» »

Kaj je s tem mojim računalnikom??

Kaj je s tem mojim računalnikom??

BlackHole ::

A lahko kdo namigne kaj je narobe, kateri del bi bilo treba menjat glede na simptome. In sicer, pri poslušanju glasbe (mp3+winamp) mi zvok občasno odreže za pol sekunde. Interval je zelo različen, včasih na 15 sekund, včasih pa 5 minut. Zvočna je integrirna na ASUS plošči (VIA čipovje) povezana preko SPDIF na receiver. To je z zvokom, so pa še večji problemi in sicer kadar igram kako igro, mi računalnik kar naekrat zmrzne. Enako se dogaja, če gledam TV preko tv kartice ATI550 PRO. S tem, da tu zvok prekinja in podobno tudi sliko (0.5 sek). Ampak to ne vedno-večinoma pa. V ozadju ne laufam nobenih programov (razen NOD32). Včasih lahko gledam TV po pol ure, včasih pa že po minuti zmrzne. Zanima me, kaj bi lahko to povzročalo. Po moje gre za neko hardversko napako. Mimogrede mi še povejte, a je normalno da je procesor ogret na 50-60°, hladilnik je pa na dotik samo topel? Čeprav, dvomim da je krivo pregrevanje, saj to še ni taka temperatura. V glavnem zmrzne pri igrah in Tv signalu, nikoli pa pri poslušanju glasbe (razen prekinjanja) ali gledanju divx-ov ali drugim normalnim delom.
LP Marko

Boroot ::

jaz bi ti svetoval da si kupi novo sound kartico eno cist enostavno za 2/3 k, jaz sem mel podoben problem in je bal fora da je zgleda bil slab oz skurjen konektor na maticni za zvocnik (oziroma output), upam da ti bo pomagalo uspeh je 75 % zagotovljen>:D
lp

BlackHole ::

Že, ampak plošča sploh ni tako stara, ker mi je stara crknila in sem jo pred kratkim zamnenjal s to Asus. Je sicer star model (socket A), je pa nova. Ampak to po moje ni vzrok za "frizanje".
LP Marko

xabre ::

Pregrevanje južnega mostu?

BlackHole ::

In kako bi to preveril? Po moje najbolje, da odprem ohišje in vanj usmerim en namizni ventilator, pol da vidimo kaj bo. :D
LP Marko

xabre ::

Lahko pa namestiš en pasivni hladilnik. Strošek jurja in 10 minut dela.

BlackHole ::

Kakšen je to pasivni hladilnik, kam se montira. Zdaj sem res naredil to z ventilatorejm in sem brez težav gledal Tv (preko tunerja) uro in pol. Upam, da ni bila izjema in da je ventilator res pomagal, akr pomeni da je treba izboljšat hlajenje "nečega" v ohišju. Ampak, kaj se je zgodilo?! Sredi gledanja je kar naekrat vzelo zvok in zdaj sploh nimam zvoka, kot da bi crknil kak čip oz. zvočna na plošči. Ni pomagal niti reset. Ne vem, kaj se to dogaja. Zadnjič mi je crknil 32" Sony 100Hz (že 1 teden na popravilu). Jaz upam, da so to velika naklučja, pa da ni to povezano s čim drugim.
Torej zdaj bom verjetno itak nabavil novo zvočno. Mi je pa važno le to, da je kvalitetna in da ima SPDIF izhoh (mogoče tudi vhod). Kaj drugega niti ne potrebujem. Mi lahko prelagate katero?
LP Marko

Carmack ::

Pasivni hladilniki:
Cool-PC 1
Cool-PC 2 ->manjši

take hladilnike namontiraš na čip s pomočjo termalne paste oz. traka,in priviješ v liknje na matični (ali zatakneš kljukice ,kakor je pač dizajn plate in hladilnika).Skratka,vse skupaj je sila preprosto in sila učinkovito...Če pa želiš še kaj močnejšega za čipovje,je si tukaj oglej ostale primerke...kot vedno,je vse odvisno od globine denarnice>:D
pasivni hladilniki-čipovje (www.cool-pc.org)

Veliko uspeha!!

Edit:Malo zakasnil s hladilniki,pa še link do zvočnih kartic:
mimovrste
eventus
e-misija

Če ne dibiš kar si iskal pa povej oz.poglej spisek vseh slovenskih spletnih trgovin
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Carmack ()

BlackHole ::

Ok, po ponovnem vklopu računalnika zvok spet dela, tako da ne vem kaj se je zgodilo. To ne vem, če se je že zgodilo, še manj pa vem zakaj bi to tega prišlo. Bom pogledal malo za temi hladilniki, hvala.
LP Marko

BlackHole ::

Kako bi pa lahko ugotovil kaj se pregreva? Ali je to procesor ali kak drug čip? Ker ugotavljam, da odprta kišta z vanj usmerjenim ventilatorjem res pomaga.
LP Marko

xabre ::

Ko se je meni pregreval južni most, kjer je tudi integriran zvok, je začelo hrščati in preskakovati.

farko ::

Winamp unistal in potem ponovno naloži nov winamp pa se ne bo neč pregrevalo in hreščalo kriv za to je winamp preverjeno tud men se je tak nardil.
farko

BlackHole ::

Pri meni ni Winamp nič kriv. Tudi, ko gledam kak film, ali pa tv preko tv kartice, zvok prekinja. Zdaj preizkušam en 12cm ventilator.
LP Marko

xabre ::

Zdaj preizkušam en 12cm ventilator.


A dobro dela?:D

BlackHole ::

Pravzaprav, dela super. :D Ne, resno, rešil sem težave frizanja. Ventilator sem najprej zvezal na sredino stranice od ohišja, da preizkusim, če bo sistem stabilen. In je bil. Potem, pa sem kar iz kartona (strojno) izrezal to stranico in luknjo za ventilator, ohišje pokril in temperatura procesorja je še 4-5° manj (zdaj 39°) kot pri odprtem ohišju in skupaj okrog 15° manj, kot prej brez tega ventilatorja. Te težave sem rešil, ampak zvok še pa vedno prekinja, s tem da zdaj občasno zvok kar zgine in ga zvočna (integrirana) sploh ne da od sebe dokler ponovno ne prižgem računalnika. Je komu kaj jasno?
LP Marko

brdi ::

pr meni so bli za te simptome krivi xpji. Zvok pa mi je crknil ko sem odprl ventrilota. Nalozu XP na novo in dellao vse vredu. Imel pa sem isto ASUSOVO plato socket A


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Znižanje obratov na hladilniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
91359 (1146) Tea Time
»

Hlajenje LGA755 Core 2 Duo - kateri hladilnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
579763 (7898) Jst
»

Tih racunalnik do 1000 Eurov

Oddelek: Kaj kupiti
221978 (1539) Čmrlj
»

Kateri regulator? (za kontrolo vent., temp....)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
71434 (1133) evilfury
»

Hlajenje z 0dB

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
192007 (1350) Brvar

Več podobnih tem