» »

Event ID:11 - Problem z trdim diskom

Event ID:11 - Problem z trdim diskom

ramsess ::

Pred kratkim sem kupil računalnik po komponentah. Gre za AMD ATHLON 64 X2 3800+ BOX AM2, Asus M2N-E, AMD, NF570 ULTRA, Ram PATRIOT 1 GB DDR2 ram, 667MHz, HITACHI SATA 200GB. Ker je vedno up'n'running sem opazil, da se je ponoči samodejno ponovno zagnal, kar ni prijetno za moje downloade. Tudi med delovanjem določenih programov mi je računalnik zmrznil in trajalo ke kakih 20 sec, da je naprej dalje deloval. Preveril sem log in opazil napako, ki se pojavlja dnevno.

Napaka:

Event Type: Error
Event Source: Disk
Event ID: 11
The driver detected a controller error on \Device\Harddisk0\D.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.a...

Ko se napaka pojavi je izpisana približno 100x zaporedoma.

Kar precej sem brskal po netu in našel različne vzroke za to napako. Zanima me ali se je mogoče že kdo srečal z tako ali podobno napako. Sam sumim disk ali kontroler. Ali mi priporočate koristiti garancijo?

Hvala fantje, že v naprej.

bluefish ::

ne tako hitro. Najprej malo napiši, katere vzroke si našel. Ali imaš slučajno nameščene gonilnike za diske oz. kontroler?

zee ::

preglej kablovje, ki povezuje trde diske z matično ploščo. če se napaka še vedno pojavlja, je problem na matični plošči.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Ja blueFish po "slučajnosti" sem namestil najnovejše gonilnike za nForce.Ali še obstaja kak drugi driver za sata?Če mogoče veš javi.:)

zee ja poskusil sem že preklopit iz SATA1 na SATA2, SATA3... in še vedno je napaka tukaj....:\

zee ::

nadgradnja biosa?

če tudi to ne pomaga, reklamiraj matično ploščo.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

ja tudi bios je najnovejša verzija 8-O

bluefish ::

sam sem tudi imel manjše težave z enim od diskov. Po formatiranju diska in ponovni namestitvi Win XP, med instalacijo driverejv za nForce 4 pa sem odznačil možnost namestitve IDE kontrol ali nekaj podobnega. Po tistem je bilo vse ok.
Lahko poskusiš tudi ti. Odstrani gonilnike in jih ponovno namesti brez tiste možnosti. Morda bo pomagalo.

Jose ::

Tudi sam imam podoben problem. Pred mesecem sem kupil Hitachijev 200GB ATA disk. Nanj sem trikrat nalagal sistem (WinXP SP2). Računalnik je v Winsih zmrzoval (eden svchost proces je vedno znova pobral vse resurse). Disk sem prešraufal v novejši PC. Tu ga uporabljam za podatkovni disk (NTFS). Tudi tu so se začeli pojavljati problemi. Pojavljal se je Event ID: 11, zelo podobno, kot prej opisano, vedno pa je zraven še Event ID: 5 (atapi javlja parity error na portu 1). Disk sem prečekiral s Hitachijevim diagnostičnim orodjem in vsi testi so šli skoz brez vsakega problema. Tudi sam se sprašujem, če naj uveljavljam garancijo ali pa čakam, da disk do konca zbluzi. Enkrat se mi je zaradi tega eventa že restartal računalnik pa tudi danes je rdeče v EventLogu System-a.

Kaj mi svetujete?

LP, JOSE.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jose ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava Microsoft-Windows-Kernel-Power (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
868171 (5181) Anney
»

Downlovdam in vsakič drugačen checksum - fenomenalno (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
675918 (4447) StarMafijec
»

HP Pavilion dv7 reboot problem

92157 (2090) Yacked2
»

izklop racunalnika med igranjem

91553 (1386) Snegec
»

Problem Hard disk za strokovnjake za win2k