» »

Acrobat & skener & fax = se ne razumejo !

Acrobat & skener & fax = se ne razumejo !

Cokolesnik ::

Imam WinXP in za pošiljanje/sprejemanje faksov uporabljam kar vgrajeno orodje. Ker bi moral včasih po faksu poslati še kakšen dokument, ki ga imam na papirju, sem si kupil cenejši skener, ki sicer odlično skenira, a skupaj z Adobe Acrobat Professional, s katerim si lahko naredim sicer odlične skene za arhiviranje dokumentov, nikakor ne uspem pripraviti dokumenta - skena, ki bo primeren za pošiljanje po faksu.

Gre za to, da, pri nastavitvah v Acrobatu ob skeniranju lahko izberem za source BLACK AND WHITE ali GREYSCALE ali COLOR, a če izberem B. AND W., se pri dokumentih, ki so poleg tipkanega besedila vključujejo še kaj na roko napisanega, slednje sploh ne vidi, če izberem GREYSCALE, mi sicer lepo zajame vso besedilo na papirju, a ko izberem posredovanje na fax (print/izberem za printer fax), mi fax program pokaže zmazek.

Sem pa zategel in sem v Office 2003 poskusil uporabiti dodatek DOCUMENT SCANNING & IMAGING, ki mi je brez težav vso besedilo (tako tipkano kot tudi bolj "bledo" pisano na roko) lepo spravil v nekakšno črno-belo varianto in ko sem dal spet tiskanje na fax printer, je fax program pripravil dokument, tako kot sem si želel .

Rad bi prepričal Acrobata, ki se mi sicer zdi zelo uporabno orodje, da bi tudi on počel to, kar počne brez težav dodatek v Office-u.

Pri svojem početju sem v Acrobatu poskušal spreminjati vse mogoče, od DPI, pa različnih učinkov (izklop senčenja ipd.), pa vendar ga nisem prepričal. V omenjenem orodju od Office-a sem izbral 200 DPI, greyscale in odstranitev ozadja ter pretvorbo kontrasta v eno barvo, s čimer se res doseže lep črno bel dokument.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

telefax na računalniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
151561 (1307) Han
»

Facebook predstavil nov način komuniciranja

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4317770 (15477) qwzyx
»

program - FAX

Oddelek: Programska oprema
152973 (2736) Tomay
»

PC Fax

Oddelek: Pomoč in nasveti
71020 (886) Rokomah
»

Adobe in Microsoft ter PDF (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Tožbe
10513388 (10261) Jst

Več podobnih tem