» »

tri state pojav?

tri state pojav?

Mirč ::

mene zanima zakaj točno pride do pojava tri-state.
lp

radiator ::

Ne vem kaj s tem misliš. Tristate pomeni da imaš logičen element (vrata) ki lahko grejo v tri stanja to je 0 (low), 1(high) kot vse druga in še Z (high Z) to je stanje visoke impedance. To pomeni da se elemet za druge elemente obnaša kot da ga ni.Ti je npr. zelo uporabno pr skupnih vodilih (brez tega ne gre) in pri določevanju začetnih stanj ko se naprava zaganja. Držiš vse vrata v high Z in diktiraš nivo z pull up ali pull down-i.

Zaj ne vem če sem zadel kaj si mislil. Če sem vredu če pa ne pa si se mogoče tudi kaj naučil :)
Kaj je jutri že bilo?

svizec75 ::

3 state inverter je narejen v CMOS tehnologiji recimo s serijskima tranzistorjema. Ali pa je narejen s transmission gate varianto. Stvar se obnaša kot navaden CMOS inverter, le da mu dodamo še stanje visoke impedance (Hi-Z), kjer odklopimo OBA tranzistorja (pull up in pull down), tako da iz izhoda ne more teči noben tok. Poanta je v tem, da v Hi-Z stanju izhod vezja ne vsiljuje nobene logične napetosti. Z uporabo Hi-Z je zato recimo možno povezovati različne enote na vodilo. Temu služijo bus transcieverji, ki so najbolj enostaven primer večbitnih 3 state bufferjev.
Verbae volant, scripta manent. Labor omnia vincit improbus.

Mirč ::

Sem vama dolžan pojasnilo.Sodeloval sem pri nekem projektu-seminarski. Izdelali smo USB vmesnik za povezovanje z digitalnimi vezji(fpga,razna sita ,...itd), kateri nimajo vmesnika USB.
Zadeva je celo delala in sicer tako,da smo izdelali neko binarno dateko(00,01,10,11,100,101..,,,,128 binarnih bitov smo pošiljali) in jih preko programa poslali na izdelan USB vmesnik on pa je posredoval te podatke na že izdelani fpga razvojni plošči(ki je tudi vsebovala ze prirejeno aplikacijo). Pri prenosu podatkov pa je prišlo do tristate pojava prof. se,tako se izrazil.Evo prilagam vama se slikco.
klik
upam,da je kaj bolj jasno
lp

radiator ::

No iz tega zdaj kaj dosti ne vidim vidim paq dovolj da lahko rečem da je tri state v tem primeru neumnost. Razen če je s tem mislil da grejo vrata v high Z in stem pač napetost ni definirana. Samo se bojim da ni tega mislil. Mislim da je misli nedefinirano stanje. To je stane pri logičnih elementik kje ne veš ali je 0 ali 1. To pomeni stanje, ki si ga ne želiš (ga ne smeš dopuščati). Da malo bolj razložim (na pamet). Npr definiraš 0 je 0-2V in 1 je 3-5V. Vse kaj je med 2 in 3 V pa je nedefinarano stanje. Potem imaš pri posamznih standardih CMOS, TTL, STTL, LVTTL, ... te meje natančno določene. In tudi pri čipih ti proizvajalec vedno poda kako bodo te meje odvisne od napajanja in kaj bo čip zagotovil pod določenimi pgoji na izhodu. No v glavnem tega se je treba hudičevo držat ker drugače se logika obnaša nepredvidljivo.

V šoli pa se kar upogumi in profa povprašaj kaj je s tem tam mislil in če je povedal narobe gar kar poduči da nebodo vsi ki ste ga poslušali narobe mislili.
Kaj je jutri že bilo?

svizec75 ::

Dej praši res kaj je prof mislil, k vam je to razložil. Sicer se to lahko nanaša samo na fizični nivo prenosa podatkov (to kar sva ti z radiatorjem razložila), nikakor pa ne na nivoju prenosa podatkov. Obstaja sicer tudi trinarna koda, ampak ne verjamem, da ste jo že srečali (se uporablja pri specialnih enkoderjih kot je recimo tale).
Verbae volant, scripta manent. Labor omnia vincit improbus.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DS18B20, meritve v mraziščih (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
828391 (6906) TESKAn
»

Odkrit nov način kraje šifrirnih ključev

Oddelek: Novice / Zasebnost
265968 (4506) poweroff
»

programiranje procesorja (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
50534909 (24310) icek
»

PC napajalnik kot napajalnik za vrtalni stroj?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
161727 (1496) stromar
»

Par problemčkov (sinhronizacija, if stavek)

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
131919 (1783) Zzzzzzz

Več podobnih tem