» »

RIAA in MPAA hočeta dostop do računalnikov

1
2
»

Fatboyslim ::

V glavnem, ne morejo vam kar prosto vdreti in brskati po računalniku kot si to nekateri predstavljajo. Že zaradi varovanja zasebnosti ne.

drola ::

A ni v EULi en odstavek, ki MS razbremenjuje kakršne koli odgovornosti za Win in jim dovoljuje posegati v sistem?
https://drola.si

poweroff ::

Vsak količkaj uporaben Antivirus program bi te moral opozoriti, da hoče nekaj brisati tvoje datoteke brez tvojega dovoljenja, tudi v primeru, da tisti prenešeni "popravki" ne bi bili prepoznani kot virus.
Ne, če zadeva poteka na nivoju kernela.

Kompromitiranost OS kernelov je pa nekaj samoumevnega al kako ? :\ Četudi bi mogoče Microsoft podlegel pritisku in v svoj kernel vgradil tako neumnost (ne vem kakšna je dejansko verjetnost da bi se kaj takega zgodilo), je nemogoče da bi se kaj takega zgodilo v kakem odprtokodnem OSu...Preberi si Trustec Computing FAQ od Rossa Andersona, profesorja iz Cambridgea. Točno to je načrt. Imenuje se Palladium.

Še dobro da uporabljamo odprtokodne operacijske sisteme, a ne
Da. Vendar s takim OS-om ne moreš kupiti določenih WMA komadov na zabavaj.se. In tega bo čedalje več.

aja, kako bodo pa vedeli, da je en mp3 ali divx na mojem disku ukraden in da ga nisem kupil v kateri izmed internetnih prodajaln?
Zelo prprosto. Ko bodo s preiskavo pri nekom odkrili piratske datoteke, bodo izdelali digitalne prstne odtise teh datotek (recimo MD5 hash-e) in to je to.Komadi, ki jih boš kupoval, pa bodo zaklenjeni izključno za tvoj hardware. Pred poslušanjem jih boš moral odkleniti. V TC načinu, ki ne dovoli kopiranja. Če boš pa zadevo uspel skopirati, pa bo imel MP3 svoj unikatni MD5 hash.

Glede teh zadev pa kombinacija virtualnih serverjev in HW firewallov z ločenimi internimi mrežami rulajo. >:D
Pravzaprav ne. Popravke namreč hočeš imeti. Ker si potem bolj varen. In ker brez popravkov ne moreš poganjati določenega softwera. Lahko pa imaš posebno virtualno mašino samo za warez.

Ampak pozabljaš, da bodo tudi poicije po svetu postale bolj aktivne in bodo pregledovale P2P omrežja.
sudo poweroff

Izi ::

In other words, we're doomed :'(

Kostko ::

Preberi si Trustec Computing FAQ od Rossa Andersona, profesorja iz Cambridgea. Točno to je načrt. Imenuje se Palladium.


Sem prebral zadevo že kar nekaj časa nazaj in se zavedam kaj "trusted" computing predstavlja. Vendar kar se mene tiče, če bodo svoje prečudovite komade in filme tako zakriptirali, da boš potreboval hardwarske komponente za dekripcijo, potem nimam nobenega namena le-teh kupovati. Mislim da torej zaradi boljše (in predvsem kriptografsko varne) zaščite ne bodo dosegli povečanja prodaje... no mogoče pa samo preveč posplošujem in bo povprečni Zemljan, ko bo naletel na (vsaj zaenkrat) nezlomljivo zaščito pomislil, da so vsebine tako zaščitene ker so izjemne kvalitete in bo zato kupil prav vsako od njih ?

Da. Vendar s takim OS-om ne moreš kupiti določenih WMA komadov na zabavaj.se. In tega bo čedalje več.


Kakšna škoda torej, da WMA komadov ne poslušam, kaj šele da bi jih kupoval... Dokler torej TV serije ne bodo RSA kriptirane mi bo še živeti, pa tudi kasneje bo verjetno še šlo :D

Ampak pozabljaš, da bodo tudi poicije po svetu postale bolj aktivne in bodo pregledovale P2P omrežja.


