Forum » Pomoč in nasveti » Imam dlančnik, kaj sedaj ?
Imam dlančnik, kaj sedaj ?
IceIceBaby ::
Bom še jaz odpru eno temo na to foro. Danes sem si kupil Palma (rabljenega Tunseta T, ampak za začetek bo uredu). Pribljižno vem zakaj ga bom rabil, ampak vseeno me zanimajo kaj vi počnete s palmi, kateri programčki so kul in uporabni, kje se dobi kak freeware software itd.
Kar konkretno me zanima naslednje:
- kje bi se dalo dobit kakšne zastonj zemljevide. Rabil bi za London pa Trst pa Rim...
- najboljši način za gledanje filmov na palmu ? Recimo, da imam doma DVD od Friendos pa bi kakšno epizodo rad pogledal na palmu. Kater player je kul, kater program je dober za pretvarjanje divx filmov v ustrezen format za palma...
- kater software uporavljate za gledanje PDFjev in CHMjev ? Naložil sem si acrobat readerja za pdf ampak je velik 5mb in relativno počasen. Obstaja kaj manjšega in hitrejšega ?
Kar konkretno me zanima naslednje:
- kje bi se dalo dobit kakšne zastonj zemljevide. Rabil bi za London pa Trst pa Rim...
- najboljši način za gledanje filmov na palmu ? Recimo, da imam doma DVD od Friendos pa bi kakšno epizodo rad pogledal na palmu. Kater player je kul, kater program je dober za pretvarjanje divx filmov v ustrezen format za palma...
- kater software uporavljate za gledanje PDFjev in CHMjev ? Naložil sem si acrobat readerja za pdf ampak je velik 5mb in relativno počasen. Obstaja kaj manjšega in hitrejšega ?
Poldy ::
Pribljižno vem zakaj ga bom rabil
Tvoj podpis tu drži kot pribito. Brez zamere.
Drugače pa dobiš zelo dobre zemljevide na internetu, povprašaj na drugih forumih koga ki si je to inštaliral na palma, če ti jaz povem, bom kršil pravila.
Drugače pa dobiš zelo dobre zemljevide na internetu, povprašaj na drugih forumih koga ki si je to inštaliral na palma, če ti jaz povem, bom kršil pravila.
Keyser Soze ::
Drugače pa dobiš zelo dobre zemljevide na internetu
No Shit Sherlock!
Kje jih bo pa dobil? V prašku? Jao, tale izjava je vredna naziva "b**** tedna".
Pojdi na mobisux.com, tam se najde veliko programja za tele stvari, od navigacije pa do raznih programskih drobnarij. Da bi pa Tungsten T predvajal divxe??? Ne verjamem. Ne v neki zadovoljivi ločljivosti, če sploh.
OM, F, G!
Kupil sem ga predvsem zaradi zemljevidov, branja e-knjig in poslušanje glasbe, ker mi je punca okupirala iPoda :) Če se da še kakšno drugo uporabno stvar na njem delat pa tudi ne bom imel nič proti :)
Tungsten T predvajal divxe??? Ne verjamem. Ne v neki zadovoljivi ločljivosti, če sploh.
Ni treba, da je divx. Na PCju lahko pretvorim filme v kakšno bolj prijazno ločljivost in bitrate. Ne mislim gledat nekih hudih filmov, občasno bi pa na vlaku pasalo kake simpsone, southpark ali kaj podobnega pogledat.
No ja, kakšni mobilnikom prijazni formati bi se znali kar OK poganjat na zadevščini. Čeprav je/bo prava muka z sliko in zvokom.
OM, F, G!
Poldy ::
Da bi dobil dober zemljevid zastonj na internetu, dvomim. Te moram pa razočarati, Kajzer, software se lahko kupi tudi v fizičnih trgovinah, ne pa samo zastonj preko torrent strani.
Kupil zastonj zadevo? Ne bo šlo pomoje.
Gre se bolj za splošnost tvojega odgovora. Vsi vemo, da se jih da dobit na internetu. Bolj je problem kje.
Se pa dobijo precej dobre mape, ki so popolnoma zastonj. Zemljevidi Slovenije v digitalni obliki, ki so verjetno bolj natančni od vseh tistih komercialnih zadevščin ala Adria, TT, Navigator ipd. Kateri pokrivajo samo večja mesta oz. urbana središča.
Saj pravim, mobisux je primeren naslov za to, ker imajo že dokaj razpaslo temo o tej problematiki. Rožice se pa najde kje drugje v večjem številu.
Gre se bolj za splošnost tvojega odgovora. Vsi vemo, da se jih da dobit na internetu. Bolj je problem kje.
Se pa dobijo precej dobre mape, ki so popolnoma zastonj. Zemljevidi Slovenije v digitalni obliki, ki so verjetno bolj natančni od vseh tistih komercialnih zadevščin ala Adria, TT, Navigator ipd. Kateri pokrivajo samo večja mesta oz. urbana središča.
Saj pravim, mobisux je primeren naslov za to, ker imajo že dokaj razpaslo temo o tej problematiki. Rožice se pa najde kje drugje v večjem številu.
OM, F, G!
Rožice me ne zanimajo :) Če je pa kakšna plačljiva zadeva uredu pa tudi lahko napišete, kolikor sem gledal programi niso ravno dragi. Tistih 20, 30eur bi z veseljem dal za kakšno res uporabno stvar.
Sicer pa je bil moj namen postaviti eno malo bolj splošno temo z nasveti in idejamo kako koristno uporabiti dlančnik, ker verjetno nisem edini, ki ga zanimajo te zadeve :)
Sicer pa je bil moj namen postaviti eno malo bolj splošno temo z nasveti in idejamo kako koristno uporabiti dlančnik, ker verjetno nisem edini, ki ga zanimajo te zadeve :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Alcatel utegne obuditi PalmOddelek: Novice / Android | 5543 (3525) | wungad |
» | DlančnikiOddelek: Mobilne tehnologije | 1950 (1766) | Mih@@ |
» | Kateri dlančnik?Oddelek: Kaj kupiti | 1315 (1187) | Vanich |
» | Dlančniki (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5194 (4386) | Caligula |
» | dlancnikOddelek: Kaj kupiti | 1463 (1403) | R0K |