Forum » Omrežja in internet » KKSOnline + FTP + WEB...???
KKSOnline + FTP + WEB...???
kuntek ::
Na netu sem preko kabla KKSOnline v MB-ju. Zanima me naslednje:
1. Ali si lahko na računalniku naredim FTP dostop (mi bojo na KKS kaj težili)?
2. Ali lahko doma postavim WEB strežnik?
1. Ali si lahko na računalniku naredim FTP dostop (mi bojo na KKS kaj težili)?
2. Ali lahko doma postavim WEB strežnik?
Sergio ::
1. Lahko (mozno da bodo)
2. Lahko.
2. Lahko.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
PaJo ::
Hm...
Jaz nevem Segio kak lahko ti na to vprsanje odgovoris ko si iz Lj pa neves kaksen so razmere v Mb
No drugace pa nevem ce ti glih to vse pustijo, pa itak majo verjetno zaprte porte
Drugace pac probaj ap bos videl, kabla ti itak nemrejo zaradi tega vzet
Jaz nevem Segio kak lahko ti na to vprsanje odgovoris ko si iz Lj pa neves kaksen so razmere v Mb
No drugace pa nevem ce ti glih to vse pustijo, pa itak majo verjetno zaprte porte
Drugace pac probaj ap bos videl, kabla ti itak nemrejo zaradi tega vzet
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
andrej ::
to je na njihovem siteu:
Q: Lahko na svojem osebnem računalniku postavim spletni strežnik?
A: Ne. Pri KKS Online vam v ta namen nudimo spletni prostor na naših spletnih strežnikih, ki so dosegljivi 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Postavitev
spletne strani s prostorom 3 MB je všteta v naročniški paket.
Q: Lahko na svojem osebnem računalniku postavim spletni strežnik?
A: Ne. Pri KKS Online vam v ta namen nudimo spletni prostor na naših spletnih strežnikih, ki so dosegljivi 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Postavitev
spletne strani s prostorom 3 MB je všteta v naročniški paket.
krneki ::
Hmm, me zanima kaj piše v pogodbi, ki jo skleneš s KKS. Pomoje ni izrecno prepovedano laufat teh servisov. Itak pa lahko te stvari laufaš na čisto drugih portih kot so default, če slučajno res skenirajo vseke tolk časa mrežo in gledajo, če ma kakšn odprt port 80 ali 21.
PaJo ::
Default porta za FTP je 21 za WWW pa 80.
Te nastavitve si ti lahko komot spremenis ko zalaufas dolocen servis, recimo za ftp ali www, ampak moras ljudem kateri bodo hodili na tvoj server povedat na katerem portu mas ti ta servis zagnan.
Da slucajno nebi prislo do prekrivanja portov ti priporocam da ce bos laufal kaksno taksno zadevo da vzames porte vecjo kod 1024, ker potem nimas blemov
Upam samo da ti nebodo kaj tezili, kolko pa vem pa na KKS-ju FTP ni prepovedan, vsaj jaz sem ze bil na parih FTP streznikih tak da verjetno nebi smelo biti blema
Te nastavitve si ti lahko komot spremenis ko zalaufas dolocen servis, recimo za ftp ali www, ampak moras ljudem kateri bodo hodili na tvoj server povedat na katerem portu mas ti ta servis zagnan.
Da slucajno nebi prislo do prekrivanja portov ti priporocam da ce bos laufal kaksno taksno zadevo da vzames porte vecjo kod 1024, ker potem nimas blemov
Upam samo da ti nebodo kaj tezili, kolko pa vem pa na KKS-ju FTP ni prepovedan, vsaj jaz sem ze bil na parih FTP streznikih tak da verjetno nebi smelo biti blema
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mod blende ohisjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1484 (894) | Blue3D |
» | KKS Online dvig hitrosti povezav ?! (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 19882 (12915) | darkolord |
» | KKS res blokira porte?Oddelek: Omrežja in internet | 2863 (2135) | fizolcek |
» | KKS, Arnes - a vas kej zeza v mozek?! (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6444 (4676) | Soprano |
» | Telemach & p2p - zapiranje portov s strani ISPja?Oddelek: Omrežja in internet | 2271 (1648) | Soprano |