Forum » Elektrotehnika in elektronika » Kupujem poceni USB osciloskop
Kupujem poceni USB osciloskop
stalker ::
Na faksu smo pri laboratorijskih vajah začeli precej delati z vezji in meritvami. To me je toliko pritegnilo, da si mislim za hobi omislit osciloskop in funkcijski generator. Stvar je taka, imam zelo omejen budget, 100€, max do 150€. Uporabljal bi za hobi, bolj kot ne za spoznavanje z elektroniko in meritvami. V mislih imam operacijske ojačevalnike, pretvornike (gor, dol, gor/dol), servomotorje, arduino, PIC itd, pač začetniška vezja. Gre se mi za spoznavanje delovanja in ne za neka precizna merjenja. Pogoj je USB osciloskop, ker bi rad meril na prenosniku.
Gledal sem za ta osciloskop in za ta funkcijski generator.
Povejte mnenja in priporočila za kaj drugega. Osciloskop naj ima tudi sonde, ne mislim jih naročat posebej.
Gledal sem za ta osciloskop in za ta funkcijski generator.
Povejte mnenja in priporočila za kaj drugega. Osciloskop naj ima tudi sonde, ne mislim jih naročat posebej.
Videt je zanimiv, vendar generira samo square signal, jaz pa rabim še vse ostale. Cena je pa ista kot če kupim zgoraj omenjena kitajska proizvoda.
Še kakšen predlog?
Še kakšen predlog?
bluefish ::
Nujno nova roba? Za 150EUR je že rabljena bolj ko ne žalost.
No, je pa res, da za spoznavanje reči tudi škoda preveč denarja.
No, je pa res, da za spoznavanje reči tudi škoda preveč denarja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Ni nujno, da je novo. Kot sem že rekel, ne mislim se iti preciznega merjenja, gre se za spoznavanje, kako stvari delujejo.
2loud4u ::
c^2=E/m
HP XW6400|2× Xeon E5320 @1.86GHz|16MB L2
Cache|Sapphire HD6850|4GB FB-DIMM|HP 575W
HP XW6400|2× Xeon E5320 @1.86GHz|16MB L2
Cache|Sapphire HD6850|4GB FB-DIMM|HP 575W
mitjan ::
Še ena izmed idej
https://www.digilentinc.com/Products/De...
s testom dosegljivima na:
http://www.ganssle.com/tem/tem233.html#...
http://www.ganssle.com/tem/tem236.html#...
https://www.digilentinc.com/Products/De...
s testom dosegljivima na:
http://www.ganssle.com/tem/tem233.html#...
http://www.ganssle.com/tem/tem236.html#...
Tale Analog Discovery je pa res vse v enem, pa še programska oprema izgleda poštena. Bo treba še malo našparat, pa si ga nabavim
SplitCookie ::
USB osciloskopi so za vse uporabne pojme - drek.
Nizka zajemna hitrost + pogosto neizoliranost vhodov.
Bedarija brez primere.
Nizka zajemna hitrost + pogosto neizoliranost vhodov.
Bedarija brez primere.
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_
Seveda, ker vsak bi moral doma imet top-šit osciloskop za 10k evrov... Še enkrat si preberi prvi post.
Kot da ne moreš dobiti dobrega oscilosckopa za 300EUR? rigol DS1052 ali pa nekaj takega pa je čisto ok zadeva. 1GS/s, ko ta POscope še 0.001 nima ..
50MHz vs. bednih 200kHz
+ poscope ni izoliran kar pomeni da če boš kaj zajebal ti bo odneslo še komp ali pa vsaj USB na njemu.
Na kratko fukneš 50EUR v kanto, ker ta igračka tega ni vredna
50MHz vs. bednih 200kHz
+ poscope ni izoliran kar pomeni da če boš kaj zajebal ti bo odneslo še komp ali pa vsaj USB na njemu.
Na kratko fukneš 50EUR v kanto, ker ta igračka tega ni vredna
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SplitCookie ()
No, gospod piškotek, potem mi dodaj še 150-200 eur in si ga nabavim. Nimam denarja na pretek, ga moram še zaslužit in sploh ne vem, kako resno se bom s tem ukvarjal v prihodnjih letih. Poscope me ne zanima, Analog discovery pa ponuja vse, kar zaenkrat rabim.
Edit: rigol je kul, sem razmišljal tudi o njem, vendar rabim nekaj manjšega (in žepu primernega) za tovorit okoli (študentski dom - dom).
Edit: rigol je kul, sem razmišljal tudi o njem, vendar rabim nekaj manjšega (in žepu primernega) za tovorit okoli (študentski dom - dom).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stalker ()
LoL, da bi ti ga kar kupil.
Če ne veš koliko se boš s tem ukvarjal si ga izposodi iz faksa.
Analog discovery ne ponuja nič, razen če rabiš samo logični analizator.
20MS bandwidtha za 100€ LOL in deklariran da gre do 20MHz lol. Za 20MHz rabiš vsaj 100MS/s, raje še več.
Če ne veš koliko se boš s tem ukvarjal si ga izposodi iz faksa.
Analog discovery ne ponuja nič, razen če rabiš samo logični analizator.
20MS bandwidtha za 100€ LOL in deklariran da gre do 20MHz lol. Za 20MHz rabiš vsaj 100MS/s, raje še več.
Pa bi te moralo, ker očitno ne veš kaj kupuješ
...:TOMI:... ::
Ni nujno, da je novo. Kot sem že rekel, ne mislim se iti preciznega merjenja, gre se za spoznavanje, kako stvari delujejo.
Najceneje je, da se dogovoriš z asistentom ali profesrojem ter uporabljaš opremo na faksu. Za take stvari si vedno dobrodošel, pa še zastonj je.
