Forum » Operacijski sistemi » Linux distribucija za prenosni disk
Linux distribucija za prenosni disk
roli ::
Pred kratkim sem dobil prenosno ohišje za trdi disk.Vanj sem vstavil 200GB disk,ki bo služil za backupe in datoteke ter ostalo šaro.Vendar pa bi rad na ta disk dal eno live distribucijo,ki bi znala predvajati kak film,odpreti kako besedilno datoteko.... Edini pogoj je,da se zaganja iz diska in,da dela na katerem koli računalniku.Pa ne sme zasesti več kot 5GB.Kaj priporočate?
Poleg tega pa bi rad še kak program,ki bo na tej distribuciji delal in lahko dela backupe(mora brati tudi NTFS particije).Po možnosti lahko podatke še stisne.
Poleg tega pa bi rad še kak program,ki bo na tej distribuciji delal in lahko dela backupe(mora brati tudi NTFS particije).Po možnosti lahko podatke še stisne.
http://www.r00li.com
- spremenil: roli ()
Looney ::
Live distribucijo, ki bi se zaganjala z diska? In to eno čisto preprosto, ki ne bi zasedala več kot 5 GB? Haha... koliko pa misliš, da zasedajo? 20 GB? Takšne lastnosti imajo kolikor jaz vem vse.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."
roli ::
Hmmm ne čisto vse.OK tole z 5GB je malo smešno oziroma ni,ker sem mislil 500MB.Seveda jih je veliko ampak kaero bi najbolj priporočali?
Trenutno sicer imam Suse linux ampak tole je za prenašat naokoli.
Trenutno sicer imam Suse linux ampak tole je za prenašat naokoli.
http://www.r00li.com
kriko1 ::
Suse, vendar okrnjeni, prek yasta imaš tudi orodje za delat backup, ki podatke tudi stisne:
System -> System backup -> Backup manually
System -> System backup -> Backup manually
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux LiveCD distro, ki že vsebuje TrueCryptOddelek: Operacijski sistemi | 2691 (2457) | SeTAr |
» | Okvarjen HD.Oddelek: Strojna oprema | 1314 (967) | Jeronimo |
» | Izšel Ubuntu 6.06 LTS (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14353 (11855) | Jaka83 |
» | Ali je Linux res zastonj?Oddelek: Operacijski sistemi | 1450 (1073) | atlet |