» »

Asus vs. Epox

Asus vs. Epox

jos69 ::

Odločil sem se zamenjati matično in procesor za katere sem pripravljen dati max 30-32k + cooler.
Od matičnih so mi nekako najbolj blizu Asus A7V333,Epox 8K5A2(+) in Epox 8K9A.
Procesor bo verjetno XP 2100(ne bom navijal)
Za cooler pa nevem katerega bi -nekaj da ni predrago in preglasno:D :D

nojus ::

8K5A2(+) si lastim in je res huda plata.
nisem se nic navijal, ker cpu ni odklenjen, ampak baje se noro da overclocakt.
6 kanalna zvocna, ki je integrirana je pa bol porazna, ampak ima pa raid
sovražim Gargamela.

Boško ::

Jst bi vzel EPOX!

:)

L.p.

Leo ::

EPoX!

jos69 ::

A lahko malo argumentirate ...prosim.:\

Leo ::

Poglej, ze 8K3A je boljsa varianta kot Asus. Zakaj? Preberi si tule
Drugace pa poleg razlike v ceni ki je kar zajetna mas na 8K5A2 tudi integriran LAN, v biosu nastavljive voltaze cpu in dim do 2,2 in 3,2 v kar pride prav tudi ce ne navijas, poleg vsega je pa se hitrejsa.
Predlagam ti da malo posrfas po testih ki jih je po netu kot solate.

nodes ::

Lahko vzameš Epox 8K9A,
(oz. kar kupi EPOX 8RDA in potem obvezno poročaj :D)
dela brez problemov in od hladilnika npr. Volkano 9,ga daš na 3000 o/min in voila.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

jos69 ::

Glede 8K9A sem bral ,da ta čipset KT400 ni bil ravno posrečen samo ne vem kaj to pomeni ,da so kakšne težave z njim ali da ni nekega napredka v primerjavi z KT333.
Kakšna pa je ta plata 8RDA ??

nodes ::

Sam 34k, mater me matra. :8)
Še povezava.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

Jebiveter ::

Jest imam 8k5a2+ in mi ni zal tistih 35k! Ta plata res sekka!
Sem sicer imel tezave z Win2k ker ni prepoznalo ACPI funkcij (popravljeno v zadnem BIOSu). Navija se hudo, vendar je vse odvisno od rama. Bos pa tezko dobil stabilnejso plato od Epoxke.

Meni pride zelo prav RAID (2x15GB RAID0) in Debug-screen pravtako tudi LANonboard. Zvocno itak uporabljam drugo, vendar je oboard tudi vredu (ni neki Audigy ali svira:D ). Dobra stvar je tudi Watch-Dog (restore nastavitev pri over-OCju) in nastavitve v biosu. Edino kar mi gre na zivce je nezmoznost stelanja Vagp. To je edino kar pogresam (ceprav sem nekje zasledil, da naj bi to bilo omogoceno vendar ne najdem kje!)
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

redspeed ::

No še nekaj plusov A7V333 ko ste jo tako hitro odmislili.

1. BIG ONE - temp. procesorja bere asuska preko term. diode procesorja(beri-bolj natančno) in ne nekje zraven kot pri epoxu in ima v povezavi s tem tudi COP funkcijo, ki v primeru, da ventilator crkne ali ga ne namestiš pravilno ipd. enostavno ugasne comp. Se pravi lahko odklopiš cooler in se nima kaj zgodit. 100% preverjeno ker sem probal na svojem compu.
2. Ne vem če ma epoxka FW in USB 2.0, ki utegne biti zelo koristen.
3. Boljša int. zvočna karta, C-media 5.1 (sprobano na inspire 5300 zvočnikih-kvaliteta primerljiva z SB live 5.1).
4. Plus dodatni bombončki, ki sicer niso tako nujni kot so QFAN, POST reporter,...
5. ASUS kvaliteta :D

Za navijanje je tudi OK. Če že moraš spreminjat voltažo RAMA in dvignit volt. CPU čez 1,85 V se vse tudi da, čeprav mam jaz navitega 1600+ (1,4) na 1,75 GHz na default voltaži pa dela super. Važen je pač RAM.

Od srca toplo priporočam!

LP

morphling1 ::

Premalo poznaš Epox plate , 8k3a je bila sploh prva ki je brala temperaturo iz diode v jedru, cpu shut down dela bp, podobno tudi na 8k5a na tej dela termovarovanje že po defaultu zato uporablja diodo, za prikaz temperature pa kaže temperaturo iz socket diode (ker je ogromno uporabniko paniko zganjal). Tisto o izklopljenem ventilatorju preverjeno dela tudi na 8k5a.
Najhujši model te plate ma vse živo od dual raida, mreže do seveda USB2 , za fw nisem siguren, ampak to tako in tako uporablja res zelo ozek krog ljudi.
Zvok je tudi zadovoljiv...
Asus so dobre plate ne mislim drugače , samo za navdušenega overclockerja je Epox, Abit enostavno boljša izbira, če bi imele Asuske še dobro ceno bi jih sploh več kupovali je pa enostavno predraga za to kar nudi.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Zheegec ::

Epox 8RDA+. A ma kdo linke do testov? Jih ne najdem :) Drugače pa če sklepam po performansah nForce2 plošč na splošno, jo bom še letos kupil :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

morphling1 ::