Tomi
O tem sem se že dogovoril, fajn bi pa bilo imeti nekaj takega tudi doma, kjer največ "čaram". Bom videl kako bo, zaenkrat je tista mala črna škatlica prva na listi, poleg do-not-buy-anything.
mujek ::
Mnenje nesramne osebe me ne zanima.
Torej, vsak ki ti bo rekel nekaj kaj tebi ne ustreza je nesramen?
Kako se počutiš ko ti na faksu nekdo pove da si nekaj narobe naredil? So tudi nesramneži?
Jaz ti dam dva nasveta:
V kolikor je možno lahko meritve/kar koli opravljaš na faksu. V mojih izkušnjah so vsi veseli tega, in ti bodo še pomagali in svetovali pri tvojih idejah/problemih (no v tvojem primeru nevem koliko ti bo to ustrezalo - nesramži).
Greš na bolho (ebay) in iščeš ko/kdaj se bo kaj dobrega našlo (jaz sem kupil 2 kanalenega 200MHz (seveda analognega) za 100 eur).
Nevem sicer koliko kaj potrebuješ funkcijski generator - dober te bo stal zelo dosti.
Za začetek je najlažje, da ga sam narediš - vzameš kakšen oscilator (lm555), narediš pravokotni/sinusni/trikotni izhod, še kakšen izhodni ojačevalec dodaš in imaš kaj potrebuješ.
Stalo te nebo skoraj nič, nagrajen pa boš z nekaj novega znanja.
nesrámen - ki na zelo žaljiv način obravnava človekove lastnosti, dejanja
Moj stari je podoben temu splitcookie-u. Ko sem kaj narobe naredil me je najprej napizdil. Na faksu mi pa razložijo, kaj in zakaj delam narobe, v kolikor bo profesor/asistent nesramen do mene, pa me ne vidi več. Naziv persona rudis pa tudi ne dobiš kar tako.
Tukaj sem vprašal za mnenja, preden se sploh odločim za nakup (!) in sem jih tudi dobil. Prebral sem veliko review-ev (blizu 50) o podanih USB osciloskopih in sem prišel do sklepa, da je za moje potrebe to dovolj. Nabavit, če sploh bom, ga pa mislim začetek poletja.
Tudi na to sem pomislil in je vsekakor na moji to-do listi.
Moj stari je podoben temu splitcookie-u. Ko sem kaj narobe naredil me je najprej napizdil. Na faksu mi pa razložijo, kaj in zakaj delam narobe, v kolikor bo profesor/asistent nesramen do mene, pa me ne vidi več. Naziv persona rudis pa tudi ne dobiš kar tako.
Tukaj sem vprašal za mnenja, preden se sploh odločim za nakup (!) in sem jih tudi dobil. Prebral sem veliko review-ev (blizu 50) o podanih USB osciloskopih in sem prišel do sklepa, da je za moje potrebe to dovolj. Nabavit, če sploh bom, ga pa mislim začetek poletja.
Za začetek je najlažje, da ga sam narediš - vzameš kakšen oscilator (lm555), narediš pravokotni/sinusni/trikotni izhod, še kakšen izhodni ojačevalec dodaš in imaš kar potrebuješ.
Stalo te nebo skoraj nič, nagrajen pa boš z nekaj novega znanja.
VolkD ::
Za generator ti priporočam da si ga narediš sam. Načrti so objavljeni v revijah elektronik.si. Revije so objavljene tule:http://www.elektronik.si/phpBB2/viewfor... .
Omenjen instrument je v reviji št. 15. Avtor instrumenta sem jaz. Če se ti zatakne, ti bom pomagal. Za orjentacijo - v društvu elektronikov smo naredili kit komplet z kovinsko škatlico, gravirani napisi,... in ves material +TIV za 57 €. Če se škatlici odrečeš bo precej ceneje (škatlica je bila od MALI elektronika, ki je že pregovorno drag). Pri vsem skupaj se boš še kaj sam naučil.
Za osciloskop ti pa priporočam, da imaš malo potrpljenja in počakaš na kakšno ugodno ponudbo med malimi oglasi (bolha ali elektronik.si). Se da dobiti že tudi kako zanimivo zadevo za majhen denar.
Omenjen instrument je v reviji št. 15. Avtor instrumenta sem jaz. Če se ti zatakne, ti bom pomagal. Za orjentacijo - v društvu elektronikov smo naredili kit komplet z kovinsko škatlico, gravirani napisi,... in ves material +TIV za 57 €. Če se škatlici odrečeš bo precej ceneje (škatlica je bila od MALI elektronika, ki je že pregovorno drag). Pri vsem skupaj se boš še kaj sam naučil.
Za osciloskop ti pa priporočam, da imaš malo potrpljenja in počakaš na kakšno ugodno ponudbo med malimi oglasi (bolha ali elektronik.si). Se da dobiti že tudi kako zanimivo zadevo za majhen denar.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.
So dosti lažji načini. TL494 ima vsak računalniški napajalnik. Odrežeš ga stran iz plate in imaš delujoč oscilator pri 30kHz
Gor pripelješ zunanjih 12V in to je to.
Miniaturna zadevica + DTC izkoristiš lahko kot PWM - kar dejansko mnogokrat rabiš.
Gre pa tam od 10-300kHz
Po želji.
VolkD ::
Evo priložnost: http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtop...
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Digitalna regulacija tokovnega viraOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2837 (2411) | Red_Mamba |
» | OsciloskopOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3339 (2489) | darkolord |
» | Home Made OsciloskopOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5269 (4317) | Azrael |
» | PC-podprt digitalni osciloskop - kje, koliko, kakšenOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5295 (4453) | alessliber |
» | ATX 250W napajalnik mi cviliOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1931 (1658) | VolkD |