijo artefakti čez čas, pod polno obremenitvijo je 99% pregrevanje. Na grafično usmeri en ventilator in poročaj.

kixs ::

Če se pojavijo artefakti čez čas, pod polno obremenitvijo je 99% pregrevanje. Na grafično usmeri en ventilator in poročaj.


Ali pa enostavno odpri ohisje. Sicer pa defintivno nalozi najnovejse drajverje. Tam imas tudi spremljanje temperature tudi v casu, ko igras. Iz grafa potem poglej na koliko pride.

V konci fazi lahko tudi znizas frekvenco GPUja in spomina (downclock). In potem vidis kako je.

LP

#Fr3aKazoiD! ::

pregreva se mi ne ker se to pojavi tut pod 50% obremenitvijo, samo da si v igri, pregrevanje lahko izkljucimo, driverje mam najnovejse za grafo, directx je 9.0c, windows je pa XP Pro, ni original verzija, dobu sm pa nasvet od Setinela da je problem hardwarski, ker je on imel zelo podoben problem, in zaradi tega ker ima grafa se garancijo jim bom zatezil naj mi jo zamenjajo

Scorpia ::

Če ti ne zamenjajo, pejt v mlacom ti bojo sicer 6 jurjev zračunal, ampak zadevo ti bojo porihtali ker poznajo ta problem. Drgač sem ti že jaz reku kje je problem tko da ne vem, deli kar hočeš. Hardwarska napaka ne verjamem da je, ker pol bi že mene grafična skoz zajebavala.
Pa še to, lahko pa tudi pomaga da daš tazdanji bios gor, ker imava isti chipset na plati no pr men je sis 648 pa sem tudi dal tazadnji bios. Sem pa 100% da je napak v driverjih, zato ker če greš dat grafično v drug računalnik bo delala tako kot more. Tko je bilo v mojem primeru.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Scorpia ()

asus ::

daj najnovejše driverje in snami cooler dol ter ga malo spucaj in po možnosti zamenjaj termalno pasto,če nebo pomagalo je karta defektna

asus ::

aja pa upam da ko si vtaknil karto notri,da si ji priklopil dodatno napajanje in naložil najnovejše chipset driverje za tvojo plato.

kixs ::

#Fr3aKazoiD!:

Kako pa ves, da se ti pod 50% obremenitvijo to tudi pojavlja?

Naredi tako kot sem ti napisal, da te zadeve izkljucis! Potem pa pozeni nek 3D demo ali spil. Preverjaj temperaturo v Nvidia nastavitvah (tistih novih, kjer ti kaze tudi zgodovino in ne samo trenutno temperaturo!)

LP

shadeX ::

nesi računalnik tam kjer si kupu grafo in tam igraj toliko časa dokler nebo začelo tega delat. ko bo jim to pokaži in prvo ku prvo bo bilo to da se bodo temu samo čudili in potem samo reci naj zamenjajo grafo in igraj s5 da boš videl če dela.
tako sem naredil jaz z istim problemom.
povej kako je šlo!

rfmw ::

Pregrevanje RAM čipov na grafi tudi povzroča čudne barve, poleg pregrevanja GPU-ja seveda. Tvoji simptomi bi rekel da so hardwareski - pregrevanje...
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

xabre ::

Če se gpu pregreva, grafa zmrzuje, če pa ram so pa artefakti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z routerjem!

Oddelek: Omrežja in internet
191277 (1034) Vajzi
»

Zvočna kartica - ''dvojni'' zvok?

Oddelek: Zvok in slika
222835 (2331) ArchNem
»

program za spreminjanje glasu v muziki

Oddelek: Pomoč in nasveti
51207 (1168) davorin77
»

problem pri windows XP (taskbar)

Oddelek: Programska oprema
81837 (1676) Dr Živago
»

microsoft update (problemi)

Oddelek: Operacijski sistemi
111928 (1748) TechBeats

Več podobnih tem