» »

disk je brez napajanja..?

disk je brez napajanja..?

mcstrudl ::

Imam velike probleme z diskom. sistem se mi je namreč začel samodejno sesuvat. resetira se takoj ko pridem v winse, ko kliknem kako ikono ali odprem kak file. uglavnem stalno se mi prikazuje tisti moder zaslon. sedaj pa sem opazil tudi da disk včasih sploh nima napajanja (sploh se zavrti). disk sem probal tudi na drugem compu in je bil prav tako brez napajanja, čeprav je bilo vse pravilno zvezno. sumim da ima disk probleme z dovodom elektrike. že večkrat sem inštalirau winse na novo vendar je stalno isti problem. imam pa sata 2 disk 200GB.
  • spremenilo: mcstrudl ()

dxx ::

Ali gre napajalc počasi v večna lovišča ali pa imaš razrahljane kontakte na molex priključku. Vsekakor bi bilo koristno če bi napisal kakšno konfiguracijo maš in bi mogoče kaj več vedeli.
BSOD pa pride ponavadi pri napaki RAMA, ali pomnilniškega krmilnika.

ja js sem računalnik malo navijal.temp so bile sicer okrog 43. voltaža pa 1.8V.
imam barthon 2500, asus a7v600-x, 200 gb sata 2, 512 ram...
verjetno so se napake pojavile zaradi navijanja... pač bomo drugič bolj previdni...
samo sem pa po dalšem ugotvaljanju sem ugotovil da problem ni v diskih. in sicer: dobil sem nov disk, ki sem ga formatiral in na sveže naložil winse. vendar se dogaja popolnoma isto kot pri ostalih diskih. računalnik mi zmrzne čim pritisnem na kako ikono, oz če hočem karkoli naredit v winsih. ali je možnop da plata uniči vsak disk ki se nanjo priklopi.
torej ali je fuč plata, procesor ali napajalnik.... ali je to možno natančno določit: ker nebi rad po nepotrebenm kupoval vsega trojega.

dxx ::

Temu bi rekel zmerno navijanje, 1,8V za bartona ni še nič, 43 stopinj tudi ni nobene krize, verjetno torej ni navijanje problem.
Če se na novem disku isto dogaja verjetnost da je kriv disk skoraj odpade. Jaz bi na tvojem mestu pomeril linije in pa poskusil rame dat v drug slot, preveri še temperaturo čipseta.BIOS resetiraj.
Poženi memtest, če si slučajno pokvaril ram.

zgleda da je ram OK. dal sem v drugi slot, dal sem tudi drug ram.. pa še kr isto...sesuvanje. tudi memtest ne kaže nobenih napak. zdaj sem naročil novo plato, tako da upam da ne bom potem ugorovil da je napajalnik ali pa proc uničen....

Han ::

Če na plati ni napihnjenih kondenzatorjev, bi morala biti brezhibna, sploh če je Asuska. :)

Na tvojem mestu bi najprej poskusil z drugim diskom in po tem še napajalnikom...

destiny ::

Jest bi pa na tvojem mestu najprej vse "odvil", potem preveril vse kable in zagnal komp z le eno palčko rama (če jih maš slučajno več).

sem dal drugo plato in vse dela OK!! zgleda da je bla plata fuč.
ampak nobene sledi o napihnjenih kondenzatorjih. so popolnoma ok. tako da nimam pojma kaj je narobe...

se jo splača popravit in prodat naprej?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mcstrudl ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

blue screen med zagonom ali namestitvijo OS

Oddelek: Pomoč in nasveti
211412 (1138) ST-777
»

BSOD-i z različnimi razlogi

12756 (598) axee
»

Računalnik se kar naenkrat ne zažene več, ni slike, lucka na ekranu utripa - pomoc!

2410198 (7981) Tac20
»

problemi z diskom

261812 (1237) OChack
»

Resetiranje sistema (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
593876 (3189) GaS

Več podobnih tem