» »

Nova anketa: še kupujete revije, namenjene vsebinam o informacijski tehnologiji?

Nova anketa: še kupujete revije, namenjene vsebinam o informacijski tehnologiji?

Slo-Tech - V prejšnji anketi smo vas spraševali, če še nosite zapestno uro. Očitno so tudi proizvajalci ur plačali davek zaradi vsesplošne prisotnosti mobilnih telefonov, saj kar 58% glasujočih zapestne ure ne nosi.

Zapestno uro:
ne nosim58%
(605)
nosim31%
(324)
občasno nosim10%
(107)
Skupaj glasov: 1036


Tokrat vas sprašujemo o tem, ali še kupujete revije, ki so skoraj izključno pokrivajo vsebine iz IT branžne.

32 komentarjev

roli ::

Redno kupujem.Ponavadi dve na mesec: Hrvaški BUG in Slovenski PC Format.
http://www.r00li.com

kuglvinkl ::

BUG redno mesečno. Na mizo na šihtu mi vsak mesec prinesejo tudi Monitor. Pogrešam pa c't, ki je bil nekaj časa dobavljiv v Ljubljani.

upirna ::

Jst prelistam zadeve v knjižnjici... Velik prišparam :D
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

Jaka83 ::

Internet is all I need...

sverde21 ::

Brezveze kupovat, resda imaš vse na enim mestu ampak zakaj, če imaš na netu vsakdan sveže, in kolikor hočeš, računalniške revije so pa večinoma mesečniki in ko pridejo ven so notri že stare stvari... pač računalniška tehnologija gre hitro naprej.
<?php echo `w`; ?>

edge540 ::

Ne kupujem.

Paper is sooo 2004 :D

bluefish ::

sem do pred nekaj mesecev nazaj skoraj vsak mesec kupil eno revijo (včasih dve), potem pa sem se naveličal in jih sedaj kupujem le, če je vsebina res zelo zanimiva.

kuglvinkl: kje kupiš BUG?

Pegaz ::

Bolj iz navade kot ne sem naročen na Računalniške novice. Teh 3k sit na leto ni veliko ;)

Jan987 ::

Tudi sam sem naročnik na računalniške novice že od prej ko še ni bilo ADSL-a pa je ubistvu za tiste 3k na leto kokr je pač kr neki notr. Sej jest ne prebiram prov velik sam fotr k pa na netu ne gleda tega velik pa dostkrat zvečer vzame v roke pa proba kšn zanimiv trik pa mal prebere ostalo skratka mislim da je za ta dnar kr vredu revijo pa čeprov je pol reklam.

TekO ::

Sem bil naročen kakšne 3-4 leta nazaj. Takrat sem potem še kupil ene 2..sedaj pa že leta nič.
Zdy mamo itak internet in veliko več testov (virov), člankov, bolj kakovostnih in več novic, ki so nove... ne pa stare 1 mesec =) Pa še en pomemben faktor: It's free 0:)
Ideas are bulletproof.

kuglvinkl ::

BUG kupujem na Kongresnem trgu, Maxiju, City Parku.

PaJo ::

Jaz pa sem na c't kar narocen, kar fajna revija, mi sploh ni zal teh 80€ na leto:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PaJo ()

hamax ::

brt je dubu narocnino na monitor za eno nagrado, tko da to redno berm :D

MarkV ::

Občasno kupim monitor.

tha_man ::

Naročen sem na Monitor. Odlična zadeva predvsem za stvari, ki jih na internetu načeloma ne iščem namenoma. Predvsem raznorazni strokovni članki, ki jih tu pač preberem, in marsikdaj ugotovim da so mi zanimivi. Tud veliki primerjalni testi so super, saj jih na netu primanjkuje, pa tud fajn jih je imeti v papirnati obliki, da lahko v miru preštudiraš zadevo. Za bolj podrobne teste točno določenih stvari pa je internet bolj uporaben.

