Forum » Mobilne tehnologije » Polnjenje nove baterije
Polnjenje nove baterije
muzičar ::
Ok kupil sem SE k610i ima Li-Polymh baterijco. Poučen sem da Li-ion baterije ni treba polniti 16 ur torej sklepam da za Li-polymh to tudi ne velja glede na to da sta oboji glavno iz litija. Me pa zanima malo bolj strokovno mnenje - kakšen test oz. dokaz za katero koli trditev več kot dobrodošel.
Hvala, LP
edit: Typo :S
Hvala, LP
edit: Typo :S
- spremenil: muzičar ()
Vidim da še tisti mojstri te stroke ki so bili so odšli. No za tiste ki jih morda zanima - Li-Polymer so ubistvu Li-ion-polymer.
Kot vemo Li-ion nimajo memory effect-a in "kondicijske faze" torej jih ni potrebn polniti do onemoglosti - dokler niso polne.
Li-polymer so zelo podobne le da imajo "kondicijsko fazo" a le ta ni tako kot pri starih nikeljevih baterijah katere smo morali polniti 16ur in več temveč je taka da dobi "kondicijo" po 2./3.-jem ponovnem polnenju.
Zaključek: ker nikelj baterij ni več in so samo še litijske je 16ur polnjenje samo še mit in nalepke, ki se še vedno lepijo na škatle in dokumentacijo le še ostanki iz "prejšne dobe".
Kot vemo Li-ion nimajo memory effect-a in "kondicijske faze" torej jih ni potrebn polniti do onemoglosti - dokler niso polne.
Li-polymer so zelo podobne le da imajo "kondicijsko fazo" a le ta ni tako kot pri starih nikeljevih baterijah katere smo morali polniti 16ur in več temveč je taka da dobi "kondicijo" po 2./3.-jem ponovnem polnenju.
Zaključek: ker nikelj baterij ni več in so samo še litijske je 16ur polnjenje samo še mit in nalepke, ki se še vedno lepijo na škatle in dokumentacijo le še ostanki iz "prejšne dobe".
Zgodovina sprememb…
V-i-p ::
Vikking, a bejž no? Vsemu ni treba verjet, kar nalimajo na škatle. Nove baterije NIMAJO spominskega efekta in jih zato NI potrebno POLNIT 16ur. Polniš TOLIKO ČASA, da je indikator napolnjenosti na mobilcu na maximumu in je. Preberi muzičarjev post še enkrat...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Vikking ::
Prvo polnjenje 16ur.
Men je vseen če delate mimo navodil...
Sam pol eni jamrajo ko jim nočejo garancijo priznati, pa potem delate mimo navodil proizvajalca/uvoznika.
Men je vseen če delate mimo navodil...
Sam pol eni jamrajo ko jim nočejo garancijo priznati, pa potem delate mimo navodil proizvajalca/uvoznika.
nevone ::
Lithium-Polymer Battery Safety Tips
Citat iz linka:
Srečno!
o+ nevone
Citat iz linka:
Li-Polymer batteries also do not have a memory effect. There is no need to charge for 8-14 hours when first charging. Too long time of charging will damage the battery. But for a battery that is used for the first time, or has been in prolonged storage, it is recommended that two or three complete charge/discharge cycles be carried out before use.
Srečno!
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Pyr0Beast ::
Vikking
Jst bi te tako tepu ...
... preberi navodila od proizvajalca. Grem staviti, da piše ČRNO-NA-BELEM, da polni akumulator 2-3h ali dokler ni polen.
jst sem svojga k750 polnil 30minut, ko sem ga prvič dobil. Je... tistih 10h. Skuhaš baterijo prej.
Jst bi te tako tepu ...
... preberi navodila od proizvajalca. Grem staviti, da piše ČRNO-NA-BELEM, da polni akumulator 2-3h ali dokler ni polen.
jst sem svojga k750 polnil 30minut, ko sem ga prvič dobil. Je... tistih 10h. Skuhaš baterijo prej.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Am... Pyro tiste nalepke lima Swema, ki pa je generalni oz. edini distributer SE-jev pri nas tako da nekako bi se reklo kar oni rečejo reče SE. Seveda preveč ljudi to dejansko misli (kot Vikking npr.).
