Forum » Strojna oprema » HD Tach, high CPU utilization
HD Tach, high CPU utilization
GrimReaper ::
Kot smo že ugotovili v temi Hitrost vašega trdega diska, dobim v HD Tachu mnogo previsoko porabo CPU-ja. Kot sem gledal po Googlu, nisem osamljen primer. To se mi najbolj pozna med igranjem CSS-a kjer vsake tolko cajta bere iz diska in tako trpi gameplay.
Zdaj bi končno rad rešil ta problem, ker se vleče mislim da že odkar sem menjal plato.
Matična plošča ki jo imam je ASRock Dual-SATA2, gonilnikov za SATA nimam inštaliranih (sem probal in ni nič boljše), v bistvu imam samo gonilnike za LAN. Imam pa Windowse XP z SP2 popravki.
Potem imam dva diska postavljena v RAID0 polje, in sicer Maxtor 250GB 16MB SATAI ter WD 250GB 16MB SATAII (postavljen jumper za SATAI), oba priklopljena na SATAI pluge.
Prilagam še sliko HD Tacha:
http://www3.shrani.si/o.php?hdtach97549...
Graf mi je malo čuden, sam to me niti ne moti tolk.
Vse kar želim je da bo CPU utilization padel na 0-10%.
Sem pa iskal po Googlu in nekje omenjajo da je krivec za to lahko mrežna kartica, ki sem jo že probal izključit ter USB porti na matični plošči (sem tudi probal izklopit USB miško pa ni bilo nič bolje).
To je izjemno resen primer in sem pripravljen tud zamenjati matično ploščo če se ne bo rešilo, ker ne morem igrat CSS-a brez zatikanja. Sem tudi admin in mi vsi pravijo da legam že odkar pomnim, skrajno neprijetno.
Zdaj bi končno rad rešil ta problem, ker se vleče mislim da že odkar sem menjal plato.
Matična plošča ki jo imam je ASRock Dual-SATA2, gonilnikov za SATA nimam inštaliranih (sem probal in ni nič boljše), v bistvu imam samo gonilnike za LAN. Imam pa Windowse XP z SP2 popravki.
Potem imam dva diska postavljena v RAID0 polje, in sicer Maxtor 250GB 16MB SATAI ter WD 250GB 16MB SATAII (postavljen jumper za SATAI), oba priklopljena na SATAI pluge.
Prilagam še sliko HD Tacha:
http://www3.shrani.si/o.php?hdtach97549...
Graf mi je malo čuden, sam to me niti ne moti tolk.
Vse kar želim je da bo CPU utilization padel na 0-10%.
Sem pa iskal po Googlu in nekje omenjajo da je krivec za to lahko mrežna kartica, ki sem jo že probal izključit ter USB porti na matični plošči (sem tudi probal izklopit USB miško pa ni bilo nič bolje).
To je izjemno resen primer in sem pripravljen tud zamenjati matično ploščo če se ne bo rešilo, ker ne morem igrat CSS-a brez zatikanja. Sem tudi admin in mi vsi pravijo da legam že odkar pomnim, skrajno neprijetno.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
- spremenil: GrimReaper ()
`ripper` ::
A si USBje samo izstekal al si su v BIOS in izklopu USB kontroler? tm izklopi use, kar lahko izklopis in potem testiraj disk. Ce bojo rezultati obetavni, potem v BIOSu vklaplaj vsako napravo posebej, pa bos vidu, kaj ti dela probleme.
bibl bubl babl ble
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)
GrimReaper ::
Sem probal tudi to in probal namestit tele driverje.
Torej mi lahko zdaj vsaj garantirate da če zamenjam plato za kako nForce 4, da tega ne bo več ali je krivec lahko kaj drugega?
Torej mi lahko zdaj vsaj garantirate da če zamenjam plato za kako nForce 4, da tega ne bo več ali je krivec lahko kaj drugega?
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GrimReaper ()
BoLhCa ::
Ne menjaj plate za nForce4, ker imaš Maxtorje notr.. Sm imel blazno veliko primerov nekompatibilnosti nForce4 čipovja in Maxtorjevi SATA diski.
Imaš kak HDDtach screen se prej ko si imel samo en disk? poglej tam CPU utilization, da ti morda RAID controler ne jebe.. prečekiraj to.
Imaš kak HDDtach screen se prej ko si imel samo en disk? poglej tam CPU utilization, da ti morda RAID controler ne jebe.. prečekiraj to.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Hitrost vašega trdega diska, SSD-ja, ... (strani: 1 2 3 4 … 44 45 46 47 )Oddelek: Strojna oprema | 600070 (57470) | hariscorale |
» | Počasen disk?Oddelek: Strojna oprema | 1673 (1325) | Boomer1911 |
» | Serial ATA 2Oddelek: Strojna oprema | 1931 (1527) | OChack |
» | HD cpu utilization previsok..Oddelek: Pomoč in nasveti | 1490 (1239) | ganzi |
» | Na disk WD120JB kloniral Maxtor 60Gb in stvar je pocasnejsa (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4587 (3941) | Boky |