Forum » Strojna oprema » Volani
Volani
hubertfast ::
Ojla
Sem v fazi izdealve lastnoročnega, homemejd ali kakor koli že volana za peceja. Nekaj načtrov imam, ki na nek način zadostujejo. Želel bi pa dobiti kako izkušnjo predhodnikov, ki so že šli čez mojo pot. Sama izdelava se mi sploh ne zdi komplicirana in po mojem ne bo problemov, edino kar me malo matra so stopalke, tam še iščem neko ugodno-preprosto mehansko-elektro rešitev. Kajti volan ki ga imam namen narediti naj bi bil neuničljiv. Edino kar lahko odpove je elektronika, samo tisto ni problem zamenjat. Informacije so dobrodošle tukaj ali pa na moj mail:
hubertfast@yahoo.com
p.s.
Joystick sem že naredil in je neuničljiv.
Sem v fazi izdealve lastnoročnega, homemejd ali kakor koli že volana za peceja. Nekaj načtrov imam, ki na nek način zadostujejo. Želel bi pa dobiti kako izkušnjo predhodnikov, ki so že šli čez mojo pot. Sama izdelava se mi sploh ne zdi komplicirana in po mojem ne bo problemov, edino kar me malo matra so stopalke, tam še iščem neko ugodno-preprosto mehansko-elektro rešitev. Kajti volan ki ga imam namen narediti naj bi bil neuničljiv. Edino kar lahko odpove je elektronika, samo tisto ni problem zamenjat. Informacije so dobrodošle tukaj ali pa na moj mail:
hubertfast@yahoo.com
p.s.
Joystick sem že naredil in je neuničljiv.
Tjulenj ::
pozdravljne. neunicljiv volan... odlicno ni kaj moj ima samo eno slabost. nikoli se mi ga ne ljubi dokoncati sicer deluje ampak je brez ohisja ... pa volanu se manjkajo tipke...
kar se pa stopalk tice, pa povej ce imas ze kaj v mislih ali pa kaksne nacrte imas. jaz sem svoje izdelal iz najbolj cudnih moznih komponent, ker doma nimam nobenega pametnega orodja. tako da izgleda vse skupaj dokaj cudno, ampak funkcionira pa . aja pa se nekaj, preden prevec zapravis za vse skupaj... upam da se zadeve nisi lotil zato da bi prisparal ampak bolj iz veselja do rocnega dela in uzitka ko stvar dokoncas
kar se pa stopalk tice, pa povej ce imas ze kaj v mislih ali pa kaksne nacrte imas. jaz sem svoje izdelal iz najbolj cudnih moznih komponent, ker doma nimam nobenega pametnega orodja. tako da izgleda vse skupaj dokaj cudno, ampak funkcionira pa . aja pa se nekaj, preden prevec zapravis za vse skupaj... upam da se zadeve nisi lotil zato da bi prisparal ampak bolj iz veselja do rocnega dela in uzitka ko stvar dokoncas
Prihranek ni razlog, za to odločitev. Predvsem je tukaj izziv, da zadevo izpeljem do konca. Danes grem na avtoodpad po volan in osovino(me čaka en tak mali športen volanček). Najprej hočem nabrat skupaj vse ta glavne komponente, pol se bom pa lotil dela, seveda bom vse skupaj tudi fotografiral, tako malo za arhiv. Kar se pa stopalk tiče bom uporabil 100 K linearne vrteče potenciometre(sklopke ne bo). Ideja je sledeča, ko bi pritisnil na stoplako, bi z njo porinil naprej kovinsko paličico, ta pa bi potem pritisnila na vzvod, ki bi bil na osi potenciometra. Tako nekako. kar se stroškov tiče me bo vse skupaj stalo maksimalno 10000 SIT.Čas ki ga bom porabil bo pa najverjetneje vreden dosti več, ampak v temu je čar vsega skupaj.
Lara je zakon!!!
no ja, pod 10k bos ze prisel skozi... glede potenciometrov pa takole: malo poracunaj, za koliksen kot se ti bodo sploh vrteli, in glede na to izberi vecji potenciometer, pa ga potem tako nastimas da cimbolj izrabis obmocje od 0 do 100k. bos veliko pridobil na natancnosti in obcutljivosti. iz lasnih izkusenj
E vidiš, to je pa zelo dober predlog, sam še nisem prišel do teh problemov tako da o tem sploh nisem študiral. Tnx.
benzoo ::
za stopalke se da dobro uporabit stopalko ki pride poleg sivalnega stroja O tem povprasaj zensko linijo svoje familije.
z veseljem pomagam
glede stopalk od sivalnega stroja... ja to sem tudi jaz slisal da so ql. samo bos moral dobiti 3 (ce hoces se sklopko. vsekakor, ce ze delas svoj volan naredi se sklopko. potem tako ali tako lahko dodas stikalo ki ti le to preveze da uporabljas samo gas-bremza ali pa vse tri)
pa se en nasvet. za povezavo na comp. uporabi kvaliteten kabel. ze tako bo najbrz malce nemiren krizec (ko nastavljas v winsih), s slabim kablom se pa se poslabsa. jaz sem uporabil kar UTP kabel (je fino 8 zilen pa se povsod ga dobis), lahko pa probas se kaj boljsega.
glede stopalk od sivalnega stroja... ja to sem tudi jaz slisal da so ql. samo bos moral dobiti 3 (ce hoces se sklopko. vsekakor, ce ze delas svoj volan naredi se sklopko. potem tako ali tako lahko dodas stikalo ki ti le to preveze da uporabljas samo gas-bremza ali pa vse tri)
pa se en nasvet. za povezavo na comp. uporabi kvaliteten kabel. ze tako bo najbrz malce nemiren krizec (ko nastavljas v winsih), s slabim kablom se pa se poslabsa. jaz sem uporabil kar UTP kabel (je fino 8 zilen pa se povsod ga dobis), lahko pa probas se kaj boljsega.
Ta finta z stopalkami od šivalnega stroje, mi je tudi včeraj prišla na ušesa od nekega kolega. Bom videl, kaj se da narediti v tej smeri...
Lara je zakon!!!
Kaiser ::
Eden glavnih problemov pri mojem volanu je bilo vpetje potenciometra pri volanu. Pri tem moras biti zelo natancen, saj pri vrtenju volana na os potenciometra ne smejo vplivati nobene precne sile, ker se drugace hitro zjebe drsnik v potenciometru, kar se kasneje pokaze kot preskakovanje volana.
Glede stopalk sem pa situacijo resil tako, da sem jih izdelal iz mehanotehnike, ker je bil to le preizkusni volan za pridobivanje izkusenj.
No, na koncu sem prisel do tega, da je z vsem tem precej zajebancije in se raje nagibam v smer nakupa enega orenk FF volana.
Glede stopalk sem pa situacijo resil tako, da sem jih izdelal iz mehanotehnike, ker je bil to le preizkusni volan za pridobivanje izkusenj.
No, na koncu sem prisel do tega, da je z vsem tem precej zajebancije in se raje nagibam v smer nakupa enega orenk FF volana.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izpit za avto.Vaja izven avtošole.Oddelek: Na cesti | 7487 (6142) | globoko grlo |
» | Previsok pedal za gas?Oddelek: Na cesti | 8518 (7356) | MxxW5 |
» | simulacija vožnje avtaOddelek: Pomoč in nasveti | 4357 (3295) | ganjaman |
» | Vleka vozilaOddelek: Loža | 6100 (5508) | Matevžk |
» | Problem z volanom Logitech FormulaOddelek: Strojna oprema | 917 (873) | LojzePek |