» »

Dlančniki

Dlančniki

profii ::

tukaj sem zasledil zelo malo napisanega o dlančnikih.
zanima pa me če ga kdo ima (katerega)?
kakšn SW uporabljate?
kako ste kaj zadovlni z njim?

jaz imam HP hx4700, z njim sem zelo zadovoljen. avtonomija baterije je zadovoljiva, ekran je super. gor imam WM2003 in nekaj zastonj programov(TCPMP, btphonemaneger,sudoku:D ...).
aja a kdo ve kako se nadgradi na WM 05?

LP

JOKER ::

Nadgradit ga ni problem ... najdeš na netu ROM Upgrade in stvar rešena.
Ampak glede na to, da boš pridobil nekaj novosti pa lepši izgled , bo stvar delovala zelo počasi. Nekateri uporabniki z istim dlančnikom niso zadovoljni z hitrostjo in ponavadi gredo nazaj na WIN2003SE .
Preden probaš Upgrade si naredi Backup Roma, ker potem bodo zapleti.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Imam dlančnik z integrirano GPS anteno in ga uporabljam zgolj za navigacijo in kakšen hiter zapis na terenu.
Imam pa praktično programe gor kot so za gledanje DivX, ter poslušanje MP3 datotek.
Druga ne rabim.
________________________________________________________
Ka te češ ....

Silvano ::

Mene pa zanima kateri dlančnik naj kupim, cena nekje do 600 EUR.
Dlančnik bi moral znat komunicirati brezžično, prebirati Excel, Word, E'mail, PDF, MP3, internet, slike, video,.. Zaželjen je GPS. Bil bi čim manjših dimenzij, saj bi ga uporabljal tudi kot telefon,...

NiMH ::

Hah pol si pa kr nov računalnik kupi :D :D :D :D :D

brotherbear ::

Že kar lep čas (2 leti, skoraj 3) uporabljam Palm Tungsten T5. Če bi kupoval dlančnik danes, bi najverjetneje kupil Palm T/X, LifeDrive mi je malenkost drag, glede na to, da dlančnik uporabljam na tak način, da moram nanj gledati bolj kot potrošni material. Dlančnik dejansko uporabljam dnevno (po poklicu sem zdravnik) in mi predstavlja odličen vir informacij "at the bedside". Največ uporabljam programski paket epocrates (kupljeno, registrirano in plačano verzijo!), ki je vredna vsakega centa, ki sem ga zanjo odštel. Obstajajo še druge alternative - zlasti Skyscape - vendar mi epocrates bolj ustreza. Na dlančniku imam še druge vire; npr. Register zdravil in podobno, precej od tega sem si sam pripravil in je v formatu pdb (iSilo): npr. protokol cepljenja proti tetanusu in podobno. Precej se dobi zastonjskega a uporabnega materiala na netu; razni scoring sistemi (GCS, Apache II, RTS, Child - Pugh ...) Drugotno pa dlančnik "zlorabljam" še kot MP3 predvajalnik, organizator in album fotografij. Včasih imam na njem kake "fusnote" če moram met kak seminar, pa imam zadeve raje na PDA-ju kot pa na papirju. PDF-e in ostalo kramo pa je vendarle lažje prebirati na kakem večjem zaslonu, čeprav občasno berem kak članek tudi na dlančniku. Skratka - moje mnenje - PDA je must have za zdravnike, zlasti mlade zdravnike. Meni se najbolj obnese Palm - zlasti zaradi enostavnosti uporabe in dolgoživosti baterije, dasiravno verjamem da so Win variante čisto vredu. Pri Palmu mi je všeč no-nonsense OS, imam ravno toliko funkcij kot jih dejansko rabim in resetira se le občasno, do željene informacije pridem v nekaj sekundah brez nekih stupidnih dvoklikov in to je to. Bere se, da gre Palm belly-up. Upam, da ne prehitro, ker bo moj naslednji PDA, ko se bo ta dokončno utopil v kaki lužici krvi ali antiseptika, ponovno Palm. Aja, pa še to - nakup Palma v Sloveniji je neumno početje - vsaj včasih je bilo, ko je bil še servis delegiran CHS-u v LJ. Po moji osebni izkušnji je CHS nekaj takega kot Sirijska kiberenetska korporacija iz Štoparskega vodnika, toliko o moji osebni izkušnji z njimi. Sedaj Palme in vse kar je v vezi z njimi kupujem v Avstriji, tja hodijo tudi tisti, ki mene vprašajo, kaj naj kupijo - nekoliko zaradi cen (ki so pri nas odločno prezasoljene za Palme - ko sem ga kupoval za svojo vd ženo, so se pri nas cene gibale med 80 in 90000 SIT, v Avstriji sem ga dobil za malo več kot 61000 SIT), nekoliko pa zaradi izjemnega distributerja pri nas.

Zgodovina sprememb…

Mih@@ ::

Imam Dell Axim X51v in če WM5 primerjam s PalmOS, mi je prvi precej bolj všeč. Kar se pa Axima tiče... všeč mi je visoka ločljivost zaslona (super za branje ebookov s cleartypeom), manj všeč mi je, da kljub divjemu procesorju in obsceni količini pomnilnika (pa še grafičnemu pospeševalniku) - govorim za dlančnike - pogosto kar nakej v tri krasne zamelje in ga moraš čakat. Baje se FSC Looxi glede tega bolje obnesejo, kljub temu, da so po specifikacijah sodeč manj zmogljivi.
Lahko pa ignoriraš internetna pritoževanja glede sesuvanja X51v... firmeware update pred dobre pol leta je to povsem odpravil.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri dlančnik naj kupim?

Oddelek: Kaj kupiti
362513 (2147) mile
»

Dlančnik

Oddelek: Kaj kupiti
191518 (1264) Keyser Soze
»

Dlančniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
905003 (4195) Caligula
»

Sony Ericsson P900

Oddelek: Mobilne tehnologije
212183 (1934) PrimozR
»

dlancnik

Oddelek: Kaj kupiti
61398 (1338) R0K

Več podobnih tem