» »

PROBLEMI!!!! NA POMOC!!! Nujno!

PROBLEMI!!!! NA POMOC!!! Nujno!

Jebiveter ::

Ah, fantje, po dolgem casu vas spet prosim za pomoc! Razlog je seveda moj comp!:\
Racunalnik mi po dolgem, dolgem (vec kot 7 mesecev) casu brezhibnega delovanja ne dela vec! Zakaj? No, danes sem se po dolgem casu spravil cistit kisto in jo pripravit na dolocene modifikacijske posege v bljiznji prihodnosti. Zato sem vsel vse komponente ven in kiste in jih zlozil po sobi. Vse je bilo potrebno "odsraufati" :\ le maticno sem vzel kar s pladnjem ven. Nameraval sem namrec sestavit zacasno racunalnik na mizi, izven ohisja. No, ko sem tako sestavil skupaj in prizgal se racunalnik sicer prizge (oz. se prizgejo vse komponente) sam nikamor ne pride. To se mi sprav ni zdelo nic takega zato sem pogledal na debug-screen na plati kjer sem lahko razbral kodo "FF". To naj bi pomenilo da je comp ze mimo POSTa in ze v OSu! Ker vrze to kodo takoj po pritisku na gumb sem predvideval da je nekje slab kontakt (v prejsnjih primerih je slo le za to). Tako vzamem najprej grafino ven in popiham kontakte. Nic. Vzamem zvocno ven. Nic. Vzamem procesor in rame ven in popiham kontakte. Spet NIC! Zdej sem zacel ze malo panicarit! Tisti "FF" pa se je se vedno prikazoval! Po vec neuspelih poskusih poravljanja sem obupal!!:O

Tako fantje, sedaj se obracam na vas! Res da mi do sedaj to ni bilo potrebno zelo pogosto (recimo 2-3x na leto) a sedaj sem v krizi! Moj racunalnik je edini comp v bajti, na katerega lahko kaj spodobno nardim!!! (BTW: V bajti se uporabljajo 4 compi)

p.s.: se konfiguracija:

EPoX BX6
C500
256 MB RAM
15 GB IBM 7.200 ATA100@33 (plata...:8))
WinFast TNT2 Pro@Ultra (fleshana) 32MB
SB16 ISA

Ce lahko kdo pomaga vsaj malo ali pa ima kakersno koli idejo, naj se prosim oglasi!:O:'(;(
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

SLOWWWeb.net ::

Sicer ne vem zakaj si hotel ravno sestaviti PC na mizi brez ohišja, ampak no vsak ima svoj veselje,...

-prvo kar naredi je to, da komponente spet lepo pohendlašv kišto [računalniško :D]

-na plati naj bo samo en modul rama [če jih imaš več] in grafična.

-če ti do tukaj vse dela, potem vzroka za naprej ne bo težko najti. Če ti ne dela, poizkusi z kakšno drugo grafično kartico, ramom, kajti obstaja možnost da si kaj skuru z statično elektriko,...

JXS ::

če sm prav razumel ti nic ni piskalo ob prizigu? kako je pa z monitorjom? a se kej odziva al ne? poglej se mal vga izhod iz graficne.

TY-Team: ja ce imam kisto v obdelavi (fizicno) ne morem drugace uporabljat compa, racen, ce ga provizorij sestavim na mizi!

Mrxjs: Monitor ostane v standby-ju. Bom pogledal bolj podrobno graficno karto.
Zdaj je prislo do napredka! Debug screen kaze kodo "01" in zvocnik zacne po 1 min piskat (kot policijska sirena :D)! (BTW: za "01" pise da je "reserved" tko da mi nic ne pomaga!)

A ma se kdo kakso bolj konstruktivno idejo? drgac pa hvala!

SLOWWWeb.net ::

potem bi edino logično ostala grafika oz. da mal premečeš komponente, če se kaj tepe med seboj [ne bi bilo prvič] :) .

TESKAn ::

Hm, nasvet - poberi ven VSE, kar ne rabiš - ostanejo samo procesor, plata, RAM in grafična. Če ti še ne bo delal, poskusi najprej s kako drugo tablico RAM - a,naprej pa...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Maxtor ::

Verjetno si že to naredil, ampak vseeno: vzami baterijo vem za kako minuto in jo daj nazaj v plato. Na taki način sem popravil že kar nekaj PC-jev. Upam da bo pomagalo.

LP

Kaiser ::

Isto se je men dogajalo nekaj casa nazaj. Sem mislil, da mi je plata crknila. Posluzil sem se standardnih ukrepov ob takih simptomih racunalnika (reset biosa, vse ven,...). Masina kar ni in ni hotela zalavfat.
No potem sem posumil, da je nekaj z biosom. Cip sem staknil ven, rahlo spraskal in z izvijacem malo nasponal nozice, racunalnik zmontiral in zacel je delat.
Vse mi seveda ni bilo nikoli jasno, ker mi je nekako v istem casu crknila 128MB ploscica rama.....
Poskusi to z biosom....
"Very funny, Scotty. Now beam down my clothes!"

Vse nadaljne ukrepe bom izvedel jutri. Do takrat pa...

