Forum » Omrežja in internet » http server
http server
Jakup ::
Zanima me če gdo ve, kako bi lahko postavil http server na svojem compu. Tako kot imam ftp server za dowwnload, bi rad postavil še http server ( torej internetno stran).
somebody16 ::
Si bom malenkost sposodil temo če lahko? :)
Postavil sem si Apache2 server s PHP in MySql podporo. Čeprav je to zelo popularna kombinacija je zelo malo napisanega o varnosti takšnega strežnika.
Zanima me ali ima kdo kakšen vodič, ali pa povezavo do le tega, kako zaščititi takšen strežnik. Kako zakrpati vsaj osnovne luknje, da ne bo ta strežnik mala malica za vsakega, ki ima malo znanja. Katere so tiste nastavitve Apache-a, ki ga bodo varovale pred osnovnimi vdori?
Kljub iskanju po googlu nisem našel veliko uporabnega. Nič kar bi prišlo prav popolnemu začetniku v Administraciji strežnika. Lepo bi prosil, da mi priporočite kakšno dokumentacijo, po možnosti v elektronski obliki, ki bi mi bila lahko v pomoč ali pa me napotite v pravo smer.
Za pomoč se vam lepo zahvaljujem!
Da pa ne bom offtopic pa podajam naslednjo povezavo
To imaš vse v enem Apache, PHP MySql in PHPMyAdmin, čeprav je mogoče bolje inštalirati vsako stvar posebej, če ne zaradi drugega že zaradi razumevanja vsega skupaj.
Pa še ena najbolj uporabna povezava
Postavil sem si Apache2 server s PHP in MySql podporo. Čeprav je to zelo popularna kombinacija je zelo malo napisanega o varnosti takšnega strežnika.
Zanima me ali ima kdo kakšen vodič, ali pa povezavo do le tega, kako zaščititi takšen strežnik. Kako zakrpati vsaj osnovne luknje, da ne bo ta strežnik mala malica za vsakega, ki ima malo znanja. Katere so tiste nastavitve Apache-a, ki ga bodo varovale pred osnovnimi vdori?
Kljub iskanju po googlu nisem našel veliko uporabnega. Nič kar bi prišlo prav popolnemu začetniku v Administraciji strežnika. Lepo bi prosil, da mi priporočite kakšno dokumentacijo, po možnosti v elektronski obliki, ki bi mi bila lahko v pomoč ali pa me napotite v pravo smer.
Za pomoč se vam lepo zahvaljujem!
Da pa ne bom offtopic pa podajam naslednjo povezavo
To imaš vse v enem Apache, PHP MySql in PHPMyAdmin, čeprav je mogoče bolje inštalirati vsako stvar posebej, če ne zaradi drugega že zaradi razumevanja vsega skupaj.
Pa še ena najbolj uporabna povezava
'FireSTORM' ::
v prejšni številki moj micro je glih bil doooolg članek o varnosti podatkovnih baz
not je bil mysql, sql windows server al nekak tak, oracle in nevem kaj še vse
če ti to kaj pomaga pri iskanju
če ne ti pa probam enkrat nekak skenirat pa dat na server pa ti dam link :P
not je bil mysql, sql windows server al nekak tak, oracle in nevem kaj še vse
če ti to kaj pomaga pri iskanju
če ne ti pa probam enkrat nekak skenirat pa dat na server pa ti dam link :P
Those penguins.... They sure aint normal....
'FireSTORM' ::
ok, potem še pa samo nekje do skenera moram prit :P
je pa zelo zanimivo branje, jaz sem se vsedel zraven in me nič ni spravilo vstran
je pa zelo zanimivo branje, jaz sem se vsedel zraven in me nič ni spravilo vstran
Those penguins.... They sure aint normal....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 'FireSTORM' ()
somebody16 ::
Na Moj Mikro imajo zbrane članke samo do maja 2006. Normalno, kdo bi pa potem kupoval revijo, če bi se dalo vse njihove stvari prebrati na netu.
Tudi jaz bi te lepo prosil, če lahko kako poskeniraš in daš nekam.
Hvala!
Tudi jaz bi te lepo prosil, če lahko kako poskeniraš in daš nekam.
Hvala!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Izdelava spletišč | 253920 (28585) | miko22 |
» | Svoj server,kako? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 8932 (6682) | jackorsen88 |
» | Kako izdelati spletno trgovino???Oddelek: Izdelava spletišč | 3792 (3600) | Roych |
» | Installacija WebPortala na DiskOddelek: Omrežja in internet | 1379 (1215) | Hux |
» | Webshop in MySQL?Oddelek: Izdelava spletišč | 1438 (1413) | madmitch |