Forum » Zvok in slika » Prizemeljska digitalna televizija DVB-T MPEG4
Prizemeljska digitalna televizija DVB-T MPEG4
zmaki ::
Na Slo-Tech nisem našel posebnega oddelka za prizemeljsko digitalno televizijo (DVB-T), pa bom kar vprašal tukaj :
RTV Slovenija je že začela oddajati v Ljubljani in Mariboru (drugje bo kmalu, še letos) prizemeljsko digitalno televizijo (DVB-T). Oddaje so (ali bodo) v MPEG4 formatu, in ne v običajnem MPEG2, kot pri sosedom (Avstrija, Italija, itn..). To pomeni da vsi televizorji z digitalnim tunerjem kupljeni doslej (z MPEG2 dekoderjem) niso primerni za sprejem le-teh oddaj, potrebni so novi (z MPEG4 dekoderjem).
Ali kje sploh v Sloveniji lahko kupim napravo za sprejem slovenske prizemeljske digitalne televizije (DVB-T), torej ali televizor ali set-top-box (z obvezno MPEG4, in po možnosti še MPEG2 dekoderjem) ?
.
RTV Slovenija je že začela oddajati v Ljubljani in Mariboru (drugje bo kmalu, še letos) prizemeljsko digitalno televizijo (DVB-T). Oddaje so (ali bodo) v MPEG4 formatu, in ne v običajnem MPEG2, kot pri sosedom (Avstrija, Italija, itn..). To pomeni da vsi televizorji z digitalnim tunerjem kupljeni doslej (z MPEG2 dekoderjem) niso primerni za sprejem le-teh oddaj, potrebni so novi (z MPEG4 dekoderjem).
Ali kje sploh v Sloveniji lahko kupim napravo za sprejem slovenske prizemeljske digitalne televizije (DVB-T), torej ali televizor ali set-top-box (z obvezno MPEG4, in po možnosti še MPEG2 dekoderjem) ?
.
- spremenil: zmaki ()
icek ::
Lahko prosim zaupas, od kje informacija, da oddajajo MPEG4? Meni se to zdi zelo cudno, saj se skoraj ni sprejemnikov, oz. so zelo dragi.
Rider of Theli
www.air-tv.net
www.air-tv.net
Nisem nasel dela, kjer bi pisalo, da RTVSLO ze oddaja MPEG4. Govorijo samo o nadaljnem razvoju oddajanja.
Rider of Theli
www.air-tv.net
www.air-tv.net
zmaki ::
Po zadnjih informacijah RTV SLO oddaja DVB-T z Krima na 37. TV kanalu, še vedno v MPEG2 formatu.
Od 01.01.2007 bodo začeli z oddajanjem v MPEG4 formatu, tudi na še nekaj drugih oddajnih lokacijah po Sloveniji, vključno z Mariborom in na Primorskem.
Želim biti pripravljen, torej še vedno ostaja moje vprašanje vsem, ali kje sploh v Sloveniji lahko kupim napravo za sprejem slovenske prizemeljske digitalne televizije (DVB-T), torej ali televizor ali set-top-box (z obvezno MPEG4, in po možnosti še MPEG2 dekoderjem) ?
Čudno, kjerkoli po trgovinah z elektroniko ali spletnih trgovinah vprašam za kaj takega, me samo belo gledajo...
Od 01.01.2007 bodo začeli z oddajanjem v MPEG4 formatu, tudi na še nekaj drugih oddajnih lokacijah po Sloveniji, vključno z Mariborom in na Primorskem.
Želim biti pripravljen, torej še vedno ostaja moje vprašanje vsem, ali kje sploh v Sloveniji lahko kupim napravo za sprejem slovenske prizemeljske digitalne televizije (DVB-T), torej ali televizor ali set-top-box (z obvezno MPEG4, in po možnosti še MPEG2 dekoderjem) ?
Čudno, kjerkoli po trgovinah z elektroniko ali spletnih trgovinah vprašam za kaj takega, me samo belo gledajo...
DVB-T mpeg4 sprejemnikov se naceloma ni. Zaenkrat vem samo za eno firmo na svetu (zinwell), ki so ta teden sporocili, da so koncali z razvojem prvega DVB-T mpeg4 sprejemnika. Ce RTVSLO pravijo, da bojo 1.1.2007 zaceli predvajat mpeg naj se sporocijo, kje se dobijo sprejemniki.
Ceprav jaz se vedno mocno dvomimi o tem.
Ceprav jaz se vedno mocno dvomimi o tem.
Rider of Theli
www.air-tv.net
www.air-tv.net
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | digitalni sprejemnik (DVB-C) za TVOddelek: Zvok in slika | 18499 (9973) | mysterio |
» | DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 58283 (34995) | Alexius Heristalski |
» | vgrajen DVB-T sprejemnikOddelek: Zvok in slika | 9522 (6430) | Alexius Heristalski |
» | LCD TV (MPEG-4)Oddelek: Zvok in slika | 4354 (2118) | Alexius Heristalski |
» | DVB-T sprejemnikiOddelek: Zvok in slika | 7258 (6169) | Alexius Heristalski |