Forum » Loža » Olje za rezilo
Olje za rezilo
hmm23 ::
Tisti, ki uporabljate strižnik/brivnik, katerega rezilo je občasno potrebno mazati z oljem, kako pogosto ga mažete? Kdaj ga je potrebno namazati? Hvala, lep vikend vsem :)
#000000 ::
Jet ga vsake par mesecev razdrem spucam in namažem. Če imaš inox rezilo potem lahko enako delaš tudi ti, če pa imaš inox samo eno klino in spodnjo črno, potem pa bolj pogosto, moj ima obe klini inox tako da ni bojazni da bi zarjavela, ostali ap imajo to težavo. Je pa moj strižnik star nekje 8 let kot nov.
Mažem pa z oljem za šivalne mašine.
Mažem pa z oljem za šivalne mašine.
Ne da bolje reže, pač manj trenja lepše striže, ne pa preveč mazat namaži notri kjer je tako vodilo, ne tam kjer so zobki strižnika, ponavadi, dej sliko pa da se vidi kako zgleda, bo prec bolj jasno.
Ma ja vzami olje za šivalne stroje, kapni par kaplic in prižgi da se razmaže, če maš občutek da ni dost kapni še malo.
PINki ::
Kje se dobi taksna olja? V mali kolicini. Zraven striznika ga nisem prejel, pise pa naj redno podmazujem.
harvey ::
Kje se dobi taksna olja? V mali kolicini. Zraven striznika ga nisem prejel, pise pa naj redno podmazujem.
Videl sem ga v trgovini v celovcu na glavnem trgu, kot mala kramarija ala 1€ shop, v mali flaški o.5 dcl. Drugače pa kak serviser šivalnih strojev ali puškar, ti ga lahko komot odstopi par kapljic.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Olje za tiskalnik - prosim NUJNO za pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 1787 (1411) | ToniT |
» | S čim podmazati ventilator na grafičniOddelek: Strojna oprema | 1769 (1581) | mat xxl |
» | Moj motorček za čoln piskaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1951 (1539) | Pyr0Beast |
» | podmazovanje graficneOddelek: Strojna oprema | 2304 (1778) | gavro |
» | podmazovanje ventilatorjevOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1540 (1286) | SkIDiver |