Forum » Pomoč in nasveti » Windows Vista and Windows XP DUAL BOOT
Windows Vista and Windows XP DUAL BOOT
EagerWolf ::
LP,
Najprej sem iz firbca instalirov Winodws Vista, ker pa se ni podprta vsa moja strojna oprema, sem se odlocil instalirati Windowse XP. Po instalaciji so se postavili Windowsi XP. Zato sem z cdjem od Viste naredu MBR reset... Tako sem zopet prisel do Viste...
Rad pa bi dostopal do obeh OS. Sem ze nekaj googlev pa mi se ni uspelo usposobiti... Ce kdo zna, bi mu bil zelo hvalezen za pomoc!
Hvala!
Najprej sem iz firbca instalirov Winodws Vista, ker pa se ni podprta vsa moja strojna oprema, sem se odlocil instalirati Windowse XP. Po instalaciji so se postavili Windowsi XP. Zato sem z cdjem od Viste naredu MBR reset... Tako sem zopet prisel do Viste...
Rad pa bi dostopal do obeh OS. Sem ze nekaj googlev pa mi se ni uspelo usposobiti... Ce kdo zna, bi mu bil zelo hvalezen za pomoc!
Hvala!
I never eat a pig couse a pig is a cup!
Qcube ::
Tole sem ze sprobov ...
Iz viste poganjam in dodam Windows XP particijo ... Windows Legacy ... in stvar ne deluje. Ne vem kako bi nastimal pot do Windows XP boot fajla.
Iz viste poganjam in dodam Windows XP particijo ... Windows Legacy ... in stvar ne deluje. Ne vem kako bi nastimal pot do Windows XP boot fajla.
KTr1sk ::
poglejte sem če vam bo kaj v pomoč http://www.lifehacker.com/software/top/windows-vista-beta-how-to-dual-boot-windows-xp-and-windows-vista-179906.php
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KTr1sk ()
Hvala za odgovor... vendar nobena od teh resitev ne deluje ...
amigo_no1 ::
Najlaže je seveda preporto reči "Ne dela"
Kaj pa če bi z cdjem od win xp naredu MBR reset ?
Kaj pa če bi z cdjem od win xp naredu MBR reset ?
MBR reset sem poizkusil naredit... vendar se je nazalost se vedno bootala le Windows Vista.
Sem pa nasel resitev.
Ko imate instalirano Visto (ki je SYSTEM PARTICIJA) in XPje in se vam boota le Vista, instalirajte Vista Boot PRO (zgorej je podan link).
Nato ustvarite nov Boot in izberite Windows legacy. Ponovno zazenite racunalnik. Ne bo vam uspelo priti v XPje. Nato gremo v Windows Vista in na particijo, kjer je instaliran Win XP. V root (x:/) posnamemo datoteke boot.ini, ntldr in netdetect.com.
Ponovno resitiramo in Windows XP se brez problema zazene.
Boot.ini, ntldr in netdetect.com se lahko dobijo na internetu...
Bilo pa bi dobro, da bi bili dostopni tudi iz te strani... Administrator?
LP
Sem pa nasel resitev.
Ko imate instalirano Visto (ki je SYSTEM PARTICIJA) in XPje in se vam boota le Vista, instalirajte Vista Boot PRO (zgorej je podan link).
Nato ustvarite nov Boot in izberite Windows legacy. Ponovno zazenite racunalnik. Ne bo vam uspelo priti v XPje. Nato gremo v Windows Vista in na particijo, kjer je instaliran Win XP. V root (x:/) posnamemo datoteke boot.ini, ntldr in netdetect.com.
Ponovno resitiramo in Windows XP se brez problema zazene.
Boot.ini, ntldr in netdetect.com se lahko dobijo na internetu...
Bilo pa bi dobro, da bi bili dostopni tudi iz te strani... Administrator?
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dual boot - resen problemOddelek: Operacijski sistemi | 1332 (1114) | Robocop1 |
» | Dvoje windowsiOddelek: Operacijski sistemi | 1193 (941) | xxxl31 |
» | OS Boot na ATA/SATAOddelek: Pomoč in nasveti | 1290 (1150) | MrStein |
» | Vista Buisiness in XP Professional skupajOddelek: Operacijski sistemi | 1513 (1337) | 5er--> |
» | Kako odstranit en operacijski sistem, drugega pa pustiti?Oddelek: Operacijski sistemi | 1762 (1364) | Paramedic |