» »

Kaj men ite o Olympus C-750 UltraZoom digitalni fotoaparat + Lexar xD 128 MB

Kaj men ite o Olympus C-750 UltraZoom digitalni fotoaparat + Lexar xD 128 MB

kozmos ::

Resno razmišljam o nakupu tega digitalca, sam me prej zanima še vaše mnenje. Se vam zdi predrag ali ima kakšno hibo, malce mi svetujte. Mene je predvsem prepričal 10x optični zoom in dovolj MIO točk. Ima mogoče kdo izkušnje s snemanjem filmov itd.
Za vse informacije že vnaprej TNX.

Še link

Lp, Ted

kozmos ::

popravljen LINK

LP, Ted

Krofojed ::

Ce ti je res pomemben 10x zoom, potem bi morda veljalo razmisliti o temle - predvsem zaradi stabilizatorja, slabo pa ni tudi to, da uporablja compact flash (ki je bolj ekonomicen od xD). Je pa res, da ima samo 3.2 megapiksla, vendar je to za vecino uporab cisto dovolj. Sicer pa lahko priporocim tudi Minolto Dimage Z1/Z2 - Z1 imam sam in sem zadovoljen. Kvalitete slike zal ne morem primerjati, lahko pa zagotovim, da so pri Minolti meniji bistveno bolj simpaticni - sem imel enkrat priliko slikati z Olympusom 740 in mi niso bili vsec prav nic vsec. Aja, pa o onem delu + Lexar xD 128 MB menim, da je 128 MB premalo in da bi tole bolj priporocal.

karafeka ::

Poglej raje na mixi.tv. Pride malo ceneje :).

Drugače sem pa jaz razmišljal o C760, ki je sicer malo dražji, zato pa zraven dobiš 256 mb kartico. Res pa je, da ima "samo" 3.2 mio točk, in brez možnosti namestitve dodatne bliskavice v primerjavi z C750. Če je še kakšna druga razlika med njima pa nevem.

globoko grlo ::

jest sm tut razmišljal med c750 in canonon powershot S1 IS in sm ubodu canona, zaradi image stabilizatorja, tist miljon pik, ki jih ima c750 več, naj te ne skrbi, to samo pomeni, da boš manj slik spravil na kartico, 3.2 je vrh glave zadost.

Tale IS pri canonu dela pa full kul, v dvorani 2 štuka pod zemljo (čista tema) mije s flešem na 10 m na max zoom naredil čist ostro sliko, v oblačnem vremenu (uzun) tut ni bilo problemov pri max zoomu, tko da lahko samo priporočam.

Aja, kar me mal mot, je edin nemožnost slikanja hitro premikajočih se objektov, aparatus rabi ene 0.5 s za fokusiranje, in če loviš enga ferarija>:D , ti bo skor zihr ušel.

SodVina ::

Sam tale S1 IS ima pa 10 cm makro. Kako se da z njim slikat zelo od blizu. Novejsi Olympus-i in pa z1/z2 imajo namrec (super)makro 3 cm. Koliko je tu razlike?

kozmos ::

Hvala za odgovore, imam pa še eno vprašanje.

A gdo ve v kateri LJ prodajalni bi lahko to vidu, pa kje majo mogoce bolj ugodno.

LP, Ted

Krofojed ::

Videl bi morda lahko pri Besenicarju.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero multifunkcijsko napravo kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
51792 (1700) Realman
»

sony w30

Oddelek: Kaj kupiti
71205 (973) teedy
»

[Avtoakusitka] - Subwoofer

Oddelek: Zvok in slika
71132 (1039) Jackal
»

Kateri digitalni fotoaparat za okoli 100 K

Oddelek: Kaj kupiti
363115 (2603) gremlinatorv
»

Pomoč pri izbiri digitalnega fotoaparata....

Oddelek: Kaj kupiti
372482 (2076) Koci

Več podobnih tem