Na računalniške novice sem bil včasih naročen, ampak se mi dandanes zdijo brez pomena. Novice so veliko bolj aktualne na internetu, reklame pa tudi tu spucam, plačevat za njih definitivno ne mislim. Čeprav je sam časopis res poceni - za tistega ki išče točno to kar ponuja. Na tak tip revije kot so računalniške novice bi se mogoče naročil, če bi bil v izvedbi dnevnega časopisa, da bi res vsako jutro dobil aktualne novice in zanimivosti iz sveta računalništva. A mogoče že ostaja kaj takega?
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

jernej_0x ::

Včasih je brat kupoval neke SWPje pa podobn šrot, zdaj pa več niti tega ne pogledam ... škoda $$$ .

opeter ::

Hudo vprašanje...

Sem naročnik revije Monitor (2 leti?) in revije Klik (sicer ta ni za vas, navadne G33ke, hehe :D ). Drugače sem prejšnji teden kupil tanovga Jokerja samo zaradi priloženega filma :8)

Nekoč pa sem naročeval Joker (od št. 3 do 50), SwP (od 1 do 80), Moj Mikro sem prebiral pri očetu v firmi, ne smem pa pozabiti PC & Medije ter Win.ini katerega sem bil dolgoletni naročnik vse dokler mi niso poslali, da bodo od zdaj naprej poslali ali Monitor ali PC & Medije.
Nekaj časa sem v knjižnici prebiral tudi Rač. novice.
Jugoslovansko-srbsko revijo ComputerArts pa sem redno dobival od prijatelja v Budimpešti (sicer je bil fant iz Vojvodine). Ne smem pa pozabiti na razne PC revije na Madžarskem, katere sem redno prebiral in kupoval: DigitArt, Computer&Design, GameStar.hu, PC GURU, PC World, Computer Panorama, Chip magazin, Almalap (revija za Mac uporabnike), PC Format... bil je mesec, ko sem pokupil vse revije, ki so izšle oz. so bile dobavljive v lokalni štacuni. :\

Tudi neke nemške in angleške revije sem občasno kupoval: ComputerArts, MacWorld, MacDesign Pro, PC Format.

Vedno ko seštejem tisto gromozansko vsoto, ki sem jo izdajal za te revije, dobim vrtoglavico. Bil sem pač odvisnik (sem še vedno?) od tehničnih novotarij natiskanih na papirju. Vedno sem sanjal o Vodoo karticah, o PowerMacih G3 itn., denarja pa za te zadeve nisem imel, ker sem vedno vse porabil za revije. Dobil sem štipendijo in že naslednji teden vse porabil za revije. :'( Še sreča, da so me takrat lahko starši koliko toliko financirali. Ostalo pa sem moral sam prislužiti.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

R33D3M33R ::

Prvo računalniško revijo sem si kupil tam konec leta 2001.
To je bil SWPower, ki sem ga kupil le, ker je na njem bila neka modifikacija za Half-Life: Day of Defeat. Kasneje sem spoznal, da sem se krepko uštel, saj zadeva ni bila enoigralska :( . Nič zato.
Revija mi je bila zanimiva. Takrat sem na veliko spremljal novosti na hardware sceni. Lahko bi kar citiral opetra:

Bil sem pač odvisnik (sem še vedno?) od tehničnih novotarij natiskanih na papirju.


Nato sem bolj zaradi radovednosti kot zaradi česa drugega začel prebirati PCFormat. Ker je bila možnost kupiti revijo s priloženim DVDjem - SWP tega takrat še ni imel, se mi je zdela seveda bolj kul, ker sem dobil več materiala (klicni dostop do interneta pač ni najbolj primeren za prenos gonilnikov in podobnega).

POtem pa sem iz želje po nečem novem kupil revijo Joker. Najprej ko sem jo odprl, mi je v oko padel članek o Duke Nukem Forever. Napisan je bil tako, da sem se že začel kremžiti: "Hja, zakaj sem si šel kupovati hrvaško revijo?" :)
Ko sem prebral ostalo vsebino, sem opazil, da je pa revija nazadnje le napisana v slovenščini.

Od takrat si občasno kupim le Joker, ker je lahkotna in zabavna revija, s obilo humorja, najbolj pravičnimi opisi iger, zanimivimi vedeži, kul članki in posterji. Pred časom sem se mislil nanjo celo naročiti, ampak ker igram igre vedno manj, sem sklenil, da tega ne bom storil.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

c00L3r ::

Včasih sem bil naročnik PC GAMER-ja in potem PC FORMAT-a. Občasno sem tudi kupil Jokerja ali pa SF POWER. To so bili časi, ko še nisem imel (širokopasovnega) interneta. Na CD-ih so vedno bili zanimivi dodatki za igre in popravki, ter seveda Demoti. Zdaj pa vse kar rabim najdem na internetu...

