» »

šivalni stroj :)

šivalni stroj :)

karafeka ::

Ima kdo kak nasvet kaj je potrebno gledat pri nakupu šivalnega stroja? :D

A ga je kdo kupil pred kratkim oz. ga ima oz. pozna koga, ki ga ima, in je zadovljen s funkcionalnostjo in bi ga morda priporočal?

Hvala za odgovore ;)
  • spremenil: boštjan ()

knesz ::

Odvisno za kaj ga boš rabil. Je to industrijski, gospodinjski? Rabiš overlock? Boš šival usnje, blago? Vsekakor je dobro da je nosilec zajemalca (spodaj) kovinski in ne plastični (gospodinjski stroji). Daj mi več informacij o rabi pa ti še kaj razložim.

lp

karafeka ::

Stroj se bo uporabljal izključno doma (torej gospodinjski). Šivalo se bo kar se ponavadi šiva doma :). V bistvu bo darilo, ampak se ne bi rad uštel (ker nimam pojma o šivalnih strojih), tako, da ne bo potem možno samo kake zarobe delat.

Gledal sem v Merkurju Šivalni stroji

Dva prideta v poštev (za 30.000 in 40.000, pogojno tudi tisti za ~50.000, če je res toliko boljši oz, lahko z njim delaš kar z ostalima ne moreš). Sam bi rekel, da kake večje razlike med cenejšima ni. Imam prav? Saj vem, opisi so zraven vsakega artikla, vendar meni bolj malo povejo :). Kakor sem videl overlock imajo vsi, samo kaj to pomeni? Lahko poveš kaj več o tem, oz. zakaj je to pomembno? Tudi kovinski so zgleda vsi, vsaj tako sem razbral iz opisov.

#000000 ::

"govorim o unem za 29.000 sit"
Tole je za kake hlače zarobit al pa kako zadrgo zamenjat, kej poštepat, majka, ni drago in ni glomazno. Za kej več pa vzami takega ki ima poleg še overlock. LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

AngelOfDeath ::

Kaj pa oni ko je znižan iz 40k na 28k ?
18 programov
- od gumbnice do overlock šiva
za vse vrste blaga

Toyota JB 02
edit: Slovnica

karafeka ::

Ja, sem danes dobil ta katalog Najboljši v akciji. Samo ni bohve kakega opisa. Recimo, ne vem, če ima kovinski nosilec zajemalca, kot je poudaril knesz. Drugače je pa najcenejši sedaj ja.

Mogoče kdo ve kako se v funkcionalnosti razlikujejo tile modeli, ki se prodajajo, v primerjavi z tistim starim bagat modelom, še iz časov Jugoslavije (stroj je zložen v kao omaro oz. element, in se potegne ven, delal je pa na štrom ali tudi ročno). Se je s tistim dalo naredit kaj, kar se s temi novimi (do 50.000, oz. s to toyoto za 28k) ne da sešit?

scenicrm ::

Šivalni stroj s tako nizko ceno ni za zahtevnejše uporabnike. Če želiš doma zašiti vsaj kakšen cel kos oblačila, potem mora biti spodnja cena pri nakupu nekje okoli 70k, firma ToYota, Husqwarna, Elna.... Pomembno je, da so notranji mehanizmi kovinski in najbolj pomembno - potrebno ga je preizkusit pred nakupom.
Ti nizko cenovni običajno povzročajo težave pri šivanju tankih materialov, ropočejo, trgajo sukanec.....

Lp, Pika
Za malo denarja malo muzike......

Maria ::

Imam dva industrijska. Overlook(entlarca) in ravni šiv s cik-cakom.

Če imaš možnost dobiti iz kakšne propadle firme industrijskega, je to najboljša izbira za malo bolj resne.

Drugače pa:

- ne padaj na preveč funkcij,
- testiraj na zelo tankem in zelo debelem blagu,
- pomembna je možnost nastavitve pritiska tačke
- naj bo preprost in robusten, kovinski in čimtežji - se ne premika.

Maria

knesz ::

Maria: Če imaš možnost dobiti iz kakšne propadle firme industrijskega, je to najboljša izbira za malo bolj resne.

Drugače pa:

- ne padaj na preveč funkcij,
- testiraj na zelo tankem in zelo debelem blagu,
- pomembna je možnost nastavitve pritiska tačke
- naj bo preprost in robusten, kovinski in čimtežji - se ne premika.


Se strinjam. Čeprav je treba pri industrijskih strojih paziti, da je sam stroj namenjen šivanju blaga in ne usnja, ker znajo biti veliki problemi s šivanjem tankega materiala. Seveda se to da rešiti z ustrezno vbodno ploščo in šivanko. Pri industrijskem stroju je pomemben tudi sam transport, je spodnji na grabljice in zgornji na tačko (debelejši materiali), spodnji kolo, zgoraj pasivno kolo, ali pa imata tako spodnji kot zgornji lasten pogon. Tu je treba paziti (pri starejših modelih) na ohranjenost pogonskih ležajev. Poleg tega imajo ponavadi industrijski stroji daljše šivanke, kar je treba tudi upoštevati.

Glede gospodinjskih priporočam da gledaš Elna ali Pfaff, za resno delo je pa dejansko spodnja meja 70k sit, realno pa 100-120 ali več. Za občasno šivanje, brez priganjanja, bi pa pomoje zadoščal tudi stroj za okoli 35k sit. Ceneje jaz osebno nebi šel.

Pa še razlika med Yugo bagat koral 45 ter novejšimi: načeloma je ni. Zašiti se da večalimanj vse, stroji so dokaj trpežni (bagat), največ težav je bilo s stopalko.


Pa še da ne pozabim, to velja za vse uporabnike šivalnih strojev: šivalni stroji so kot državni uslužbenci. Bolj kot jih podmažež, bolje delajo. Torej, mazat, mazat, mazat... ;)

lp

@nny ::

Če šivaš tisto, kar se pač šiva doma, ne rabiš stroja za 100k. Jaz šivam že 10 let s Toyoto, ki je bila takrat ene 60k, pa praktično rabim samo ravni šiv, cikcak, kakšen overlock (redko) in šiv za gumbnico. Priporočljivo je, da ima stroj možnost nastavitve dolžine in širine šiva. Poglej tudi dodatno opremo (predvsem tačke).
Overlock je pa za "napredne" uporabnike, ki res dosti šivajo, odličen je za oblačila iz jersya.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Olje za rezilo

Oddelek: Loža
93224 (1210) PINki
»

top shop - šivalni stroj

Oddelek: Loža
175780 (5344) mihec87
»

Tačke za šivalni stroj

Oddelek: Loža
53129 (2975) X-shift
»

Slovenija-izkoriščanje..... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1008056 (6102) opeter
»

Volani

Oddelek: Strojna oprema
81148 (1035) Kaiser

Več podobnih tem