» »

Naj miniDV kamera do 300, 350k?

Naj miniDV kamera do 300, 350k?

Phoebus ::

Kot pove že naslov, iščem TOP kamero v tem cenovnem rangu. Pred letom bi brez zadržkov izbral Panasonic NV-GS400, samo njen naslednik 500-ka je zelooo poenostavljena. Seveda je tudi cenejša (250k), a zanima me, če se da v danem cenovnem rangu dobiti boljšo (!novo!!) kamero?

Kaj mi priporočate?

Eschelon ::

Sony HDV HC1 ali HC3 (raje HC1), priporočljiv še E zadaj - za evropsko izvedbo, da velja EU-garancija.
Nemški e-Bay jih ima kar nekaj. Velja pa kjerkoli čez mejo.
Zakaj e-Bay? Zato, ker slovenci prodajajo za več kot 100.000 dražje, bemti butlje:
HC1, HC3

Še Sony.si
Vedeti, razumeti, znati.

Phoebus ::

HC1 ima samo en CCD, kar (kljub večji resoluciji) sploh ne pride v poštev....sicer ga ima majdič kar poceni, a 3ccd je le 3ccd. OIS pa OIS >:D

aljazh ::

Sam bi na tvojem mestu razmislil o Canon XM-2. Glede na to, da je bil nedavno predstavljena njena naslednjica, so cene XM-2 najverjetneje padle. Seveda v tujini, kajti naši trgovci prodajajo po nespremenjeni ceni še ko imajo na polici zraven nov model :\

Če je bila prej cena te kamere (Avstrija, Nemčija) okoli 1.800 evrov, bi se zdaj znala približati tvojemu cenovnemu razredu.

Canon XM-2 je sicer preverjen "working horse", s katerim so bili posneti tudi številni dokumentarci za Discovery in National Geographic. Ima 3CCD, možnost ročnega nastavljanja avdia, velik obroč za ostrenje in priročen zgornji ročaj. Res pa ne omogoča snemanja v HDV - če to seveda potrebuješ.

Phoebus ::

u, ja, XM2 je huda, samo je ne najdem po kaki strašno ugodni ceni nikjer; povsod je okoli 1.8k EU (res pa je tudi da nemških trgovin kaj dosti ne poznam)

Eschelon ::

lol, Phoebus - just my 5 cents :P
Kar se 3 CCDjev tiče: Imaš prav in nimaš prav. Vsekakor je težje dobiti dobre barve z enim CCD, ampak ne kar generalno dissat zadeve. Še celo CMOS ni več v osnovi slabši kot CCD (SONY PC1000). Pri kamerci mora štimat celoten proces od optike, senzorja do elektronike. Mogoče ne bi blo slabo pomislit, da imajo DSLR fotkiči vsi 1 senzor (tud Sigmin foveon je 1 senzor - je pa poglavje zase).
Sam bi si raje šel v živo pogledat (do Majdiča), kako mi je všeč slika par kamer, pa bi se odločil na tej podlagi - za 300 jurjev se splača tud mal časa investirat.
OIS je vedno boljše kot EIS, ker so prišparani piksli za stabilizacijo. Ampak Sonijev EIS je med najboljšimi - uporablja akcelometre (ne gleda tresenja slike), tako da dela b.p. tud v slabih svetlobnih pogojih.
XM-2 je pa že pol profi varianta - zato tud mal večja, pa - jasno - dražja. Če daš tolk za kamero, moraš pa z njo kdaj tud kej zaslužit. Pol si lahk pogledaš še canon GL-2 al pa sony FX-1.
Vedeti, razumeti, znati.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HD ali FULL HD KAMERA

Oddelek: Zvok in slika
285342 (4366) JOKER
»

Video kamera (katera? kupujem)

Oddelek: Zvok in slika
131275 (899) DangerDuck
»

katero kamero predlagate?

Oddelek: Kaj kupiti
282771 (2183) Calligulla
»

Katero kamero kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
395076 (3915) Gwanaroth
»

Sony HC3E

Oddelek: Kaj kupiti
8949 (820) Spock83

Več podobnih tem