MrStein ::

Predzgodovina : Naročen Moj Mikro in Svet Kompjutera
Zgodovina/sedanjost : tu in tam kupim Moj Mikro, Monitor ali PC Format. Vedno mi je žal. Posebej če primerjam ceno z c't. (pa vedno iščem verzijo brez ploščka, ampak je težko najti)
Ah, sem pozabil omenit : Sranje. (MM in Mon)

širša sedanjost : c't - daleč prekaša konkurenco. Je pa res vedno slabši zadnje cajte. Še zanimiv njihov komentar izpred nekaj tednov : "C't ni strokovna revija", je pa to, trdijo, njihov iX al kak se že imenuje.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

fiore ::

jaz kupijem italjanski linux pro, ki je prevod angleskega linux format, le da stane dosti manj.

PaJo ::

iX je bolj profi od c't-ja ja, samo se mi zdi c't cisto na nivoju, imajo dovlj svezih idej, novice pa so tak v zaostanku, kakor jih clovek lahko bere na netu in niti zaradi tega ne kopujem te revije, ampak jo zaradi ostale cool vsebine:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

opeter ::

Katera revija pa je ta c't?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

MrStein ::

A google spet ne dela ? >:D

Slabo v c't je, da je zadnje čase poln reklam. Pa članki so tudi ... ne vem. Meni se zdi da kvaliteta pada zadnje čase.
Sicer še vedno stoletja pred balkanom, ampak vseeno.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

madviper ::

Jaz pa sm pred leti pristal na BUG-u in na njem ostal. Tistega jurja na mesec namest dveh Jack-Cole, pa mam kaj brat ko nisem za računalnikom :D
Novice pa itak na netu poberem!
I'd like to do something crazy!

GupeM ::

S tem, da je revije brezveze kupovat se ne bi strinjal. Sam sem naročen na SWP in se zaenkrat še ne bislim odjavit. Res je da se na netu najde vse... ampak na busu ko grem v šolo ali nazaj ni interneta... na žalost. Bi mi blo pa všeč če bi se dalo to dobit brez DVD-ja, ker to pa res lohk na netu dobiš...:D

opeter ::

Aha, Computer Tehnik... ok, že vse jasno.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

AtaStrumf ::

c't

Jaz sem svoj čas kupoval PC Gamerja in Jokerja in si sposojal Monitor, Win.ini ipd. par let nazaj sem pa odrastu in bolj ali manj nehal igrat igre in kupovat tovrstne revije. Verjetno bom zdaj moral tamalga naročit na Jokerja, ker zdaj je pa on prišel v ta leta.

Včasih je bilo to tudi čist drugač, ko ni bilo hitrega in poceni interneta in tolk raznih strani z računalniškimi novicami, testi, demoti, filmčki itd. Dons gre revijam že malo za nohte, ko pa boš lahko tudi na mobitelu na internet prišel poceni in kjerkoli jim bo pa še tolk slabš, ampak tako kot kino, bojo tudi tiskane revije vedno obdržale svojo nišo.

_n00b_ ::

Internet ;-)

Jux ::

Naročnik na Monitor, pomoje že 10 let. Vedno manj berem in razmišljam da bi naročnino prekinil.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

bluefish ::

zanima me ali kdo kupuje reviji Computer Arts in 3D World. Kje v LJ bi se ju dalo dobiti?

opeter ::

Jaz sem en čas kupoval Computer Arts... ampak ne pri nas (v Sloveniji, mislim).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple proda več ur kot celotna švicarska urarska industrija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
14424687 (19337) bbbbbb2015
»

športna ura

Oddelek: Loža
62197 (1920) IceIceBaby
»

Nova anketa

Oddelek: Novice / Ankete
223097 (2352) Dr_M
»

Nova anketa: še nosite zapestno uro? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
6010077 (8768) macgajver

Več podobnih tem