Jih še ni, ker tudi zadeva še ni na polivcah ne glede na to kar vidiš na cenikih. Epox tech je rekel (tipson ki dela v Epox UK) da je zadeva v full proizvodnji bo pa res zelo kmalu zunaj , naj bi bila zelo fina zadeva, moti me pa nekaj fsb je omejen na 200 kot pri vseh nforce2 platah razen Abit naj bi imel 217 , fora je v tem da ima plata pll kontroler ki je zadovžen za te frekvence integriran v south bridgu in tako bodo odpadli tudi vsi programčki za nadzor fsb-ja v winsih. Delovanje naj bi bilo zelo stabilno, bios naj bi bil enkraten za vse živo nastavljat, se pravi super plata za vse navdušence, moram pa reči da nikakor ne pričakujete nekih blaznih pospeškov glede na dobro 333 plato. Jaz sem zaenkrat mnenja da potweakana 8k3a (najhitrejša Epox plata in verjetno tudi na splošno če jo poštimaš) ne bo počasnejša oziroma imaš s dobrim ramom in višjim fsb-jem hitrejšo plato. Dual chanell je pa na amd-ju tako in tako brez veze , mogoče bo malo znižal dostopne čase, prenosa pa ne more, ker je amd procesor omejen na dual bus in je zadeva podobna kot laufanje procesorja v asinhronem načinu. Ima pa zelo dober sound ki naj bi bil primerljiv z audigijem kar je tudi plus, samo če imate dobro 333 plato se vam nakup ne splača.
Sicer pa dokler ne bom sam naredil direktne primerjave s potweakano 8k3a ne morem dokončno reči.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

redspeed ::

I vote for A7V333! :D :D :D

LP

P.S. morph: da ne poznam preveč Epox plat, za primerjavo je bil napačen link, ki sicer kaže, da ni bil Epox med prvimi, ki je bral temp iz diode. Glede cene tudi ne bi. Ta najboljši model te plate, ki si jo omenjal stane enako oz več kot A7V333. Mislim, slišal sem, da so tudi EPOX dobre plate, sploh za navijanje ampak originalen post itak ni bil zainteresiran za navijanje tak da..

morphling1 ::

O kakšnem linku govoriš ?
Glede cen pa samo to , nekak ne moreš primerjat najbolši Epox model 8k5a3+ ki ima dvojni Raid (6 master diskov ali cd-romov) ter Lan , z osnovnim modelom Asusa . Primerjaj modela a7v333 ter 8k5a2 ~34k sit proti 28ksit po hitrosti je pa Epox boljša in če mi boš zdaj pokazal link na teste kjer Asus zmaga, ti rečem samo to da Asus vedno goljufa saj je njihov 133 nastavljen bus realno na dela na 135, kar je ob recimo množilniku 10 ali več že taka razlika da je dovolj da na večini testov vodi , včasih mu pa še to ne pomaga. Aja še to zakaj pri Asusu a7v333 piše 6ch sound optional , a to ni serijsko na vseh modelih.
Sicer pa oboje je dobro samo Asus ne odtehta 6000 sit razlike.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

redspeed ::

Dobro dobro. Se strinjam, da bi lahko ble Asuske malo cenejše ampak tako pač je. Itak pa osnovne plošče ne menjujem tako pogosto tak, da mi 6k SIT v danem trenutku ne pomeni toliko.

Aja link sem mislil tisti, ki ga je Leo zgoraj objavil.

Ne vem če dobiš kako A7v333 brez 5.1 sounda. Najverjetneje na začetku pri prvih verzijah. Mislim, da celo prve ne podpirajo Athlonov na 333 FSB...

Lets bury the hatchet :)

Še nekaj me zanima. A obstajajo za EPOX-ove plate podobne zadevce kot je ASUS Ipanel pri ASUS-u?

Primer Basic model ki stane 3k SIT.

LP

morphling1 ::

:D Glede diode se je veliki Tomas zmotil (kot velikokrat) , fora je bila v tem da Epox 8k3a ni imel dokumentirano da podpira diodo, kasneje je folk pogruntal da dela potem so pa tudi v Epoxu objavili, pojma nimam zakaj so to skrival ampak tako je bilo. In ker je bela ta plata prej zunanj kot Soltek in Asus jaz pravim da je to prva plata ki je brala temperaturo iz diode.
Tisto glede sounda sem piše na Asusovi strani, sem pa siguren da zdaj verjetno vsaka taka plata ima 5.1 sound
Ne panela pa Epox nima.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

mich ::

ASUS
sam sem sicer lastnik P4s8x pa vendar...sicer pa ma ta plata najvišjo oceno na motherbord.com, verjeten ne brez veze.
Sicer so pa obe omenjene nekje v istem rangu tako da je pri odločitvi več ali man samo stvar okusa...ali drugače ne moreš falit...:\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje AMD 2500+ Barton

Oddelek: Navijanje
332878 (2149) c3R4R
»

Primerjava maticnih plosc

Oddelek: Kaj kupiti
81214 (925) schurda
»

Katero matično za xp 2000 med...?

Oddelek: Kaj kupiti
91061 (880) SisQ
»

Epox

Oddelek: Strojna oprema
272307 (1745) Spajky
»

Again :)

Oddelek: Kaj kupiti
231418 (1056) Moonman

Več podobnih tem