Forum » Pomoč in nasveti » Pri zagono mi winxp frizne
Pri zagono mi winxp frizne
BendeR ::
Ok mam en problem in upam da mi boste lahko pomagali.
Prvo podatki o sistemu:
Abit kt7a v.1.1
D800
256Mb
3.2Gb seagate
40Gb Maxtor
Geforce 2mx
pci 128
230W napajalnik
Ok problem pa je sledeč: Pred kratkim sem nabavo Maxtorja (40Gb/5200obr.;razdeljen na 2 particiji)
Ko sem jaz to domu prineso sem si namestil na novo winxp (na ntfs datotečnem sistemu) in vse je delalo kak bi moralo
Drugi dan pa ko sem zagnal comp mi je pri zagonu comp zmrzno(in to pri onem delu ko ti leta ona črtica;onem barven ne črnobelem toda to niti ni važno).Poslednjo sem odkril da mi to vedno naredi ko comp kakih par ur stoji izklopljen.Finta pa je da ko mi comp frizne pa ko ga resetiram mi pol dela vse normalno (torej mi zmrzne samo enkrat pol pa več nič).
Ok nameščene mam najnovejše via gonilnike,in sprobal sem tudi različne detonatorje,čeprav še sam nevem zakaj.
Ma kdo kaki predlog kaj bi lahko blo.Ok pomoje napajalnik ni ker sem na servisu zaproso da mi comp sprobajo t tb1.4 da vidim če je moj napajalc zadosten in je špilalo vse vredi tudi z tema dvema diskoma!!Edina razlika je bla da so bli gor win98SE.
Prvo podatki o sistemu:
Abit kt7a v.1.1
D800
256Mb
3.2Gb seagate
40Gb Maxtor
Geforce 2mx
pci 128
230W napajalnik
Ok problem pa je sledeč: Pred kratkim sem nabavo Maxtorja (40Gb/5200obr.;razdeljen na 2 particiji)
Ko sem jaz to domu prineso sem si namestil na novo winxp (na ntfs datotečnem sistemu) in vse je delalo kak bi moralo
Drugi dan pa ko sem zagnal comp mi je pri zagonu comp zmrzno(in to pri onem delu ko ti leta ona črtica;onem barven ne črnobelem toda to niti ni važno).Poslednjo sem odkril da mi to vedno naredi ko comp kakih par ur stoji izklopljen.Finta pa je da ko mi comp frizne pa ko ga resetiram mi pol dela vse normalno (torej mi zmrzne samo enkrat pol pa več nič).
Ok nameščene mam najnovejše via gonilnike,in sprobal sem tudi različne detonatorje,čeprav še sam nevem zakaj.
Ma kdo kaki predlog kaj bi lahko blo.Ok pomoje napajalnik ni ker sem na servisu zaproso da mi comp sprobajo t tb1.4 da vidim če je moj napajalc zadosten in je špilalo vse vredi tudi z tema dvema diskoma!!Edina razlika je bla da so bli gor win98SE.
Highlag ::
Najprej preglej Event log kaj se dogaja.
Ponavadi tam piše če je kak error pri nalaganju windowsov
Na "my computer" klikni desno tipko in izberi manage /
Potem pa najdi "event viewer" in preglej vse tri razdelke. Predvsem application in system.
XP windowsi ponavadi kar zaradi lepšega nimajo težav z nalaganjem. Sigurno si naložil kake gonilnike ali kak software, ki sedaj dela težave.
Ponavadi tam piše če je kak error pri nalaganju windowsov
Na "my computer" klikni desno tipko in izberi manage /
Potem pa najdi "event viewer" in preglej vse tri razdelke. Predvsem application in system.
XP windowsi ponavadi kar zaradi lepšega nimajo težav z nalaganjem. Sigurno si naložil kake gonilnike ali kak software, ki sedaj dela težave.
Prišo sem do nekega čudnega opazka in sicer,da ko zaženem comp in če grem v bios in sem tam nekaj minut oz.da se proc in sistem malo zagrej pol gre zagon normalno skoz.V čem je tu finta??
bbobst ::
Jaz imam isto težavo kot Denis + :
Ko škatlo ugasnem mi obstane pri tistem "lahko varno izklopite računalnik" tako da ga moram dokončno izklopit z stikalom.
Lučka za disk se mi splohne ugasne-vseskozi gori.
A ma kdo kak predlog???
Ko škatlo ugasnem mi obstane pri tistem "lahko varno izklopite računalnik" tako da ga moram dokončno izklopit z stikalom.
Lučka za disk se mi splohne ugasne-vseskozi gori.
A ma kdo kak predlog???
Han ::
- BIOS oziroma ACPI ni pravilno nastavljen
- nekompatibilnost med osnovno ploščo in kakšno komponento (naloži nov bios ali piši proizvajalcu plošče o težavi)
- čuden napajalnik
- nimam pojma
- nekompatibilnost med osnovno ploščo in kakšno komponento (naloži nov bios ali piši proizvajalcu plošče o težavi)
- čuden napajalnik
- nimam pojma
Jaz sem se odloco in si nalozo dobre stare win2k.Bom pa cez kaih 6 mesecev spet sprobal z win xp.Hm bios tudi ni ker sem sprobo vse biose ki so na uradni strani! Edino neydruzljivost kar sem zasledil je bila da enemu tipu ni spoznalo diska kot 40Gb 5200Obr na ata 100 ampak na 33 pa se to je reso y novim biosom .
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 3d aplikacije -> no go. (nujno prosim)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1852 (1356) | AtaStrumf |
» | Primerjava: Kaj je boljše? Radeon 9200 (128mb) ali GF Fx 5200 (128mb) (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5262 (4303) | SavoKovac |
» | Ne gre naložit winXP na novi hardwerOddelek: Pomoč in nasveti | 2929 (2210) | boštjan |
» | WD HDD problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1450 (1010) | Tjulenj |
» | Kateri disk od teh dveh Maxtorov naj kupim???Oddelek: Kaj kupiti | 1305 (978) | bf4ed |