» »

Virtualni Privatni Strežnik

Virtualni Privatni Strežnik

rkasteli ::

Virtualni Privatni Strežnik mi lahko nekdo razloži kako funkcionira taka zadeva.To mi je jasn da imaš zagotovljen določen del serverja z katerim ti upravljaš glede samga hardevra in kako je zadeva spelana mi je jasn zanima pa me programski del.Pr običajnemu gostovanju imaš ponavad paket kjer maš ne vem MySQL ta pa ta in PHP to pa to verzijo skratka ponavad vse programe in platforme ki jih normalna stran rab za normalno delovanje. Vidu sm da pr večini VPS providerjov lohka izbiraš platforme Linux/Windows in imaš neko nadzorno ploščo kako pa je potem z programi ki jih rab recimo neka spletna stran,je to tvoja skrb al se to tud dobi že zraven? Pardon če sprašujem bedarije ampak šel bi v to VPS gostovanje samo ne vem kaj vse to potegne zravn pol.
rkasteli

DMouse ::

Če nič ne piše, potem dobiš samo goli OS, nad katerim imaš root dostop. Kot bi ti zdele iz CD-ja inštaliral linux in bi potem moral sam nastavit vse od apache-ja do dns in mail strežnika. Če piše, da dobiš zraven tudi Plesk ali kaj podobnega, potem si lahko pomagaš s tem...

Gledu sm recimo od slohostinga ponudbo in se mi zdi dost dobra in ugodna.Imam trenutno eno spletno stran k rab PHP 4.3.4+ ,GD Library 2.0.28+ ,MySQL 3.23.+ ,in Zend Optimizer. To se pravi da bi mogu pol inštalirat še apache server,php,mysql,gd library in zend optimizer da bi zadeva delala al je še kej?. Zanima me pa tud pol sama varnost a je to isto moja skrb?
rkasteli

kklemenss ::

isto je tvoja srb, ker dobiš nek zunanji IP. VPS je isto, kot da bi imel nek svoj server, point VPSja je samo da je sharan na neki mašini se pravi na nekem serverju, imaš skupni procesor disk ram...

No vidš tega pa nism vedu.To se prav da je zadeva ista če najamem celoten strežnik...je za razmislt k če grem v tujino dobim tolk kukr bi tle plaću za VPS,tam cel strežnik.Ma kdo kakšne konkretne izkušnje z VPSji...predvsem kako ste zadovoljni z tovrstnim hostingom?
rkasteli

DMouse ::

Slohosting ima strežnike v Nemčiji, tko da če imaš tam za enako ceno možnost dobit dedicated strežnik, nimaš kej razmišljat. VPS je ok če nisi preveč zahteven glede odzivnega časa, uptime-a... hočeš pa imeti možnost, da vse nastaviš sam in imaš gor software po svoji izbiri.
Če pa glede administracije strežnika nimaš dovolj znanja, je bolje da poiščeš kak navaden hosting za več domen (webmaster paketi), kjer se ti z vsem tem ne bo treba ukvarjati, bo pa še vedno dovolj ugoden.

Glede vzdrževanja serverja res nimam izkušenj,ampak kakor se odvijajo zadnje čase zadeve se bom moral očitno naučit,ker enostavno če hočeš postavt portal k ima dober obisk enostavno tej hosting paketi ki jih ponujajo razni ponudniki ne zadostujejo,če pa že so pa take cene da te pride dost cenej če se sam začneš igrat stem.Internet je draga igračka ja :\
rkasteli

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rkasteli ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Izdelava spletišč
376296558 (19850) hariscorale
»

Gostovanje spletne strani

Oddelek: Omrežja in internet
234195 (1492) starfotr
»

Spletno Gostovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8517361 (8281) next3steps
»

Gostovanje PHP, MySQL