Forum » Zvok in slika » Digitalni sprejemnik
Digitalni sprejemnik
banzai ::
Odločam se za nabavo digitalnega sprejemnika za kabelsko televizijo, saj naš kabelski operater omogoča tovrstno storitev brez doplačila. Slišal sem, da je slika preko tega sprejemnika mnogo kakovostnejša kot pri analognem prenosu signala, sploh na ekranih večjih dimenzij (posedujem 82 cm LCD).
V zvezi opisanega sprašujem če ima kdo izkušnje s tem. Zanima me, ali je pridobitev s tem sprejemnikom res tolikšna, da opravičuje izdvojitev 20K SIT kolikor stane sprejemnik pri operaterju, ali ne?
Gre za tale sprejemnik. Enkrat sem ga že imel priložnost pobližje pogledati in mi ne deluje nekak kvalitetno, zaradi česar me zanima, ali lahko namesto njega nabavim morebiti kakšnega drugega. Iskal sem po netu kakšno alternativo vendar koristnih informacij nisem našel. Mi prosim kdo ki se spozna na te reči pove ali je navedeni sprejemnik vredu stvar oziroma mi za razumen denar predlaga kaj boljšega ki je kompaktibilno z kabelskim omrežjem.
Za vse koristne informacije se zahvaljujem vnaprej!
V zvezi opisanega sprašujem če ima kdo izkušnje s tem. Zanima me, ali je pridobitev s tem sprejemnikom res tolikšna, da opravičuje izdvojitev 20K SIT kolikor stane sprejemnik pri operaterju, ali ne?
Gre za tale sprejemnik. Enkrat sem ga že imel priložnost pobližje pogledati in mi ne deluje nekak kvalitetno, zaradi česar me zanima, ali lahko namesto njega nabavim morebiti kakšnega drugega. Iskal sem po netu kakšno alternativo vendar koristnih informacij nisem našel. Mi prosim kdo ki se spozna na te reči pove ali je navedeni sprejemnik vredu stvar oziroma mi za razumen denar predlaga kaj boljšega ki je kompaktibilno z kabelskim omrežjem.
Za vse koristne informacije se zahvaljujem vnaprej!
Pujcek ::
kvaliteta slike in predvsem zvoka je z digitalnim sprejemnikom obcutno boljsa kot analogna zadeva. je pa seveda fajn ce imas kvaliteten sprejemnik (stric gugl zna mogoce pomagat povedat vec o tem sprejemniku, ki ti ga nudijo za 20 cukov).
ajde
ajde
:)
bomber111 ::
ja to je star sprejemnik samo se mi zdi da že zdaj dobavljajo nove Kaon sprejemnike ne vem točno modela. pa baje da niso tak slabi. tega starega mam pa ravno zdaj na probi so mi ga posodli za en teden. slika je boljša ni pa neki bum.
banzai ::
Evo, sprobal sem ta digitalni receiver za 20 jurčkov na svojem lcd-ju. Preko receiverja je na nekaterih kanalih slika občutno boljša, na nekaterih podobna, na nekaterih pa slabša. Glede na to, da operater razglaša, da gre za digitalni prenos signala ki na dolgi poti vse od studia do televizorja poteka v digitalni obliki, ki je superiorna v primerjavi z analognim prenosom, mi tukaj sedaj nekaj ne štima. Po tej logiki bi slika morala biti občutno boljša ali vsaj malenkost boljša od analognega prenosa, nikakor pa ne enaka ali bognedaj celo slabša. Tukaj pa ponekod pridem ravno do tega. Ima kdo podobne izkušnje?
Pri testiranju sem dobil nekak občutek, da digitalni prenos omogoča dosti boljšo performanso od prikazane in da je za slabši rezultat kriv ravno ta poceni korejski receiver, saj malo denarja malo muzike. Lahko pa da se motim. res me zanima, kako bi to delalo s kakšnim boljšim receiverjem.
Aja še to. Receiver ne dela brez vstavljene kartice. Predvideval sem, da bo tistih nekaj čez 70 digitalnih kanalov kolikor jih je brez doplačila osnovne naročnine delalo normalno brez kartice saj se itak ne plačajo, tako pa receiver brez kartice ne da od sebe nič. Ob nakupu boljšega receiverja je treba torej pri operaterju posebej pridobiti kartico, kar verjetno lepo zaračunajo.
Zanima me še kako poteka preverjanje veljavnosti kartice za kodirane kanale v receiverju. Ali receiver izključno sprejema podatke od operaterja, oziroma ali poleg sprejemanja morebiti tudi kaj povratno javlja nazaj operaterju, oziroma kako to poteka?
lp
Pri testiranju sem dobil nekak občutek, da digitalni prenos omogoča dosti boljšo performanso od prikazane in da je za slabši rezultat kriv ravno ta poceni korejski receiver, saj malo denarja malo muzike. Lahko pa da se motim. res me zanima, kako bi to delalo s kakšnim boljšim receiverjem.
Aja še to. Receiver ne dela brez vstavljene kartice. Predvideval sem, da bo tistih nekaj čez 70 digitalnih kanalov kolikor jih je brez doplačila osnovne naročnine delalo normalno brez kartice saj se itak ne plačajo, tako pa receiver brez kartice ne da od sebe nič. Ob nakupu boljšega receiverja je treba torej pri operaterju posebej pridobiti kartico, kar verjetno lepo zaračunajo.
Zanima me še kako poteka preverjanje veljavnosti kartice za kodirane kanale v receiverju. Ali receiver izključno sprejema podatke od operaterja, oziroma ali poleg sprejemanja morebiti tudi kaj povratno javlja nazaj operaterju, oziroma kako to poteka?
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telemach digitalna tv, Pomoč!! (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Omrežja in internet | 443901 (83429) | zavajon |
» | Digitalni (dvb-c) sprejemnikOddelek: Zvok in slika | 5290 (4899) | BlaY0 |
» | DVB-C Tuner (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 26034 (22602) | icek |
» | Digitalna televizija v SlovenijiOddelek: Zvok in slika | 1944 (1856) | SasoS |
» | ktera sateliska antenaOddelek: Kaj kupiti | 4007 (3738) | blue96 |