» »

vplivi na IQ ?!?

vplivi na IQ ?!?

DamoskinoS ::

Pozdravljeni!

Mene pa zanima kakšni bi bili rezultati če bi enojajčna dvojča dali na preizkus IQ-ja na različna konca zemlske oble...
Stem mislim...da bi obadva opravljala istočasno test na severnem tečaju in da bi isto ponovila še nekje na ekvatorju.
Ali bi bili rezultati enaki iz obeh testiranj "niso mišljena malenkostna odstopanja" ali pa bi se bistveno razlikovala že zaradi vpliva okolja: klima,zemeljska privlačnost,El.- magnetno sevanje itd.
In koliko imajo ti vplivi res upliv na naše razmišlanje.

upam da nisem preveč zakompliciral:\

lp Honzy
Nikoli v tardečo, naredil boš nesrečo!™

LojzePek ::

Odstopanja bi nastala, če bi bil edn levičar al pa da bi škilil v desno.

DamoskinoS ::

nisem mislil sedaj na kakršne koli napake na enem izmed njiju!
Rečmo da sta oba normalna...in sta živela pod isto streho.
seveda...pametna obadva da je veselje...8-)
s testo bi skušali ugotoviti kdo izmed njiju je pametnejši in koliko bi uplivalo na posameznika, če bi ju prestavil nekam kjer je hladno ali zelo uroče. :)

lp
Nikoli v tardečo, naredil boš nesrečo!™

burekar ::

Hladno al pa vroče je kr faktor. Odvisno od posameznika. Jaz npr. pri kake 16-17°C zlo dober funkcioniram, kaka moja sošolka pa že zmrzuje. Pri večjih temperaturah(°cca 27°C+) sem pa bolj ali manj nefunkcionalen.
Gravitacija se mi zdi zanemarljiv faktor, pomembna je pa tudi vlaga in pritisk(vpliva na počutje). Pa tud to, al si v domačih razmerah ali ne.
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

Tomi ::

Se strinjam, da je temperatura velik faktor ( jaz sem sedaj npr tule v študentski sobi v kratkih rokavih, dva računalnika naprej je pa kolega v bundi ).
EM valovanje bi lahko mogoče vplivalo, samo je razlika premajhna med polom in ekvatorjem. Po moje bi bili rezultati kar podobni.
metrodusa.blogspot.com

jetam ::

Torej: IQ je odvisen od podnebja... Buče...

GaPe ::

Enkrat sem bral, da so eni znanstveniki dal zapisat IQ test 12-im študentom preden so jih poslal v savno in ko so po 15 minutah prišli ven so študentje zopet pisali IQ test. Prišli so do ugotovitve da se jim je IQ razlikoval za od 10 do 15. 8-)

Jetam: ti si buča. ;)
Don't steal! The government hates competition.

krucymucy ::

Po moje je tud full odvisno od družbe...
Če si rasel v kaki družbi kjer ima večina počasnejše možgansko valovanje - po domače DOLGE KABLE :D
tudi oseba, ki tam odrašča ne dobi dovolj stimulacije... eh krneki - sam tko mislim...

OK GaPe ali bo bolje če napišem takole: IQ je odvisen od klime, zemeljske privlačnosti in EM sevanja... Še vedno buče... Res je treba biti znanstvenik, ni kaj.

Thomas ::

Vpliv gama žarkov na rast marjetic

Paul Newman igra v tem filmu. A je kdo gledal?

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

V kakšnem kontekstu?

rasta ::

IQ je najbolj glupa reč, kar se jo je folk spomnu ... kočjo vse ljudi spravit v en koš. visok IQ majo tisti, katerim je ta prilagojen.

če mamo dva klone enega človeka s popolnoma enakim intelektom, potem seveda vpliva vreme (ne podnebje) na IQ, kakor vreme vpliva na počutje.

Mercier ::

Js bi reku, da mam najvišji IQ na kakem južno ali srednje-dalmatinskem otoku. Sam izkoriščam ga pa takrat ne.

Matr gre ene inteligence v nič! :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mercier ()

ABX ::

Zna bit, da takrat, uporabljaš napačno glavo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

NekoIme: Napisal si, da glava neha razdeljevati na obroke. WTF?

To je napisal Mlakar, js sm sam citiru. Lahk pa da sm narobe, po slovničnem pravilu: piši kao što čuješ.

Osiris ::

:))

Vreme vpliva na počutje, počutje pa vpliva na rezultate tistih (glupih) testov, preko katerih ti merijo IQ.Sploh pa IQ na splosno je zelo subjektivna reč, ki je odvisna od mnogih faktorjev.

Pisk ::

ražonirat neha
ražon
u know wtf ražon is? ne?
ma te dam ražon :D
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

No, pa se me je en usmilu, hvala. Jebi ga, sm pač trd štejerc (jezikovno).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ogrevanje s klimo?

Oddelek: Loža
2710859 (8098) Dzhimen
»

iq test (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5112591 (11095) PrimozR
»

Zima, ki ni zima (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13218825 (14970) Riff
»

IQ se z odraščanjem v adolescenci precej spreminja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
12422885 (19632) jype
»

EM sevanje

Oddelek: Znanost in tehnologija
213990 (3429) gzibret

Več podobnih tem