Forum » Pomoč in nasveti » irDa povezava med laptopom in nokio 6131
irDa povezava med laptopom in nokio 6131
pexvtec ::
Prosim ce mi lahko kdo svetuje zakaj ne morem vzpostaviti povezave med laptopom in cisto novo nokio6131 z infrared povezavo.
Naj malo objasnim: ir na laptopu deluje dobro saj sem podatke lahko posiljal na siemens m65 in nazaj.
Tudi med to nokio 6131 in tem siemensom lahko normalno posiljam podatke.
Sem potegnil dol original Pc Suite program direktno iz nokia.com, pa vseeno ne morem vzpostaviti povezave.
Kar pise vzpostavljanje povezave, dokler se na telefonu ne izklopi ir sam po parih minutah.
Racunalnik pa mi javi nokia6131 is in range (windowsi).
Prosim ce mi lahko svetujete kaj naj naredim, ker ne bi rad kupoval bluetooth usb kljucek, ali pa original kabel, ce pa imam irda.
Hvala za vse vase odgovore in pomoc.
lp,Tadej
Naj malo objasnim: ir na laptopu deluje dobro saj sem podatke lahko posiljal na siemens m65 in nazaj.
Tudi med to nokio 6131 in tem siemensom lahko normalno posiljam podatke.
Sem potegnil dol original Pc Suite program direktno iz nokia.com, pa vseeno ne morem vzpostaviti povezave.
Kar pise vzpostavljanje povezave, dokler se na telefonu ne izklopi ir sam po parih minutah.
Racunalnik pa mi javi nokia6131 is in range (windowsi).
Prosim ce mi lahko svetujete kaj naj naredim, ker ne bi rad kupoval bluetooth usb kljucek, ali pa original kabel, ce pa imam irda.
Hvala za vse vase odgovore in pomoc.
lp,Tadej
M@73Y ::
Žiw. jaz ti svetujem; kupi si za 4k sit bluetooh. nimaš nič komplikacij, lahko uporabljaš na razdaljah do 10m.
Slabosti IRDa= moraš čisto pri iru držati telefon in pc
moraš biti na razdalji nekaj cm
počasna povezava 72KB, 110KB max
N i dobrih lastnosti za irda. uporaba v skrajni sili če nimaš bluetootha.
dobre lastnosti Bluetootha:
velik domet
ni potrebna direktna povezava
boljša združljivost z pc/laptop
720KB hitrost ....
Slabosti IRDa= moraš čisto pri iru držati telefon in pc
moraš biti na razdalji nekaj cm
počasna povezava 72KB, 110KB max
N i dobrih lastnosti za irda. uporaba v skrajni sili če nimaš bluetootha.
dobre lastnosti Bluetootha:
velik domet
ni potrebna direktna povezava
boljša združljivost z pc/laptop
720KB hitrost ....
..jump into psytrance tunnel..
wired ::
Čau.
Problem pri Nokia telefonih je driver za IrDa. Medtem ko tisti driver, ki je vključen v Windowsih, pri večini drugih telefonov funkcionira, rabiš za Nokia telefone drugega.
Če se ne motim rabiš "matrix irda" driver. Malo poguglaj...
(Spomnem pa se, da smo to uporabljali za USB-Irda, tako da za prenosnike nisem zihr.)
LP
Problem pri Nokia telefonih je driver za IrDa. Medtem ko tisti driver, ki je vključen v Windowsih, pri večini drugih telefonov funkcionira, rabiš za Nokia telefone drugega.
Če se ne motim rabiš "matrix irda" driver. Malo poguglaj...
(Spomnem pa se, da smo to uporabljali za USB-Irda, tako da za prenosnike nisem zihr.)
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: wired ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | EDGE internet na laptopOddelek: Strojna oprema | 3022 (3022) | flukturr |
» | iščem mobitelOddelek: Mobilne tehnologije | 1183 (930) | stock |
» | Simobil-Gprs (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 12879 (7641) | [_MW_] |
» | IrDa vmesnik Y-160Oddelek: Mobilne tehnologije | 2412 (2144) | TheHijacker |
» | sharp gx-20Oddelek: Mobilne tehnologije | 1225 (970) | royal |