» »

Mikrofon

Mikrofon

Trdi ::

Sostanovalci mi delajo težave, zato bi jih rad posnel in nesel posnetek najemodajalcem. Snemati hočem čistno normalno, kar jaz slišim iz kuhinje ali pa sobe (morda hodnika). Nič ojačevanja, nič prisluškovanja. Hočem samo, da se na posnetku sliši natančno tako, kot slišim jaz. Stvar bi vključil kar v vhod kartice.

Kakšen mikrofon moram nabaviti? Ne razumem teh tehničnih pojmov, od kondenzatorskih do dinamičnih itd. Mene zanima samo, kako se te stvari obnesejo v praksi - mojem primeru. Recimo noise cancelling - a je to dobro al slabo v tem primeru? Mislim, ali morda noise cancelling skensla ravno take zvoke? Kondenzatorski so verjetno boljši kot dinamični v tem primeru? Verjetno bom zadel vsaj, če rečem, da ne smejo biti usmerjeni? A so ti PC mikrofoni usmerjeni?

A bi tale opravil svoje delo tako kot želim.
Kaj pa tale?
Tale je verjetno preslab al kaj?

Dejte prosim pomagat, da ne boste brali o meni v črni kroniki. ;(
Trdota d.o.o.

pizdindim ::

Za tehnično izvedbo ne vem, zato samo opozorilo, da te ne bo kdo tožil: Če boš snemal pogovor sostanovalcev brez njihove vednosti, bo po mojem nezakonito. Tudi vsak GSM z možnostjo snemanja ima v navodilih napisano, da mora biti sogovornik seznanjen s snemanjem. Če pa boš snemal samo hrup (ropot, glasno muziko, ...), bo pa najbrž OK.

SaXsIm ::

za to kar hočeš ti, moraš nabaviti kondenzatorski mikrofon (širokolovni). Problem pri kondenzatorjih je v tem, da v glavnem zahtevajo napajanje (t.i. Phantom), kar zna biti pri priklopu na računalnik problem (razen v primeru, če ima mikrofon možnost baterijskega napajanja). Kar se tiče filtrov, ti ne vem točno povedat, vendar mislim, da bo vsak kondenzator s frekvenčnim razponom od 30Hz - 20000 Hz kar dobro zvočno prikazal stanje pri sosedovih.
SaXsIm

nokia6310 ::

Odvisno je veliko tudi od zvočne kartice in njenih nastavitev,ki jo imaš v računalniku. Lahko maš super mikrofon za 100000 k, pa če maš kartico neko integrirano, nažalost tudi mikrofon ne bo opravil svoje naloge, to je tako, kot če bi dal na jugota gume od ferarija.
V drugi temi se tudi sam soočam s takimi problemi namreč nabavo snemalne naprave.
Naj tu še enkrat povdarim, da sem pred kratkim slišal posnetek z mp3 playerjem, kateri je celo čisto razločno pobral brum od neonke tako, da nekateri imajo res srečo.
Drugače ti pa za mikrofon ni treba ne vem koliko vložiti, dobra kartica in srednje dober mikrofon znata pobrati marsikaj.
Lahko pa si omisliš tudi brezžični komplet, pa mikrofon odneseš k sosedom na mizo.
Drugače pa zavedati se moraš, da posnetek kot sam nima nobene teže na sodišču, lahko v izjemnih okoliščinah pripomore k olajšavi posameznega primera, samo takrat mora biti ogroženo po mojem že samo življenje, drugače pa obstajajo tudi določeni standardi oz. snemalne naprave, s katerimi se dokazuje neka kazniva dejanja, katere pa imajo tudi za to svoje specifikacije in katere je varnostna služba testirala in potrdila,da so za to ustrezne. To so npr kakšne varovalne kamere itd.
NO samo za to kar ti rabiš, bo neka srednja varianta čisto dovol.
Problem se mi zdi tudi, ker moraš imeti nekaj tehničnega znanja in moraš pribljižno vedeti kaj gre skupaj in kaj ne, da bo to delovalo tako kot želiš oz. pričakuješ.
Recimo sam uporabljam USB zunanji mikrofon, pa pobere marsikaj ponavadi tisto, kar nočem.
Drugače pa ne boj se če je posnetek pretih, se ga da s programi ojačat problem bi bil, če bi bil preglasen, takrat pa mu ni več pomoči.

Trdi ::

Super, hvala za izčrpne odgovore. Ugledana imam tadva mikrofona, kaj menite o razlikah in primernosti? Prvi je 2300 SIT, drugi pa 12800 SIT. Je res takšna razlika med njima?

ECM-T6
ECM-C115
Trdota d.o.o.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sony hdr cx 160

Oddelek: Zvok in slika
362523 (2141) krebs11
»

Sony decembra s prvim komercialnim OLED TV zaslonom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
5011538 (9013) lukanium
»

Naj miniDV kamera do 300, 350k?

Oddelek: Kaj kupiti
51272 (1233) Eschelon
»

Mnenje: Acer TM 4601WLMi ali HP nx7010?

71855 (1760) malinavc
»

Kaj men ite o Olympus C-750 UltraZoom digitalni fotoaparat + Lexar xD 128 MB