Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik se prižiga - sam od sebe
Računalnik se prižiga - sam od sebe
3L33T ::
Pred kratkim mi je kolega prpelov domov svojo mašino, da jo mal popravm, ker so se mu sesul Winsi... Spet. Ni problema, stvari sem mu pošlihtov, vse pospravu in popravu, pol sem pa računalnik ugasnu... Po cca. 3, 4 urah brkljanja in resetiranja. No, komp se sploh ne ugasne ampak se avtomatsko takoj spet pržge, čist isto kot da bi uporabu opcijo Ponovni zagon al pa bi kišto resetirov.
V primeru da mam srečo in se komp res ugasne, se pa v manj kt minuti spet pržge in boota winse. Mal sem gledov po nastavitvah pa to, pregledov za vse možne črve in slično, pol pa sem poklicov kolega. No, on mi je povedov da komp to počne že zlo dolg, cca. 3 mesce. In vmes sem mu jest formatirov vse diske v nulo, postavu winse iz nule in naložu gor ves software... Iz nule!
Tko da sem jest pomislu da verjetn je matična plošča problem, bl natančn pa ne vem, ker s tem pa nimam lih velik izkušenj.
Anybody?
V primeru da mam srečo in se komp res ugasne, se pa v manj kt minuti spet pržge in boota winse. Mal sem gledov po nastavitvah pa to, pregledov za vse možne črve in slično, pol pa sem poklicov kolega. No, on mi je povedov da komp to počne že zlo dolg, cca. 3 mesce. In vmes sem mu jest formatirov vse diske v nulo, postavu winse iz nule in naložu gor ves software... Iz nule!
Tko da sem jest pomislu da verjetn je matična plošča problem, bl natančn pa ne vem, ker s tem pa nimam lih velik izkušenj.
Anybody?
Danes živimo za jutri, ker jutri ne bomo živeli za danes!
bluefish ::
v BIOS-u, nekje pod Power options ali kaj podobnega poglej, ali je vključena kakšna možnost Wake on ... + nek event.
Vanich ::
Hmmmm....imam en podoben primer.
Računalnik se vsako noč ob isti uri sredi noči prižge sam od sebe.
Kaj bi lahko preveril ?
Računalnik se vsako noč ob isti uri sredi noči prižge sam od sebe.
Kaj bi lahko preveril ?
BogyX ::
Sicer že malo stara tem, vendar še vedno aktualen problem
Torej, PC se mi prižge, ko premaknem miško. To se ne zgodi, če kabel iztaknem iz vtičnice in ga ponovno priklopim. Če PC ugasnem in potem premaknem miš se ponovno zažene. Gledal sem v BIOSu vse možne nastavitve in ni nič aktivno. Sumil sem tudi, da gre samo v kako stanje hibernacije ali kaj podobnega - nič.
Kak predlog, kaj naj naredim?
Lp
Bogdan
Torej, PC se mi prižge, ko premaknem miško. To se ne zgodi, če kabel iztaknem iz vtičnice in ga ponovno priklopim. Če PC ugasnem in potem premaknem miš se ponovno zažene. Gledal sem v BIOSu vse možne nastavitve in ni nič aktivno. Sumil sem tudi, da gre samo v kako stanje hibernacije ali kaj podobnega - nič.
Kak predlog, kaj naj naredim?
Lp
Bogdan
residual ::
V BIOSu mora bit nekje opcija pod "wake up" ali "boot options" vključena
- "Boot on Mouse (move, click)". .. običajno lahko skrolaš med še med opcijami "klasični gumb ON/OFF, wake on keyboard, LAN, itd".
TO seveda dela samo če si PC ugasnil (shut down), kabel pa nisi odklopil. ČE odklopiš kabel iz napajalnika in sprazniš energijo v kondezatorjih, ki napajajo LAN kartico in mother board (ko je PC ugasnejen), potem mislim da deluje samo klasični power ON z gumbom.
- "Boot on Mouse (move, click)". .. običajno lahko skrolaš med še med opcijami "klasični gumb ON/OFF, wake on keyboard, LAN, itd".
TO seveda dela samo če si PC ugasnil (shut down), kabel pa nisi odklopil. ČE odklopiš kabel iz napajalnika in sprazniš energijo v kondezatorjih, ki napajajo LAN kartico in mother board (ko je PC ugasnejen), potem mislim da deluje samo klasični power ON z gumbom.
BogyX ::
Sem vse pregledal in ni nobena opcija vključena (oziroma sem še izključil za pci-e) - zgleda, da je nekaj zmrdano z mojo miško ali napajalnikom. Ni problema - bom že preživel.
Hvala vseeno.
Lp
Bogdan
Hvala vseeno.
Lp
Bogdan
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Restarting računalnik znova in znovaOddelek: Pomoč in nasveti | 2636 (2265) | solatko |
» | Samodejni zagon računalnika, neznan vzrokOddelek: Strojna oprema | 3001 (2414) | ginger |
» | Računalnik se ne ugasni, ampak resetiraOddelek: Pomoč in nasveti | 1629 (1497) | rzhektor |
» | Ko odložim slušalko na telefonu se mi zažene računalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 9063 (4041) | Daniel |
» | Računalnik ugasnjen, optična miš sveti, zakaj?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1967 (1487) | Scorpia |