Forum » Operacijski sistemi » Ubuntu distribucija
Ubuntu distribucija
n.EJ.c ::
Pravkar sem si inštaliral to distribucijo linuxov. Imam pa naslednje probleme.
Moja konfiguracija je Foxconn p9657aa, core 2 duo (2,16mhz), ASUS 1600 pro(grafika). Prejšnji teden sem ga kupu.Matična ima integrirano zvočno kartico, mrežno kartico itd.
Linuxi mi zvočni test opravijo ok, pri mrežnem se pa ustavi. Zašteka, nič ne naredi, pravtako med mrežnimi povezavami nimam ETHERNET povezave, ampak samo modemsko. Linuxe prvič uporabljam, zato ne vem, kako se zadeve lotit. Js bi reku, da ta distribucija ne podpira mojga hardware-a. Grafika recimo dela na pravi resoluciji, ampak ko vlečem okno čez ekran, dela počasi, tk da predvidevam, da tudi grafike ne podpirajo. Device manager mi za večino opreme kaže UNKNOWN.
Kaj storiti? Si dobit drugo distribucijo, ki bo podpirala moj hardware, dobiti kje gonilnike,...?
Moja konfiguracija je Foxconn p9657aa, core 2 duo (2,16mhz), ASUS 1600 pro(grafika). Prejšnji teden sem ga kupu.Matična ima integrirano zvočno kartico, mrežno kartico itd.
Linuxi mi zvočni test opravijo ok, pri mrežnem se pa ustavi. Zašteka, nič ne naredi, pravtako med mrežnimi povezavami nimam ETHERNET povezave, ampak samo modemsko. Linuxe prvič uporabljam, zato ne vem, kako se zadeve lotit. Js bi reku, da ta distribucija ne podpira mojga hardware-a. Grafika recimo dela na pravi resoluciji, ampak ko vlečem okno čez ekran, dela počasi, tk da predvidevam, da tudi grafike ne podpirajo. Device manager mi za večino opreme kaže UNKNOWN.
Kaj storiti? Si dobit drugo distribucijo, ki bo podpirala moj hardware, dobiti kje gonilnike,...?
Screamboy ::
obisci www.ubuntu.si
mogoče bi bilo dobro da bi izbral pravi kernel
preuredil xorg
sudo ppoeconf če se ne motim pa mora vse delat
mogoče bi bilo dobro da bi izbral pravi kernel
preuredil xorg
sudo ppoeconf če se ne motim pa mora vse delat
-> Slovenska skupnost uporabnikov Ubuntuja <--
-----------------> www.ubuntu.si <------------------
-----------------> www.ubuntu.si <------------------
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Išče se informacija o nepodprti strojni opremi za Linux (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 7955 (7955) | Matevžk |
» | Prihaja Ubuntu Studio (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 9676 (6677) | Matevžk |
» | Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi] (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Operacijski sistemi | 97439 (25096) | Skrat |
» | Prestigio notebook in linuxOddelek: Operacijski sistemi | 2385 (1898) | matijag |
» | Linuxova Ahilova tetiva? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 6585 (6585) | undefined |