» »

osciloskop

osciloskop

reno ::

Pozdravljeni...Kupujem si osciloskop. Zanima me sam kateri osciloskop po vasem mnenju je zadosten za hobi in učenje. O firmah za osciloskop ne vem kaj dosti oziroma ne spoznam se na osciloskope sploh ne vem na kaj moram paziti ko se kopuje osciloskop zato vas prosim za pomoč. ne vem niti kaksen cenovni razred potrebujem tako da to presojo prepuščam vam.
Še enkrat za HOBI in UČENJE hvala za odgovore. :)

steev ::

Kaj ce bi kupil kaj rabljenega.

To je vse kar ti lahk povem. Da bi se spoznal na kake specifikacije, bolj težko. Samo vem kako se ga uporabljo, večino funkcij :D.


Recimo kaj tekega. klik
Te uporabljamo v soli, meni so kul.
:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: steev ()

reno ::

hehe tocn te mi uporablamo v soli ... sam pr temu na sliki vidm da ma crto kr postran to mi ni vsec. :)

steev ::

Kaj ma psotran. Če dober pogledas vidis, da se črta na desni malo slabše vidi in s tem izgleda kot da je kriva. Itak pa preh stestiras preden kupis. Pa vpras prfoksa v sol.
:|

gzibret ::

Glede na to, da ga (očitno vsi) uporabljajo v šoli me resno zanima, če ga ni tale gangstazzzz tudi maznu kje v šoli ;(
Vse je za neki dobr!

steev ::

Jah take sonde k jih ma on gor mi ne uporabljamo. Mi mamo tiste bolj cheapass. Možno pa da je ukradel, samo mi mamo osciloskope pritrjene v mizo. Se jih da izvleči samo so brez ohišja. Seveda je nekaj osciloskopov tudi v kaki omari (v ohišjih in z ročajem), samo tisti so starejši.
:|

Alexius Heristalski ::

Mogoče ga je pajsnu na FE. >:D
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

radiator ::

Naklon črte se da nastavljat tako da to ni nek problem.
Jaz nisem ravno nek pristaš HAMEG-ov. Sam sem pred leti za doma kupil LG-ja. Zdaj še mi samo prah zbira :).

Prvo si definiraj kaj hočeš delat. Kako pasovno širino rabiš. Kako natančnost časovne baze rabiš. Potem pa kolko denarja imaš na razpolago.
Ko boš kaj o tem napisal bomo ti lahko pomagali naprej.
Kaj je jutri že bilo?

VolkD ::

Osciloskop je sicer zelo "komot" instrument, a njegova uporabnost še zdaleč ni tako velika, kot si začetniki predstavljajo. Večini osciloskopov bi najraje rekel kar indikatorji in ne instrumenti.
Mislim, da ni meritve, ki se je nabi dalo realizirati brez tega instrumenta in to z precej večjo natančnostjo. Če odmislimo vsa popačenja, ki jih osciloskop sam vnese v signal, potem lahko že s primerjavo debeline žarka proti opazovanemu pojavu ugotovimo precej velike napake.

Tudi oblike signala ne moremo z preprostim opazovanjem pravilno definirati. Človek namreč "od oka" vse preveč rad vidi sinusoido namesto popačenega signala. Nekateri vidijo lep sinusen signal celo takrat, ko so harmoniki potlačeni za vsega 8 db.

Sam imam nekaj osciloskopov, a na večini se nabira prah. Še največkrat ga uporabljam kot monitor za spektralni analizator.

Razmisli torej, če je investicija v nabavo takega instrumenta res smiselna in če je, kakšno pasovno širino resnično potrebuješ. Pasovna širina je največkrat tista, ki razen firme določa tudi ceno tega instrumenta.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

neoto ::

Jaz sem potreboval instrument, s katerim bi lahko opazoval predvsem analogne signale nižjih frekvenc (RF tehnike se ravno ne lotevam) in predvsem potek digitalnih signalov. Ravno temu ustreza borisz-jev USB PC osciloskop, ki ga ponuja na maxi forumu. Za moje (hobi) potrebe čisto zadostuje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neoto ()

radiator ::

@VolkD: Jaz pa ne vem kako bi živel brez osciloskopa (one v službi). Drugače si ne znam predstavljat kako bi pomeril (določil/preveril) mrtve čase, preklopne pojave na tranzistorjih, pogledal oscilacije, overshoot-e, ... . Samo je pa res, da z hobi osciloskopom ne moraš delat nič od tega (vsaj ne tak da bi kaj pametnega videl). Tu govorim o instrumentu ranga par mio tolarjev in potem še npr. ena tokovna sonda stane tudi 1 mio tolarjev. Pa diferenčne so tudi tam po par 100ksit. Samo za hobi verjetno neboš dal takega denarja :). Hobi osciloskop lahko uporabiš kvečjemu, da malo pogledaš signale in približno vidiš kaj se dogaja. Je pa isto kot pri vsakem instrumentu. Moraš pogledat kaj zadeva zmore in pri rezultatih to upoštevat. Jaz sem že videl mnogo ljud,i ki so marsikaj zmerli in so tisto celo verjeli.
Kaj je jutri že bilo?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kupujem poceni USB osciloskop

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
223807 (3161) VolkD
»

Funkcijski generator, in tvorjenje signalov

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
9992 (732) kondezator
»

spektralni analizator

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
193343 (2394) elektro87
»

PC-podprt digitalni osciloskop - kje, koliko, kakšen

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
185176 (4334) alessliber
»

Kaj je ta oznaka na multimetru...

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
121167 (1088) T0RN4D0

Več podobnih tem