Jap, policije po svetu bodo postale bolj aktivne, saj namreč ne bodo imele izbire - koliko policajev potrebuješ za faktorizacijo enega cca. 2048 bitnega števila ? Če skupaj ne tvorijo stabilnega kvantnega računalnika verjetno kar veliko.

V kolikor se torej zavedamo varnostnih tveganj pri prenosu podatkov in na vseh korakih upoštevamo ustrezne protokole bo delo "informacijske policije" vsaj malo težje. Tega (pa še česa drugega) pa seveda ni za pričakovati od povprečnega Zemljana, ki se niti ne zaveda (saj ne da bi se hotel) kaj se okrog njega dogaja.

Vedno pa me seveda lahko obtožijo pošiljanja ICMP echo paketka na "sumljiv" IP naslov ali pa kar prepovejo uporabo kriptografije za karkoli drugega kot """zaščito avtorskih pravic""", vse matematike in programerje pa nemudoma zaprejo, saj so njihovi algoritmi v pomoč teroristom...

driver_x ::

Amerikanci že lahko sprejmejo tak zakon, ki pa ne bo veljal za njihovimi mejami.

amigo_no1 ::

@sammy73
Politiki imajo slabo navado da imajo vse kar pride od amerov za suho zlato in to uveljavljajo tudi lokalno v domači državi.

poweroff ::

Mislim da torej zaradi boljše (in predvsem kriptografsko varne) zaščite ne bodo dosegli povečanja prodaje... no mogoče pa samo preveč posplošujem in bo povprečni Zemljan, ko bo naletel na (vsaj zaenkrat) nezlomljivo zaščito pomislil, da so vsebine tako zaščitene ker so izjemne kvalitete in bo zato kupil prav vsako od njih ?
Na ćalostz je svobdni trg v tem primeru iluzija. Če se gospodje založniki odločijo VSE komade pradvajati v DRM verziji potrošnik ne bo imel druge izbore, kot da kupi DRM verzijo. Oz. lahko seveda zadeve ne kupi...

Kakšna škoda torej, da WMA komadov ne poslušam, kaj šele da bi jih kupoval...
Lepo, da nas je nekaj takih. Samo se moramo zavedati, da smo v manjšini.
sudo poweroff

M.B. ::

Glasbe je kr dosti na Jamendo, Magnatune ccMixer in ostalih podobnih straneh.

FIlmov še ni zelo dosti zastonj, ampak se tudi najdejo. Obstaja ena stran kjer se dobijo torrenti filmov, ki jim je copyright poteko. (ne vem kak je naslov vem pa da ni legaltorrents)

Knjig je tudi ogromno na Gutenbergu, audioknjig pa drugje po spletu.

Npr 0wnz0red od Cory Doctorow, napisal je tudi When Sysadmins ruled the earth in še marsikatero zanimivo sci-fi knjigo večina jih je prosto dostopnih pod cc licenco.

Tako da čisto brez zabave nebomo.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Tear_DR0P ::

jah maš na arhchive.org kar precej legalne vsebine, sam je veliko tudi crapa :)

free trade in podobne pravljice pa počasi umirajo pod GATT in WTO :)

rožice so kul, ampak jaz sem postal gobar :)

tudi papagaji so lepi, ampak so simbolni ptič piratov, pingvin pa je simbol uglajenega gospoda

oblikovalci Windows logotipa so bili pa daljnovidni in so uporabili najbolj tipične barve Are, ki jo pogosto prikažejo kot piratsko papigo.

blah bluzim

RIAA in MPAA sta dinozavra, vprašanje časa je kdaj bosta padla, do takrat pa bosta pomendrala še mnogo drobnih ljudi - vsaj po mojem ne bosta evolvirala
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naredite si pred kopiranjem zaščiten CD

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
234796 (3555) Matrin
»

Hramba prometnih podatkov kot orodje boja proti piratstvu?

Oddelek: Novice / Zasebnost
468012 (6748) M.B.
»

"Zanimiv" poskus filmske in glasbene industrije (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
637718 (5820) RokX
»

Kiberpipa: Patentiranje računalniško izvedenih izumov

Oddelek: Problemi človeštva
62883 (2774) Eschelon
»

download mp3

Oddelek: Zvok in slika
253455 (3066) macplus

Več podobnih tem