Glede kuhanja baterije nevem kako je pri drugih proizvajalcih samo pri SE se po tem ko je baterija polna vključi blokada na telefonu, adapter se pa skoraj izključi tako da skuhat ne skrbi se je ne da
Glede kuhanja baterije nevem kako je pri drugih proizvajalcih samo pri SE se po tem ko je baterija polna vključi blokada na telefonu, adapter se pa skoraj izključi tako da skuhat ne skrbi se je ne da
Vikking ::
Jaz sem naredil tako kot je pisal na nalepki, prvo polnjenje 16ur in po priporočilu prodajalca. Z baterijo nikoli problem, sam so pa SE-ji čist v kurcu, še posebno tist joystick, katastrofa jajc od jajca, nikol več SE-ja.
Saj pravim lahko polneš tudi 40 ur zarad mene, če ti ne gre v glavo dejstvo potem je to tvoj ne moj problem. Vse kar sem hotel doseči je to da ljudje ugotovijo kako pa kaj dejansko je.
Žal se s kemijo ne boš mogel kregat Kemija pa prav: glej moje poste.
Glede SE-ja ti povem tako če imaš kaj proti si odpri temo Vsi proti SE-ju ker ima jacast joystick (na keterega se navadiš) in kupimo Nokio za 120k ki bo imela iste funkcije kot SE za 20k!!! Izvoli
Žal se s kemijo ne boš mogel kregat Kemija pa prav: glej moje poste.
Glede SE-ja ti povem tako če imaš kaj proti si odpri temo Vsi proti SE-ju ker ima jacast joystick (na keterega se navadiš) in kupimo Nokio za 120k ki bo imela iste funkcije kot SE za 20k!!! Izvoli
Jok3r ::
LiPo baterija se teoretično polni malo več kot eno uro. Proti koncu polnenja se polnilni tok manjsa, ko doseze napetost 4,2V/celico se polnenje zakluči.
Jok3r ::
Tukaj piše vse o LiPo/LiIon akkujih, ki se uporabljajo v modelarstvu. Razlika med GSM akkuji in modelarskimi je samo v kapaciteti in tokovnih obremenitvah, ki grejo lahko tudi cez 100A in vec!
lepi joker ::
in kako je boljše polnit baterijo,pri ugasnjenem mobilcu ali pri prižganem ali je vseeno?
l.p. atamama
Pyr0Beast ::
Kaj se mobi ne prižge, ko se ga priključi na zunanji vir napajanja?
Some nanoparticles are more equal than others
Poldy ::
Pri večini polnilcev za Li-ion baterije ima lučko, ki ugasne, ko je baterija polna - takrat tudi neha s polnjenjem. Pa sem vstavil nove baterije v polnilec, pa se je ta izklopil čez 2h.
Raje vidim, da se baterija polni pri ugasnjenem telefonu. Sem opazil, če je še prižgan, da se vse skupaj malo bolje greje. To delam predvsem zaradi dobrega občutka.
Raje vidim, da se baterija polni pri ugasnjenem telefonu. Sem opazil, če je še prižgan, da se vse skupaj malo bolje greje. To delam predvsem zaradi dobrega občutka.
Tako kot drugi polnjejo 16 ur :P
Torej nobeden vam ne brani, samo za tiste ki so željni konstantne in hitre uporabe so tukaj dejstva :P .
Od kdaj so pa ločeni polnilci?
Torej nobeden vam ne brani, samo za tiste ki so željni konstantne in hitre uporabe so tukaj dejstva :P .
Od kdaj so pa ločeni polnilci?
Zgodovina sprememb…
Nisem mislil tega. Po tvojem stavku sodeč so ločeni polnilci za Li-ion, Li-polymer, Nikljeve itd.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Li-Ion vs. Li-Poly (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 14300 (12865) | Pyr0Beast |
» | Prvo polnjenje baterijeOddelek: Mobilne tehnologije | 7439 (7023) | roli |
» | Sony Ericsson Z1010Oddelek: Mobilne tehnologije | 1760 (1455) | Caligula |
» | Prvo polnjnje GSM-a - zakaj 16 ur?Oddelek: Loža | 4689 (3848) | boych |
» | GSM - vpliv izklapljanja na baterijo ???Oddelek: Strojna oprema | 1903 (1437) | Caligula |