Sem razmisljal tako: ce mi je slucajno sla graficna bom ubodu Radeona 7500 (za vec ni kesa pa ta mi je ce nekaj casa vsec);
ce je sou proc bom kupu enga rabljenega Celerona al pa PIII (pa prodaja slucajno kdo kej takega 500-650MHz?);
ce so sli rami bom takoj ob 15 jurjev (shit hapens);
ce pa je sla plata... pol sem najebal! Ker EPoX BX6 ne domim vec nikjer! (a kdo prodaja?) Ce je sla plata pa bom raje menjal plato (EPoX za AMD 8KHa+ - al kaj je ze) in kupu enga Durona! Sam to je cisto tazadnja moznost!!

Ce pa mi rata popravit... bom vseeno ubodu Radeona :D in bil happy!:D:D

OK, update!
Sigurno NI: procesor (sem sprobal z enim PII 233), RAM (sem sprobal z enim 64MB v rezervi).
Naslednja logicna misel bi bila gaficna kartica. Ampak je fora v tem, da nobena graficna karta ne dela! Ne na AGP ne PCI in ne ISA! NIC!

Je pa sicer prislo do napredka! Ce so na plato priključeni le procesor, ram, disk, CDrom in floppy pride dlje od tistega "FF" na zacetku. Nekje 5 sekund po startu parkrat zapiska (ni vzorca, zmeraj enako neenakomerno) potem se nekaj casa vstavi na kodi "42" ("Initialize floppy disk drive controller") in "43" (Initialize Hard drive controller") potem pa se ustavi na "4E" ("If there is any error detected such as video,..., show all error mesages on screen & wait for user to press key")
Ko pritisnem F1 se prikaze se ene par kod in potem "FF" (kar bi bilo normalno), da boota sistem. Sam fora je v tem, da ga ne! Nic ne melje po disku, po disketi niti vprasa ne, ... Kaj zdaj?

Glede na to, da nobena graficna karta ne prikaze kakersne koli spremembe na monitorju sumim, da je sel southbridge (AGP, PCI, ISA, HDD, FDD,...) Kaj zdej? Any ideas?

BTW: Kaiser - probal trik z BIOSem pa ne dela! Pravzaprav sem pri tem pocetju (ki pa ni bilo prvic in prej vsakic brez posledic) ugotovil, da sem zelo raztresen in nervozen! Sem zvil vecino nogic, tko da sem moral potem vse ravnat!:\

McWolf ::

Men se je tut to dogajal. Piskal k hudic in to na Abitki BX133, takoj po tistem ko sem bol na silo izklopo ide kabl. Pol ni hotl delat tut k sm postimu, ni hotu tapravga proca spoznat, pol sm pa na dip stikalih mogu pretaknt. Pa je delal , pol sm pa spet na auto dau dipe pa je dobr.

SPloh nism razumu:\
Go tell it on the mountains!

Maxtor ::

Tudi meni so se dogajale podobne stvari. 2 leti je PC delal brez problema, nato se mi je enkrat v winsih restartal - sam od sebe in se ni hotel več zagnat, pa tudi ko sem ga izklopil in ponovno vklopil, ni delal. Nato sem ga odprl in vklopil, dela normalno, zaprem kišto, ne dela več. Potem pa me je razkurlo, pa sem vrgel PC-ja narazen in ponovno vkup zložil, BIOS resetiral, od takrat naprej pa spet dela normalno. Še sedaj mi ni jasno, kaj je bilo krivo.

Brane2 ::

Se mi je zgodil na vseh dosedanjih platah in tud na tazadnji.
PC je narjen bolj kot potrošna roba in ne za slučaj vojne.
Kontakti oksidirajo in samo pihanje ne pomaga dosti.

Kontakte na vseh karticah obdelaj s trdo radirko (tako za brisanje kulija itd), nato stvari spucaj z alkoholom. To velja tud za RAMe. Za podnozja je dober kontakt sprej (spuca preostanke oksidov).

BTW: je slučajno možno, da si narobe obrnil IDE kabel ?

Probaj brez diskov. če se stvar postavi vsaj tok, da maš sliko, pol si na sledi napredka :D

VASkO ::

to je tezava z epoxovimi platami, mogoce je plata fuc, lahko pa probas ven vzeti BIOS in ga lepo nazaj not zatlacit - velikokrat pomaga, ce pa ne pa je plata najbrz za u smeti

Pa fora je ravno v tem, da glede na debug-screen pravilno zazna proc in ostalo ČE ni graficne kartice v slotu! Potem pa zasteka sele pri diskih! Mislim in vedno bolj se mi dozdeva, da sem skuru southbridge (ide, agp, pci, isa,...)!:'(:(:'(

VidKo ::

Meni je na bug led tudi prikazovalo FF. Ugotovil sem, da nimam pravilno vstavljenega rama. Poskusi, če je zadosti trdno vstavljen.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj ste vse uspeli skurit z OC? (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
886108 (3857) MasterMiG
»

Težava z navijanjem na 8RDA3+ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1457798 (5480) pele-on
»

kam po 200MHz CAS2 CMD1 DDR 512MB ram? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
544507 (3708) asPeteR
»

Asus vs. Epox

Oddelek: Kaj kupiti
181597 (1213) mich
»

EPoX 8KHA+

Oddelek: Novice / Matične plošče
131895 (1895) mark0_xp

Več podobnih tem