» »

program - FAX

program - FAX

Marilyn ::

lep pozdrav! zanima me kiri je najbolši program za pošiljanje FAXA? Iščem nekakšnega čisto preprostega.

t909 ::

Domnevam da za window. Ce imas ISDN modem ne vem, ce obstaja kaj drugega kot RVS-COM.

Izi ::

Naj se še tako čudno sliši, je najboljši Fax program že tisti, ki je že priložen Windowsom.
Jaz sem že davno vrgel na odpad tisto veliko staro Fax škatlo in brez problemov uporabljam Windows Fax, ki nudi čisto vse kar si lahko zamisliš.
Seveda za FAx rabiš modem in pa računalnik mora biti vedno prižgan, drugače ne more sprejeti prihajajočega Faxa :D

Tukaj je razloženo, kako nainstaliraš Windows Fax, ker po defaultu še ni naložen:
http://www.microsoft.com/windowsxp/using/setup/learnmore/crawford_02october21.mspx

nonenone ::

a preko internet povezave ne gre? mislim na navaden kabelski internet, lp

Smisel Faxa je pošiljanje slik preko telefona.
Kdor pošilja Fax zavrti tvojo telefonsko številko na katero se mora tvoj računalnik oglasiti. To pa zmore samo, če je na računalnik priklopljen modem.

Preko interneta pa se pošilja e-maile, ki so v bistvi naslednik starega Faxa :D

Seveda pa lahko na računalnik prikopiš tudi svoj mobilni telefon, ki lahko deluje kot modem in preko njega pošlješ Fax.
Zakaj bi to počel je pa drugo vprašanje. Če imaš interent je vsekakor bolje poslati e-mail.
Fax program ima smisel bolj za sprejemanje Faxov, ker nekatere bolj "zastarele" firme z starejšimi uslužbenci kar nočejo preiti na e-mail in še vedno vztrajajo na Faxu. In če se hočeš pokazari kot zanesljiva firma moraš stranki še vedno omogočiti, da ti lahko pošlje Fax :D

Marilyn ::

Hvala!Bom probal s sledečim.Ampak samo prašam.Je tudi kaj drugega koristnega?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Marilyn ()

bosmla ::

Da ne odpiram nove teme:

V sluzbi imam neuporabno masino (pentium 800, 128MB, trenutno nemescen Ubutu) katero bi rad uporabljali kot (mrezni) FAX - torej za posiljanje in prejemanje faks sporocil. Racunalnik ima vgrajen analogni modem (imamo tudi prosto tel linijo8-) ).
Ima kdo kaksno resitev oz dober link za taksno resitev.

bosmla, in kaj manjka linku, ki sem ga dal zgoraj?
Fax se v računalnik vedno namesti kot dodatni printer.
Tisti "printer" (Fax) daš v "sharing" in še lahko vsi Faxirajo dokumente preko tistega računalnika.
Mapo z prihajajočimi Faxi pa tudi lahko daš v "sharing" in vsi lahko odpirajo prihajajoče Faxe.
Simple ko pasulj.

Ja ce mas winse - na tem jih ni (kot sem napisal) iscem alternative...

jan01 ::

hvala - mogoce kaksne izkusnje?

Tomay ::

Hylafax na suse 10.
Deluje kot fax server 6 uporabnikov, 1 linija. na klientih instaliran winprint hylafax. Prejeti faxi se pošiljajo na mail v tif (ps ali pdf) obliki. Za poslane faxe dobiš potrditev preko maila vključno z poslanim faxom.

Omejitve, ki še jih nisem uspel rešit.
- Ker pošiljanje deluje kot tiskalnik, ne morem poslati več dokumentov hkrati, kot na primer, če pošiljaš fax iz outlooka.
- Manjka sinhronizacija outlook adresarja.

Obstajajo pa plačljive verzije na linuxu, ki to omogočajo.
Voodoo 4Ever

hmm pa dela suse 10 na 800 MHz?
Ps nisem taksen maher, da bi delal vse iz ukazne vrstice

Ja dela, ker ga tako ne uporabljam X. Testno sem zadevo postavil na Celeron 1,3 z 256 MB rama.
Lahko uporabiš tudi kako drugo Linux distribucijo, saj ni nujno da je SuSE.
Mimo ukazne vrstice pa se ne bo dalo prit. Namestiš lahko iz X-ov samo konfiguracija pa je vsa iz konzole.
Voodoo 4Ever

Bom probal... hvala za pomoc.

Še ena stvar. Upam da imaš zunanji modem, ker z notranjim je stvar veliko težja. Če potrebuješ pomoč piši.
Voodoo 4Ever

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

telefax na računalniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
151699 (1445) Han
»

PC Fax

Oddelek: Pomoč in nasveti
71063 (929) Rokomah